basiretim kapanmış

canım özel sektörde maalesef eğitimin çok bir önemi yok, deneyim bakıyorlar, o sekreterlik & çağrı merkezi ıdı vıdısı her üni için geçerli neredeyse, hiç deneyimi olmayan insanı sıfırdan başlatıyorlar veya satış / pazarlamaya alıyorlar.. ben de son 5 aydır iş arıyorum, eğitim seviyeme güveniyorum. ama şu anda herkes yüksek lisans yapıyor, herkes kendini inanılmaz geliştirmiş. iş arama aylarımdan çıkardığım bir sonuç varsa, ne not ortalaması, ne doktora, ne yüksek lisans, ne de eğitim aldığın alan önemli.. verilen maaşlar çok komik. ama bir yerden başlamak lazım. sen de olumsuz düşünme, gerekirse boş oturmaktansa az bir maaşla bir işe gir. mutlaka bir kapı açılır, beklenmedik yerden beklenmedik insanlarla tanışılıyor.

Bende aynı yollardan geçtim sabredersen umarım herşey yoluna girerr. sen makale yaz ve çalış..

gerçekten herkes yüksek lisans yapıyo ama doktora yaparsan tepeye oynarsın ben bunu gördüm (tabiki uluslararası firmallarda)

hangi bölüm mezunusun cnm merak ettim herşeyin bir zamanı vardır allah hayırlısını iste allahım hayırlısıysa olsun değilse olmasın diye dua et cnm kpss girip memur olmayı dene cnm bence

Bence sen bır sırkelı suyla bır ay boyunca her gun yıkan

Ewınıde aynı sekılde perdelerını halılarına makına tut yerlerı camasır suyu kokulundeterjan ve ıcıne yarım sırke dok

Gunluk fetıh suresı oku !!!!!!
Zıkır olarakta
Ya allah ya fettah yya rezzak
Ve
İnne fetah na leke fettan mübine çek kısa zamand a goruceksın
Kımsenın ferdı bısyı ıcme yeme veren olursada peceteye sardır

Cantana at

Sırkeyı dene

insanlar ilkokulu zor bitiriyor, size doktoro yapmak kısmet olmuş, basiretim bağlı diyorsunuz..............

aza tamah etmeyen çogu bulamaz

1500 tl maaşa 2 yıl sürünen, günün 16-18 saati çalışan, doktora yapan arkadaşım daha yeni işe başladı maaşı 4500.

aslında böyle şeyleri denemeyi istiyorum ne varsa duada hak istemedikçe ne yazıkki olmuyor ama 1 ay sirkeli su bakalım. bide netten kısmet açma diye birşeylere baktımda sanırım onlar büyü kısmet açma büyüsü olarak yazıyordu korktum büyü yapmak istemiyorum

arkadaşın başlamış ne güzel darısı benm başıma inşallah

Okumak v.s Dert Değil..
İnsanda Şans Olacak..
Bunu Bilir Bunu Söylerim..

Dilerim Hakkınızda Hayırlısı Olur..
Allah Gönlünüze Göre Versin..

peki bu udayı nasıl okumam gerekiyor yani namz kılmam gereklimi yada belli bi süresi varmı

Hayır...
Abdest Alıp Cuma Başlayıp, Haftaya Cuma Namazından Önce Bitirmen Gerek..
Senin İçin Birisi Niyetlenip Okuyabilirde..

