• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başımız çok büyük belada

Muhakkak ailesine anlatım..Eğer anlatmazssanız arkadaşınıza yapacağınız en büyük kötülük bu olur

Hikayen eksik !
Kac ögrenci toplandıysa konu ile ilgili hepsini polis alır hastaneye götürüp tahlil yapar öyle bayıldım bak o kullanıyor ile salıverilmez.

Arkadaşınız ya uyuşturucu içerken ölecek ya da intihar ederek bu işin sonu hep aynı çünkü
Oyüzden annesine söyleyin ya da ailenize açın meseleyi ailesine söylesin

Siz durumu kendi ailenize anlatin onlarda arkadasinizin ailesine anlatsin benim nacizane tavsiyem intihar ederim diyen pek cok insanin sadece lafta kalir genelde hicbir peoblem yokmus gibi davrananlar intihar eder bagimlilik ilerlemeden onune gecin arkadasliginiz bitse dahi bir insanin hayatini kurtarmis sayilacaksiniz

Umudun siz soylemeden annesi gilin farketmesimi? 15 yasindasin ve idrak edemiyosun olayi. Eger umut etmeye kalicaksak, o anne babasu elbet birgun anlar evet. Ama o arkdasin öldukten snra! Icin rahat eder o zmn, ailesi ogrendi oh sukur. Benimde basim belaya girmedi dersin. Ya en kotu ne olabilir sanaki, gidip soylesen ne olur? Merak etme senide bagimli ilan etmezler. Is bi kan testine bakar. Uyusturucu kullanmadigin kesinlesir.

Ayip gunah kzim ya, biseyler yap. Umut etme! Biseyler yap!
Intihar deme bana, o kizin her gun asiri doz alip ölme ihtimali var zaten.

Siz beni anlamadınız veyahut yanlış anladınız,olay benim veya diğerlerinin başının belaya girmesi değil.Dün konuştuk dedikleri aynen şu şekilde bırakıcam size söz veriyorum fakat okulun da onları kan testine sokma ihtimali var şuan olay tamamen kapanmadı,bize diyor ki annemler öğrenirse falanda ne olursa olsun o kliniğe yatmam.Hatta şunu anlattı bunlar okul tuvaletinde üst dönemle kullanmışlar,derse girdikten sonra müdür odasına çağırmış,demişki siz ikiniz o tuvalette hap attınız,inkar etmişler baktı olmuyor arkadaşım demiş yani götürün hastaneye kan testi yaptırın,diyor ki ben bunu söyledim artık kafama koydum yolda intihar edicem bi şekilde intihar etme şeklimi düşünüyodum dedi,fakat hastaneye gitmeden bağımlı olan kriz taklidi yaparak arkadaşımı kurtarıyor yukarıda anlattığım olayda.
Yani demek istediğim intihar düşüncesi bizim için şuan çok çok büyük bi tehdit.
Ve şuan kızlarla düşünüyoruz ki,arkadaşım çarşıdayken evlerine gidip annesiyle konuşucaz sanırım başka çaremiz gözükmüyor sizin yorumlarınızı da göze alarak.

Bu okulda bir terslik var.. O maadeler nasil siziyor bu okullarin icine anlamis degilim.. okulun bu anlamda acilen degerlendirme yapmasi lazim ve prosedurler uygulamasi lazim.. kiza gelince ailesinin bilmesi lazim cunku yasi cok kucuk ama suda var ailesi kizi tartaklayacaksa, psiklojisini dahada cok alt ust edecekse hic gerek yok.. okullarda doktor yokmu ? Yada ogrencilerle ilgilen saglik personelleri ? Mesela yurtdisinda var her okulda.. eger varsa konuyu onlarla konusun oda gidip okulun mudurune anlatsin, okulun mudurude gidip ailesine anlatsin.. bonzai nedir ya nereden bulasiyor bu pislikler okullara.. ve muhakkak o satici kizida birileri kullaniyordur... Bu isi kokunden halletmek lazim..

Torbacı olan çamaşırına saklıyor

Hikayen eksik !
Kac ögrenci toplandıysa konu ile ilgili hepsini polis alır hastaneye götürüp tahlil yapar öyle bayıldım bak o kullanıyor ile salıverilmez.

