Basit bir olay icin hapis cezasi olur mu?

Öncelikle geçmiş olsun. Her ne kadar hukuk sistemimiz tam yerli yerine oturmamışsada, kanunda vücut dokunulmazlığına karşı suçlar kısmına giren bir suç var ortada. Bu suçtada, kişinin vücudunda kalıcı iz kaldığı için ceza artırıyor.
Kanunlarımız ne hükmediyorsa ona uymak zorundayız.
Bence nişanlınız ya hükmolunan cezayı çekecek yada insanoğlunun her zor zamanında bulduğu ikinci bir yolu deneyip (ki sizde bulmuşsunuz bu yolu) memleketini terk edecek. Konuyla ilgili olarak Türk Ceza Kanununun 83 ve devam maddelerini okursanız daha detaylı bilgi sahibi olursunuz.

Saolun, yapmadigi bir seyin cezasini neden ceksin?
Magdurun yuzundedeki yara gitmis hic bi iz bile yokmus suan, ayrica magdurun sarhos oldugundan kaynaklanan bi durum bu. Kasten yapilmis bir sey degil, dengesizliginden yere dusup olusan bir yara. Hakkimizda hayirlisi olsun, insallah Allah korkusu olan bi yargitaya denk gelir. Ulkede o kadar cok pislik var ki hersey beklenir..

kanunda yüzde sabit iz durumunda cezanın üç yıldan az olmayacağı açıkca yer alıyor (87/1) hakim takdiri indirim hakkını kullanarak 6da 1 indirmiş. olay kasten yaralama olarak değerlendirildiği için bu sekilde ceza verilmiş, taksirle yaralama olarak değerlendirilseydi şikayet olmadan dava açılmazdı zaten. temyiz dilekçesinde olayın taksirle gerçeklestiğinin, şikayetin geri alındığının ve nitelikli hal olan yüzde sabit izin aslında bulunmadığının yer alması önemlidir. yargıtay kararı bozarsa tekrar yargılama yapılacak yani aynı mahkemede aynı dava tekrar görülecek. yargıtaydan dosyanın dönmesi de 2 yıl kadar sürecektir. planlarınız da bir değişiklik yapmanıza gerek yok diye düşünüyorum, geçmiş olsun..

bilgileriniz için teşekür ederim,peki bu olaydan hiçbişekilde kurtulamazmıyız,nişanlım kararı biçok kişiye göstermiş ve gülüyolarmış,bu ifadelerde adın bile geçmiyo nasıl ceza aldın diye..ne bilimm itiraz edebileceğimiz bi üst mahkeme falan yokmu..avrupa insan hakları mahkemesi falan.. çok çaresisiz

cnm benimde bir yakınım bu tür olaydan 3 yıl

hapis cezası almıştı ama mahkemelerde bu düşürülüyor işte sabıkasızlık şu hal bu hal falan filan die 3 ay yatmıştı sadece

Bence girmez delil var.... ve savunma var..

adli tıpda krımınal ınceleme var mahkemeden taleb etsın dusme sonucu mu veya darbe sonucumu yuzundekı yaranın meydana geldıgı anlasılır

Davanızın sonucu ne oldu çok merak ediyorum benimde sözlüm şu an aynı durumda 14 yaşında iken arkadaşları yüzünden başına bi olay gelmiş karşı taraf şikayetçi olduğu için o ortamda bulunduğundan dolayı polisler tarafından götürülmüş ve sorgu sırasında bu olayda bulunduğuna dair zorla imza artırmışlar şuan 25 yaşında gecenin bir yarısı yaka paça alıp karakola götürdüler ne olduğunu karakola gidince öğrendik olay la ve ceza ole ilgili daha önce bir bildiri gelmedi 4 yıl ceza aldı şuan cezaevinde kendi avukatımızı da kullanamıyoruz yardımcı olursanız çok memnun olurun

