Gecmis olsun kilo alimi nasildi kalp sorununda kilo alimi oldugu icin basta cok mamaya(doktorun verdigi ozel mamalar) maruz kaldiysa normal. Catalla cok emmemekle baslayabilirsiniz yavas gecisler yapinMerhaba Arkadaşlar
Aranıza yeni katıldım. Bizim bi sıkıntımız var başına gelen yardımcı olursa duacınız olurum. Benim kalp ameliyatı olmuş bir oğlum var. Bir buçuk yaşını geçti . Ama hala pütürlü ve parçalı olan yemekleri yiyemiyor. Hep robottan çekmek ya da çatalla ezmek zorunda kalıyorum. Denemek için ağzına bir parça bişey verdiğimde kusuyor. Lütfen bilen ya da başına gelen varsa yardım edin . Teşekkürler
Doktorumuz bizede vermişti özel mamadan. Ama onu kullanmayı bırakalı bayağı oldu. Prematüre doğdu bebeğim aynı zamanda. Doktora bu gidişimizde soracağım. Çok kafama takar oldum. Fazla ezmemeyi denedim ama yediğini komple çıkarıyorGecmis olsun kilo alimi nasildi kalp sorununda kilo alimi oldugu icin basta cok mamaya(doktorun verdigi ozel mamalar) maruz kaldiysa normal. Catalla cok emmemekle baslayabilirsiniz yavas gecisler yapin
Inanin suanda hicbirseye agzini acmiyor abi birinci sinif ne kadar korusamda yemedigi icin hep hasta. Yiyorsa pure yesin yeter ki yesin biraz daha buyuyunce eline aldigi gidalari kendisi yiyecekDoktorumuz bizede vermişti özel mamadan. Ama onu kullanmayı bırakalı bayağı oldu. Prematüre doğdu bebeğim aynı zamanda. Doktora bu gidişimizde soracağım. Çok kafama takar oldum. Fazla ezmemeyi denedim ama yediğini komple çıkarıyor
Dün akşam öyle yaptım . Elma dilimi verdim eline. Önce biraz ısırmaya çalıştı sonra baktı yapamıyor bıraktı ama doğru söylüyorsunuz böyle böyle alışacak inşeAllah. teşekkür ederimMeyve dilimleri vermeye başlayın eline. Önüne parmak besinler koyun. Bunları ısırmaya başlarsa yavaş yavaş çiğneme refleksi gelişir. Blenderı bırakın sadece çatalla ezin.
Haşlanmış havuç, patates gibi şeyler verebilirsiniz. Benimkiler tavuk budu kemiğini kemirmeye bayilirdi onu verebilirsiniz. Tuhaf gelebilir ama çocuklar bunu seviyorDün akşam öyle yaptım . Elma dilimi verdim eline. Önce biraz ısırmaya çalıştı sonra baktı yapamıyor bıraktı ama doğru söylüyorsunuz böyle böyle alışacak inşeAllah. teşekkür ederim
İlginize çok teşekkür ederim. Aslında çok çabuk pes ediyoruz . Biraz sabretmemiz lazım. Bundan sonra öyle yapıcam . Meyve , kraker vs.Haşlanmış havuç, patates gibi şeyler verebilirsiniz. Benimkiler tavuk budu kemiğini kemirmeye bayilirdi onu verebilirsiniz. Tuhaf gelebilir ama çocuklar bunu seviyorama yemiyor diye sakın pes etmeyin. Ağzına mandalina ya da portakal dilimi tutun mesela emiklesin. Bunlar hep çocuklarıma uyguladığım yöntemler.
llxldlföfllfMerhaba Arkadaşlar
Aranıza yeni katıldım. Bizim bi sıkıntımız var başına gelen yardımcı olursa duacınız olurum. Benim kalp ameliyatı olmuş bir oğlum var. Bir buçuk yaşını geçti . Ama hala pütürlü ve parçalı olan yemekleri yiyemiyor. Hep robottan çekmek ya da çatalla ezmek zorunda kalıyorum. Denemek için ağzına bir parça bişey verdiğimde kusuyor. Lütfen bilen ya da başına gelen varsa yardım edin . Teşekkürler
Sağol canım benim. Doğru diyosun kafaya takmamak lazım. Ama insanlara yaşını söylediğimde tuhaf bakışları o kadar çok rahatsız ediyorki anlatamam.Ben canım suan oglum 4 yaş 2 aylık 4 yasından sonra normal yemeye gectı bu sürede cok zorlandım hala mıy mıy cocugun yapısı bu kafama cok taktım gastroenteroloji ye goturdum ilaclı film mi cektirmedim migdesine mi baktırmadım 1 yasındaydı su bile Durmaz mıgdede kusardı gazla bırlıkte zamana bırakacaksın kendi vakti gelmeden olmuyo o iş kim ne derse desin ama kendini yıpratma illa ki yıyecek sen hiç kocaman adam olmus püreyle beslenen gordun mü ben gıbı kendini sıktığınla kalırsın millet ne derse üzülürdüm niye alıstırmadın iyi de bütün gün canım çıkardı onla ugrasmaktan yani kafana takma
bence mutlaka doktora götürün çok çok geçmiş olsun Allah şifa versin inşallahMerhaba Arkadaşlar
Yedirirken püre ve baskası varken kustugundaki bakıslar yuzunden ben uzun sure dısarda yemek yemedim bi süre sonra gececek soranlara da yemıyo onun tercihi Boyle de gec yine eline kreker falan ver ugrassın ama senın gayretinle olmuyo o cidden zamanı var zamanı geldiğinde yiyecek cocugun hasta gıbı bakıyor mu demıstı bana prof. Doktorun biri ondan sonra bi daha doktora falan goturmedim ama 4 yasına kadar yemedi sonra birden kekle basladı yemeye yani zamanı var kendini yıpratma ben cok agladım doktor doktor gezdim ne oldu cektim 4 yıl sonra yemeye başladı gercı hala mıy mıy ama yıyo yani cigneyip yuttugunu gordum yani ben ölcem falan dıyodum yemez diye bunaltma kendini zamanı geldiğinde yapacak ne yaparsan yapllxldlföfllf
Sağol canım benim. Doğru diyosun kafaya takmamak lazım. Ama insanlara yaşını söylediğimde tuhaf bakışları o kadar çok rahatsız ediyorki anlatamam.
2 yaşında oğlu olan bir arkadaşım var. Çocuğun doktorunu değiştirdiler reflü teşhisi kondu ilaçla devam edip düzelttiler. Dediğiniz gibi herşeyi blenderdan geçirip veriyorlardı.Merhaba Arkadaşlar
Yumuşak seveceği gıdalar ile blw usulü parmak gıdaları deneyin. Yavaş yavaş alışacaktır.Merhaba Arkadaşlar
Merhba geçmiş olsun öncelikle. Bebeğin eline meyve püresi emziği ver onunla başla sonra havuç elma vs kabuklarini soy ve senin gozetimin altında eline ver oynasın isirsin tanısin öncelikle ne yediğini görsün. Yavaş eline birşeyler var ağzına götürüp tanışın sebze meyveleriMerhaba Arkadaşlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?