Kusura bakmayın hikaye anlatmak isteseydim böyle ciddi bi konu üzerine yapmazdım emin olun,yardım istedim sadece,inanıp inanmamak sizin elinizde

Siz beni anlamadınız veyahut yanlış anladınız,olay benim veya diğerlerinin başının belaya girmesi değil.Dün konuştuk dedikleri aynen şu şekilde bırakıcam size söz veriyorum fakat okulun da onları kan testine sokma ihtimali var şuan olay tamamen kapanmadı,bize diyor ki annemler öğrenirse falanda ne olursa olsun o kliniğe yatmam.Hatta şunu anlattı bunlar okul tuvaletinde üst dönemle kullanmışlar,derse girdikten sonra müdür odasına çağırmış,demişki siz ikiniz o tuvalette hap attınız,inkar etmişler baktı olmuyor arkadaşım demiş yani götürün hastaneye kan testi yaptırın,diyor ki ben bunu söyledim artık kafama koydum yolda intihar edicem bi şekilde intihar etme şeklimi düşünüyodum dedi,fakat hastaneye gitmeden bağımlı olan kriz taklidi yaparak arkadaşımı kurtarıyor yukarıda anlattığım olayda.
Yani demek istediğim intihar düşüncesi bizim için şuan çok çok büyük bi tehdit.
Ve şuan kızlarla düşünüyoruz ki,arkadaşım çarşıdayken evlerine gidip annesiyle konuşucaz sanırım başka çaremiz gözükmüyor sizin yorumlarınızı da göze alarak.

Ben olayi cokta guzel anladim. Ama hala soyledigimin arkasindayim. Okul aktif davranamiyor bu sorunla. Bi okul zaten en fazla ne yapabilirki?? Tek care annesi babasi. Eger dedigin gibi annesine gidip anlatirsaniz o kiz ilk once bagimliliktan kurtulur. Her sonraki hapi kullanista cikmaz sokaga dogru ilerliyosunz!
Tedavi diyosak hapi birakma tedavisi degildir bu sadece. Tedavjnin iceriginde zatn kisilik bozukluguna sebep olan bi hap oldugu goz onunde bulunur. Elbet biliyorlar hastanedekiler bu kisiler kendine zarar verme potansiyeli oldugunu. Sende cok guzel belirtirsen " intihar var kafasinda' diye, o zmn cozum odakli olunur. Sen ve arkadaslarinizda donumlu olarak gidersiniz basinda durursunuz eger korkunuz intihar etmesiyse. O zmn o cikmaz sokaga degil, sizin daha 15 yasinda oldugunu sayarsak luna parklara, rengarenk gunlere ilerlersiniz. Arkadasinizi kurtarin bu illetten.

Ben olayi cokta guzel anladim. Ama hala soyledigimin arkasindayim. Okul aktif davranamiyor bu sorunla. Bi okul zaten en fazla ne yapabilirki?? Tek care annesi babasi. Eger dedigin gibi annesine gidip anlatirsaniz o kiz ilk once bagimliliktan kurtulur. Her sonraki hapi kullanista cikmaz sokaga dogru ilerliyosunz!
Tedavi diyosak hapi birakma tedavisi degildir bu sadece. Tedavjnin iceriginde zatn kisilik bozukluguna sebep olan bi hap oldugu goz onunde bulunur. Elbet biliyorlar hastanedekiler bu kisiler kendine zarar verme potansiyeli oldugunu. Sende cok guzel belirtirsen " intihar var kafasinda' diye, o zmn cozum odakli olunur. Sen ve arkadaslarinizda donumlu olarak gidersiniz basinda durursunuz eger korkunuz intihar etmesiyse. O zmn o cikmaz sokaga degil, sizin daha 15 yasinda oldugunu sayarsak luna parklara, rengarenk gunlere ilerlersiniz. Arkadasinizi kurtarin bu illetten.

Haklısınız konuşmak zorundayız,peki acaba bi bilginiz var mı hani bu olay yeni sayılır ve yani sadece kliniğe yatarak mı çözülür yoksa normal doktora gider mi gün gün gidilse çözülme ihtimali yok mu hiç?

