benim anlamadığım bu olayın kamuyla ne alakası varda nişanlınıza kamu davası açılıyor?
canim kamu davasi,sikayet alinsada bu olaydan magdur görünen kisimin magduriyetinin giderilmesi icin savci tarafindan acilan davadir..yani olayda o kisi magdur sifatinda oldugundan dolayi,kalici iz bulundugundan acilir..o yüzden savci kapansada bu dava o kisinin hakki icin aciiyor davayi..yani hic sikayet olmasaydi böyle bir dava acilmazdi olay polise intikal etmeseydi ama bu durumda olay ne olursa olsun acilmak zorunda ..türkiyeye sasmaniza gerak yok bu kanun siz anlastik desenizde karsi taraf magdur sifatinda..Mahkeme karariyla bu konu kapatilmis 2 ay once, ama kamu tekrardan gundeme getirmis.
her iki tarafta sikayetci degil ayrica tehdit edenler karsi taraf.. ama cezayi alan nisanlimla arkadasi..
Iste anlamadigim konuda kapatilmis birsey neden tekrar gundeme gelir. Madem birilerini ceza evine atmak niyetindesiniz binlerce insan var atacak. Cok aci bi durum.
Gercekten Turkiyeye sasiyorum, memleketim olarak cok iyi cok seviyorum ama bazi konularda geride maalesef.. Artik hersey yargitayin vicdanina kalmis bisey, eger temyiz dilekcesini gercekten okurda kararini ona gore verirse ne mutlu bize.. ama belkide okumadan atacaklar kim bilir..
canim kamu davasi,sikayet alinsada bu olaydan magdur görünen kisimin magduriyetinin giderilmesi icin savci tarafindan acilan davadir..yani olayda o kisi magdur sifatinda oldugundan dolayi,kalici iz bulundugundan acilir..o yüzden savci kapansada bu dava o kisinin hakki icin aciiyor davayi..yani hic sikayet olmasaydi böyle bir dava acilmazdi olay polise intikal etmeseydi ama bu durumda olay ne olursa olsun acilmak zorunda ..türkiyeye sasmaniza gerak yok bu kanun siz anlastik desenizde karsi taraf magdur sifatinda..
ayrica sevgilim verilen cezayi cok fazla buldu ve bunun kasten adam yaralamin alt siniri oldugunu söyledi,normal sartlarda 1.5 yil alacagini onunda para cezasina cevrilecegini söyledi ama 2 yildan fazla sucalarda böyle olmuyormus,sordum ama cevap vermediniz bu olaylarin basinda bir avukatla hareket etmedi mi nisanliniz...eger etmesdiyse bu temyiz asamsinda bir avukatla hareket etmelidir..karsi taraflada anlastiysaniz onalrlada görüsüp birseyler söylemesini istersiniz..yoksa o magdur sifatinda oldugu icin mahkemeye gelme gibi birseyi yok yani kimse zorla getiremez eger isterse gelip olayin kaza oldugunu söyleyebilir
Sizin sevgiliniz avukat mi canim ( olmazsa nisanlimla bire bir gorusturelim diyecektim) Ceza yuzde iz olmasindan dolayi verilmis.. ama magdurun yuzundeki izde nisanlimin yaptigi bir sey degil bunu mahkemedede konusmuslar. Temyiz dilekcesini avukatla yazmislar herhalde tutmustur bi avukat. Yarin bunlari bi goruseyim nisanlimla.. Bu arada usanmadan cvp verdigin icin cok saol! Fikirlere ihtiyacimiz var ve bi an once kurtulmak istiyoruz bu dertten
acilirmis canim, ortada bir yaralanma var iki taraf sikayetci olmasada kamu davasi aciliyor..
Mahkeme karariyla bu konu kapatilmis 2 ay once, ama kamu tekrardan gundeme getirmis.
her iki tarafta sikayetci degil ayrica tehdit edenler karsi taraf.. ama cezayi alan nisanlimla arkadasi..
Iste anlamadigim konuda kapatilmis birsey neden tekrar gundeme gelir. Madem birilerini ceza evine atmak niyetindesiniz binlerce insan var atacak. Cok aci bi durum.
Gercekten Turkiyeye sasiyorum, memleketim olarak cok iyi cok seviyorum ama bazi konularda geride maalesef.. Artik hersey yargitayin vicdanina kalmis bisey, eger temyiz dilekcesini gercekten okurda kararini ona gore verirse ne mutlu bize.. ama belkide okumadan atacaklar kim bilir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?