Son düzenleme:
canım çok karamsar bakıyorsun bence eğer bu olay basiret bağlanmasıysa benim basiretim de hep bağlı:) bende aynı şekilde mezun oldum aynı yıl yüksek lisansa başladım hep hedefim akademik kariyerdi baktım kadro falan yok düşük bir maaşa bir işe girdim bir taraftand a yüksek lisansa devam ettim ikisi aynı anda zor ve yıpratıcı oluyor. yüksek lisansta devam ederken yine bir sürü problem hocanın hep yeni şeyler istemesi bir şeyi beğenmemesi doktora tezi gibi tez hazırlatması bu arada bizzat tanıdığım haksız yollarla araştırma görevlisi olan sınıf arkadaşlarımda sinir bozup insanı çıldırtmaya yetiyor. birkaç iş değiştirdim sonra benim yaşadığım şehire 1.5 saat uzaklıkta bir üniversitede ücretli öğretim görevliliği yapmaya başladım bir dönemde 2 hocanın dersini yüklediler ondan sonraki dönem bizim hocalarımız yurtdısından geldi sana 2 ders vereceğiz haftada dediler benim hocaların yurtdısında oldugundan haberim bile yoktu. 2 ders parası benim yol ücretimi dahi karsılamıyordu mecburen tekrar iş aradım bu arada tezim hazırdı ama hocam hep bir bahane ile beni oyalıyordu üzerinde bir yıl geçti bu sürede bir firmada çalışmaya devam ediyorum geçen hafta cok sükür yüksek lisansım bitti jüri toparlanmadığı için gecen dönem doktora başvurularını kaçırdım. 3 yıllık süreçte başvurduğum kadrolarda bizim alacağımız kişiler belli sen başvurma dediler. herkes kendi yüksek lisans öğrencisini aldı bir sürü olumsuz tecrübe yaşadım. daha dün akşam cok yakın tanıdığım birisinin kadrolu çalışıyor bu kişi bir üniversitede yeni açılan başka bir üniversiteye benim çok istediğim bir yere başladığını duydum. bu insanlarda nasıl özellikler varki her üniversite bunları alıyor hayretler içerisindeyim. daha yazsam roman olur sanıyorum. sıkıldım mı bu kısır döngüden evet cok sıkıldım ama elden birsey gelmiyor ne yazıkki çanakçı olmayınca seni bir yerlere getirmiyor bu düzen ama Allah'ın takdiri vardır bizimde bir yerlerde kısmetimiz vardır herseyin bir zamanı. bence sen az cok deme bir işe başla zamanın ne getireceği belli olmaz . zamanı belli olmayan birseyi beklemek kadar sinir bozucu bir durum yok Allah yardımcın olsun dua etmekten de asla vazgecme.... bu arada yüksek lisans bitene kadar nişanlandım evlendim şimdi bebek bekliyorum. hayat akıyor bi yerden yakalamak lazım.

Doğru, şans olmadıktan sonra, mesela benim gibi :) bir iş görüşmesi için, evden 1,5 saat öncede çıksam, yetişememem.
Yada iş görüşmesi için gittiğim o çok istediğim kurumsal bir firmada, doğru dürüst iş görüşmesi için giyinmeye bile tenezzül etmemiş salaş, evrakları eksik, hiçbir şeye önem vermemiş, öylesine gelmiş ve deneyimsiz adaylar arasından, elendim. Diğer adaylardan asla kendimi üstün görmüyorum. Demek ki bende birşeyler eksikmiş ama ne sadece bulamıyorum o kadar.

Bu tip durumlara basiretsizlik mi denilir, kısmetliksizlik mi yada şanssızlık mıdır. Bilemiyorum. Ben artık sorgulamayı bıraktım. Kendimi bildim bileli, düzgün giden hiçbir şeyim olmamıştır.

En basitinden bir atm de önümde herkes parasını çekerken, bana sıra geldiğinde, servis dışına geçmesi gibi :) O kadar çok örneklerim var ki, anlatmakla bitmez.

Yaşadığım tüm olumsuzluklar sanırım bana sabrı fazlasıyla öğretmiş olucak ki, artık tepkisiz bir insana dönüştüm neredeyse.

Nihayetinde anlatmak istediğim; beterin, beteri var. Şükretmek lazım. Bol şans..

Akademik kariyerde böyle bir süreç yaşayan çok az kişi var zannederdim ama birçok kişi bu süreçlerden geçmiş meğer... Ben de yüksek lisansta alamadığım kadro ve hocalar arası çekişme, asistanlar arası çekişmeler ve daha nelerden çok çektim. Ama bu da insana çok şey öğretiyor. Hiç birşeye kayıp olarak bakma. Her sıkıntıdan bir çıkarım yapmaya çalış. Eminim seni hayatta bir çok şeye alıştırmış ve olgunlaştırmıştır yaşadıkların.. Herşeyin hayırlısı .. Kısmet..

allah mutluluğunuz bozmasın çocukalrını allah analı babalı büyütsün inşallah. ne güzel en azından yuvamnı kurmuşsun benim bi sevgilim bile yok diyorum bari haaytımda biri olsa en azından elimde tutulur birşeyim olurdu

Naptın ..................

valla canım henüz yaptığım birşey yok yeterlilik sınavım var doktora yeterlilik sınavıma hazırlanıyorum. artık yeterliliği verene kadar idare ediicem sonra ne iş olursa dediğiniz gibi başlıycam artık ne yapayım. ama hakketiğimizi alamıyoruz işte oulu bitir üstüne master yap ve doktoraya gel başladığın iş ne olsun

haha güldürdün beni valla ama inan böyle şanssızlıklar bende de var tabiki halmize şükredelim kesinilkle beterin beteri var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…