Benim pek aklım almadı
Okulda o kadar olay oluyor ama ailelerin haberi yok
Eşimin kızı lise öğrencisi, geçenlerde tartışmış arkadaşları ile müdür direk eşimi aradı, böyle bir konuda okul nasıl ailelerle irtibata geçmez.
Yapacağınız tek şey ailesine durumu bildirmek

Benim pek aklım almadı
Okulda o kadar olay oluyor ama ailelerin haberi yok
Eşimin kızı lise öğrencisi, geçenlerde tartışmış arkadaşları ile müdür direk eşimi aradı, böyle bir konuda okul nasıl ailelerle irtibata geçmez.
Yapacağınız tek şey ailesine durumu bildirmek

Hayır hayır,şöyle okul zaten aileyi arıyor,diyor ki böyle böyle uyuşturucu kullanıyor,annesi diyor benim kızım öyle şeyler yapmaz falan filan hatta diyor kızım bi kan testi yapsınlar da herkes sussun anlasınlar görsünler günlerini diyor,yani annesinin arkadaşıma güveni sonsuz ki arkadaşım da annesine inandırdı kendini

Haklısınız konuşmak zorundayız,peki acaba bi bilginiz var mı hani bu olay yeni sayılır ve yani sadece kliniğe yatarak mı çözülür yoksa normal doktora gider mi gün gün gidilse çözülme ihtimali yok mu hiç?
Beni nihayet anladigina sevindim kzum. Hic bi bilgim yok. Ama daha basinda diyosun. Belkide gun gun gidilir. Ama ne farkeder? Varsin klinige yatsin. Etrafin tepkisinden, ogrenmesindenmi korkuyosun? Varsin ogrensinler. Tedavi oluyor dimi sonucta? Cozum odaklisiniz su an. Inan bana egerki cozumunu bulursaniz( tedaviden geciyor bu yol) o zmn 2 sene snra herkes unutucak bu olanlari. Varsin dedi kodu yapsinlar, insanlar her seyi elestirir zaten. Daha 15 yasindasiniz. Insanlari memnun etmenin ne kadar zor oldugunu zamanla anliycaksiniz. Artik takmamaya basliycaksiniz kimseyi.
Egerki okulu yanar felan dye korkun varsada, yapma. 1 sene tedavi olucak ve yine okuluna devam edicek. Koca bi ömurde 1 yada 2 senesi yanicak diye tereddut yasama sakin.

Yaşınız çok çok küçük. O yüzden attığınız adımlarda iki kez değil iki yüz kez düşünün. Hele şu zamanda...
Bence hemen okuldaki rehberlik öğretmeniyle görüşün her şeyi açık Açık anlatın. Onlar gerekeni yapar vr ailelerle görüşürler.

Yaşınız çok çok küçük. O yüzden attığınız adımlarda iki kez değil iki yüz kez düşünün. Hele şu zamanda...
Bence hemen okuldaki rehberlik öğretmeniyle görüşün her şeyi açık Açık anlatın. Onlar gerekeni yapar vr ailelerle görüşürler.
En iyiside rehber ögretmenle konuşmaları katiliyorum zatn ve arkadaşıniza en buyuk iyiligi yapmis olacaksıniz susmakla ona kötüluk edersiniz

Ailelerle hemen görüşmeleri farklı olabilir. Ortada ciddi bir konu var. Araya sinir kızgınlık Vs. Girmeden toparlanması lazım.
Bunu en sakin ve tarafsız yapabilecek tek kişi rehber öğretmendir.

Rehber öğretmene anlatma imkanımız yok hiçbir şekilde

Tabikide hemen ailesine anlatacaksiniz baska yolu yok

Kusura bakmayın hikaye anlatmak isteseydim böyle ciddi bi konu üzerine yapmazdım emin olun,yardım istedim sadece,inanıp inanmamak sizin elinizde
Söylediklerin tamamı yalan hap atacak derse girecek imkansız bagımlı olsa dahi kendinden gecer uyur, taşkınlık yapar, halsülasyon görür öyle normal hayatına devam edemez ilk kullandığında bünyeside kaldırmaz bayılmıs olması lazım içtigi agrı kesici degil yani cevremde bir sürü tedavisi devam eden bagımlı var en basiti gözleri kıpkırmızı oluyor tüm gün nasıl ailesi fark etmiyor o taskın manasız hareketleri

Söylediklerin tamamı yalan hap atacak derse girecek imkansız bagımlı olsa dahi kendinden gecer uyur, taşkınlık yapar, halsülasyon görür öyle normal hayatına devam edemez ilk kullandığında bünyeside kaldırmaz bayılmıs olması lazım içtigi agrı kesici degil yani cevremde bir sürü tedavisi devam eden bagımlı var en basiti gözleri kıpkırmızı oluyor tüm gün nasıl ailesi fark etmiyor o taskın manasız hareketleri

Tabiii yalan haklısınız hepsini kafamdan uydurdum canım

Back