Bebek Beslenmesi Başına gelen varsa yardım lütfen

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Fatosuuum

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2021
17
4
16
40
Merhaba Arkadaşlar
Aranıza yeni katıldım. Bizim bi sıkıntımız var başına gelen yardımcı olursa duacınız olurum. Benim kalp ameliyatı olmuş bir oğlum var. Bir buçuk yaşını geçti . Ama hala pütürlü ve parçalı olan yemekleri yiyemiyor. Hep robottan çekmek ya da çatalla ezmek zorunda kalıyorum. Denemek için ağzına bir parça bişey verdiğimde kusuyor. Lütfen bilen ya da başına gelen varsa yardım edin . Teşekkürler

Gecmis olsun kilo alimi nasildi kalp sorununda kilo alimi oldugu icin basta cok mamaya(doktorun verdigi ozel mamalar) maruz kaldiysa normal. Catalla cok emmemekle baslayabilirsiniz yavas gecisler yapin

Kuzenimin kızı da aynı şekilde. Ek gıdaya geçişte hep püre ile alıştırdılar ve şimdi 2 yaşına yaklaştı. Hala pütürlü şey yiyemiyor, kendini bilerek kusturuyor. Çözüm bulamadılar henüz

Meyve dilimleri vermeye başlayın eline. Önüne parmak besinler koyun. Bunları ısırmaya başlarsa yavaş yavaş çiğneme refleksi gelişir. Blenderı bırakın sadece çatalla ezin.

Gecmis olsun kilo alimi nasildi kalp sorununda kilo alimi oldugu icin basta cok mamaya(doktorun verdigi ozel mamalar) maruz kaldiysa normal. Catalla cok emmemekle baslayabilirsiniz yavas gecisler yapin
Doktorumuz bizede vermişti özel mamadan. Ama onu kullanmayı bırakalı bayağı oldu. Prematüre doğdu bebeğim aynı zamanda. Doktora bu gidişimizde soracağım. Çok kafama takar oldum. Fazla ezmemeyi denedim ama yediğini komple çıkarıyor

Inanin suanda hicbirseye agzini acmiyor abi birinci sinif ne kadar korusamda yemedigi icin hep hasta. Yiyorsa pure yesin yeter ki yesin biraz daha buyuyunce eline aldigi gidalari kendisi yiyecek

Meyve dilimleri vermeye başlayın eline. Önüne parmak besinler koyun. Bunları ısırmaya başlarsa yavaş yavaş çiğneme refleksi gelişir. Blenderı bırakın sadece çatalla ezin.
Dün akşam öyle yaptım . Elma dilimi verdim eline. Önce biraz ısırmaya çalıştı sonra baktı yapamıyor bıraktı ama doğru söylüyorsunuz böyle böyle alışacak inşeAllah. teşekkür ederim

Haşlanmış havuç, patates gibi şeyler verebilirsiniz. Benimkiler tavuk budu kemiğini kemirmeye bayilirdi onu verebilirsiniz. Tuhaf gelebilir ama çocuklar bunu seviyor ama yemiyor diye sakın pes etmeyin. Ağzına mandalina ya da portakal dilimi tutun mesela emiklesin. Bunlar hep çocuklarıma uyguladığım yöntemler.

İlginize çok teşekkür ederim. Aslında çok çabuk pes ediyoruz . Biraz sabretmemiz lazım. Bundan sonra öyle yapıcam . Meyve , kraker vs.

Ben canım suan oglum 4 yaş 2 aylık 4 yasından sonra normal yemeye gectı bu sürede cok zorlandım hala mıy mıy cocugun yapısı bu kafama cok taktım gastroenteroloji ye goturdum ilaclı film mi cektirmedim migdesine mi baktırmadım 1 yasındaydı su bile Durmaz mıgdede kusardı gazla bırlıkte zamana bırakacaksın kendi vakti gelmeden olmuyo o iş kim ne derse desin ama kendini yıpratma illa ki yıyecek sen hiç kocaman adam olmus püreyle beslenen gordun mü ben gıbı kendini sıktığınla kalırsın millet ne derse üzülürdüm niye alıstırmadın iyi de bütün gün canım çıkardı onla ugrasmaktan yani kafana takma

llxldlföfllf
Sağol canım benim. Doğru diyosun kafaya takmamak lazım. Ama insanlara yaşını söylediğimde tuhaf bakışları o kadar çok rahatsız ediyorki anlatamam.

bence mutlaka doktora götürün çok çok geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah

llxldlföfllf

Sağol canım benim. Doğru diyosun kafaya takmamak lazım. Ama insanlara yaşını söylediğimde tuhaf bakışları o kadar çok rahatsız ediyorki anlatamam.
Yedirirken püre ve baskası varken kustugundaki bakıslar yuzunden ben uzun sure dısarda yemek yemedim bi süre sonra gececek soranlara da yemıyo onun tercihi Boyle de gec yine eline kreker falan ver ugrassın ama senın gayretinle olmuyo o cidden zamanı var zamanı geldiğinde yiyecek cocugun hasta gıbı bakıyor mu demıstı bana prof. Doktorun biri ondan sonra bi daha doktora falan goturmedim ama 4 yasına kadar yemedi sonra birden kekle basladı yemeye yani zamanı var kendini yıpratma ben cok agladım doktor doktor gezdim ne oldu cektim 4 yıl sonra yemeye başladı gercı hala mıy mıy ama yıyo yani cigneyip yuttugunu gordum yani ben ölcem falan dıyodum yemez diye bunaltma kendini zamanı geldiğinde yapacak ne yaparsan yap

2 yaşında oğlu olan bir arkadaşım var. Çocuğun doktorunu değiştirdiler reflü teşhisi kondu ilaçla devam edip düzelttiler. Dediğiniz gibi herşeyi blenderdan geçirip veriyorlardı.

Yumuşak seveceği gıdalar ile blw usulü parmak gıdaları deneyin. Yavaş yavaş alışacaktır.

Merhba geçmiş olsun öncelikle. Bebeğin eline meyve püresi emziği ver onunla başla sonra havuç elma vs kabuklarini soy ve senin gozetimin altında eline ver oynasın isirsin tanısin öncelikle ne yediğini görsün. Yavaş eline birşeyler var ağzına götürüp tanışın sebze meyveleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…