Bence suçun hiçbiri basit olamaz olmamalı. Kalıcı izi kim bıraktı adamın Yüzünde. Orayı anlamadım. Eğer dövüş esnasında darbeyle olduysa alsınlar tabi ceza. Para falan da degil hapis alsinlar. Kaba kuvvet kimse kimseye uygulayamaz. Adam silah mi cekti bicak mi cekti de savunma durumuna gecildi. Orman sanki burasi.ne oldu yani. En fazla iki kufur etmistir. Sarhoş adam dövülur mu ya. Zaten akıl başta değil belli.
Ama adam kendiliğinden düşer Yüzünde iz kalır o zaman tabiki farklı olur durum. Hakim mutlaka degerlendirecektir. İnşallah suçu yoksa kurtulur bu durumdan. Ama o sarhosa o vurduysa Yüzünde kalıcı iz bıraktıysa girsin hapse kusura bakma.

Size karşı çıkmak değil niyetim ama sanırım olayı anlamadınız. Arkadaşının ekmek teknesine gelip küfretmiş. Müşterileri rahatsız etmiş bile olabilir. Ben sarhoşun birini bi dükkanda görsem bi daha oraya girmem. İki taraf da sarhoş olsaydı nişanlı kişi bu kadar ceza almazdı bence. Bi deli ve kuyu meselesi olmuş biraz. Allah kimseye vermesin.

Valla ne desem bılemedım
adalet yok dıyoruz yok dıyoruz al ıste varmıs ne dıyım haklı ya da az haklı bılemem

Evet arkadaşım tam olarak anlayamamis olabilirim. O yüzden genel yazdım. Ama ne olursa olsun sarhoşu Yüzünde iz kalacak şekilde dövmek ceza gerektiriyorsa alsınlar cezayı. Madem cikarirlardi dukkandan tel ederlerdi 155e ekip gelirdi sarhostan da şikayetçi olurlardi hakaret is yeri basma huzursuzluk verme vb. O zaman sarhoş alırdı hapsi. Ama cullanarak dövmek ne oluyor dağ canlısı gibi. Hapisse hapis paraya para böyle bir dövme varsa alsınlar cezayı.

Anladığım kadarıyla o izi onlar yapmamış. Ama arbede sırasında yanlışlıkla yapsalar bile bence suçlu değilller ya neyse. Zaten konu bu değil. Kız yardım ve bilgi istemiş. Bende ikisi de yok. Boş yere konuyu uzatmayayım.

Merhaba, aranıza biraz önce katıldım bende de benzer bir konu var 4 ay sonra düğünüm var, durumunuz ne oldu acaba?

Iyi de adam iş yerini basmış olay çıkarmış ağır tahrik var haneye tecavüz var.saçma bu sebepten hapis olması.

Yaşaya göre şunu çoktan öğrendik bu ülkenin adaletinden mantıklı hiçbirşey beklemeyeceksin arkadaşım.. Burda kadın öldüren ceza almaz alsa da çok komik bir ceza alır, takım elbise giyen iyi hal indirimi alır, çocuklar tecavüze uğrar bunu ortaya çıkaran insan hapis cezasına çarptılır, tecavüze uğrayan çocuklar cezalandırılır tecavüz edenlere birşey olmaz. Sırf düşünceni açıkça dile getirdin diye bile ciddi hapis cezalarına çarptılırsın. Suçluysan iyi suçsuzsan kötü şekilde işler herşey... Üzüldüm, inşallah güzel bir sonuç elde edersiniz..

yalnız ben işin bildiğim kısmını söyleyeyim yüzde sabit iz denmesi öyle hafif bir sıyrık değil. dikiş atılmış nasıl desem bi sürü detayı var ama cm olarak küçük bir yara değil . ve bence yüzde sabit iz bırakan bir olay basit bir suç değil . zaten orda bir yaralamaya yol açılıyorsa adamın kendiliğinden düşüp öyle yaralanması mümkün değil . ben bu tip eylemlerin paraya çevrilmesini doğru bulmuyorum . kendim de doktor olarak bu tür raporlar yazdım . bu raporlarım kuralları sayfalarca maddeleri var . ve savcılığa yazılırken bu rapor hangi bölgede derinliği kaç cm olduğuna kadar bakılıp ona göre sabit iz tabirini kullanabiliyoruz. en basit böyle anlatayım . bence şiddet eğilimi için bir psikiyatristle görüşebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…