• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başımız çok büyük belada

Bilerek almamış ilkini,ama sonradan kız önüne çıkardıkça bu son diyorum ama önüme gelince bişey bana zorla dayatıyor dayanamıyorum içiyorum diyor

Ailenin tepkisini bilemeyiz. Kimi aile bagorir, cagirir, kizar bu da cocukta ters tepkiye sebep olur. Okulun rehberlik hocasina haber verip, cozum isteyin.

Ailesinin nasıl farketmedi hala gerçekten çözemedik ama şuanlık umuyoruz inşallah biz söylemeden farkederler

Merhaba herkese iyi akşamlar,
Öncelikle bu tür konular açmak yasak mı bir fikrim yok,ama yetişkin insanlar olarak sizin fikirlerinize çok ihtiyacım var.
İlk önce yaşımı belirtmek istiyorum 15 yaşındayım ve başımızdaki bela bizim yaşımızı aşıyor.
6 kişilik yakın bir arkadaş grubuna sahibiz,her şeyimizi her derdimizi biliriz.Bugün en yakın arkadaşımızın neredeyse uyuşturucu bağımlısı olduğunu öğrendik.Kullandığı tür ekstazi bu belaya yaklaşık 2 ay önce bilmeyerek başlamış,üst dönemlerinden bi kız vermiş.
2 hafta içinde tam 4 tane atmış,bu illeti ona temin eden kız zaten bağımlı,okul idaresince de belirlenerek bu hafta cuma günü kliniğe yatırılıyor.
Fakat biz bunu bugün öğrendik ve şuan ailesine söyleyip söylememek arasında sıkıştık çünkü bi daha atmayacağını söylüyor ama inanmıyoruz.Pazartesi günü tekrar atacağını tahmin ediyoruz ve kendi iddia ettiği kadarıyla fiziksel tepkiler de başlamış.
İki seçeneğimiz var beklemek ve kendi kendine bırakmasını sağlamak (ki çok inancımız yok ama en azından en sağlıklı bi biçimde sonlanmasını istiyoruz)
Diğeri ise aileye haber vermek fakat bu sefer intihar olasılığı var çünkü kendisi açık bir şekilde belirttiki o kliniğe yatmaktansa intihar ederim.Çok ayrıntılı yazamadım ama yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum ve çok ama çok ihtiyacımız var.
edit:düzenlemeyi yaptım çünkü konuyu tam yazamadan yanlışlıkla konuyu açtım

Bu sizi çok aşan bir konu, ailesine bildirmek zorundasınız. hemen kliniğe yatırılacak diye bir şart yok. aile alıp psikiyatriste götürecek durumu psikiyatrist değerlendirecek.
İntihar tehdidine rağmen bunu yapmak zorundasınız. Mutlaka aileye intihardan bahsettiğini de söyleyin, gecikmeden bir psikiyatriste götürmeleri gerekiyor.

Hayır hayır aileyle muhattap olamazlar bu hoş değil.Bunlar öğrenci okulla paylaşmaları lazım.Canım benim sen kesinlikle önce okulunla paylaş.Sonra da sadece kendi ailenle.

Kesinlikle, okul direk kaydını silip başından bile atabilir. Kaldı ki bu çok yanlış bir yol..
Çocuklar aileye bildirmek zorundalar. Okul bu koşullarda dış kapının mandalı. Hiç bir aile böyle bir durumda ne hali varsa görsün demez neticede, en cahil aile bile bir çözüm arar evlatlarını kaybetmektense.. O çocuğun velisi ailesidir, çocuk reşit değil, ilk olarak aileye bildirilmeli vicdanen de hukuken de doğrusu budur sanırım.
Aile önce okula bildirildiği için tepki bile verebilir...

hatta önce kendi ailenizi bildirin onlarla bir yol izleyin. siz değil onlar arasın muhattap olsun. gerekli olduğu takdirde ailenizin gözetiminde o aile ile görüşürsünüz... öğretmenleri karıştırmaktansa bu çok doğru bir yöntem bana kalırsa..

Ve bide şu var olayın okula gitmemesi lazım çünkü polise kadar gitti,ve diğer kız kriz geçirdiği için torbacı olarak suçlanıyorlar 3-5 yıl arası hapis cezası var

O kız zaten ceza almalı. Torbacı çünkü. satış yapıyor.
Ama arkadaşın kullanıcı, onun ceza durumu olmayacaktır diye tahmin ediyorum zaten.
Yine de bu yüzden değil de ailesini aşıp okula haber vermek zaten doğru olmaz. Aileye çok büyük haksızlık. Siz önce kendi ailenize bildirin, onlar büyükler olarak iletişime geçsinler. ne yapacaklarını sizden çok daha iyi bilirler..

Siz intihardan korkuyorsunuz anlıyorumda kız zaten uyuşturucu almaya devam ettikçe de ölücek
ailenin haberi olmalı
Haklısınız, bu da intiharın başka türlüsü kesinlikle ve kurtulma şansı çok çok az...
Ama diğer türlü bir uzman ile yolun başındayken hayata tutunması çok daha olası...

Cansel Buse okulla tecavuz hadisesini paylastiginda sonuc alamadi yalniz.
Ne kadar doğru demişsiniz.. Okulun tavrının kestirilemesi mümkün değil, bu noktadan sonra adını temizleme telaşına da düşebilir...

tabi ki bildirin aileden saklanmaz böyle bir şey...ama okul aracılığıyla.

Kesinlikle, okul direk kaydını silip başından bile atabilir. Kaldı ki bu çok yanlış bir yol..
Çocuklar aileye bildirmek zorundalar. Okul bu koşullarda dış kapının mandalı. Hiç bir aile böyle bir durumda ne hali varsa görsün demez neticede, en cahil aile bile bir çözüm arar evlatlarını kaybetmektense.. O çocuğun velisi ailesidir, çocuk reşit değil, ilk olarak aileye bildirilmeli vicdanen de hukuken de doğrusu budur sanırım.
Aile önce okula bildirildiği için tepki bile verebilir...
Okulun direkt kaydini silmek gibi bir durumu yok asla olmaz da. Biz cocuklari kaybetmek icin degil kazanmak icin ugrasiyoruz ayni durum calistigim okulda yasandi kiz kendi kullanmiyor ama arkadaslarina satiyordu. Polise habee verilmesiyle birlikte okul degislikhi yapildi.

fakat sonrasında o kriz geçiren ve hapı arkadaşıma veren kız ise diyor ki arkadaşıma ben kendimi feda ediyorum git kendi hayatını kurtar şimdi müdürün yanında krize giriyormuş gibi yapıcam sende diyeceksin ki bakın uyuşturucu kullanan kişi budur hocam siz beni nasıl bunu kullanmakla suçluyorsunuz diyerek işin içinden sıyrılmış şimdilik,ve o kriz geçiren kız da cuma günü kliğine yatıyor
allah allah bu ne biçim hikaye böyle

Okulun direkt kaydini silmek gibi bir durumu yok asla olmaz da. Biz cocuklari kaybetmek icin degil kazanmak icin ugrasiyoruz ayni durum calistigim okulda yasandi kiz kendi kullanmiyor ama arkadaslarina satiyordu. Polise habee verilmesiyle birlikte okul degislikhi yapildi.

Neticede iki senaryoda da aile öğrenecek (umarız ki) madem, önce öğrenmesi doğru bence.. Bir de okulun nasıl bir tavra gireceğinin ne yazık ki garantisi olmadığına inanıyorum. Keşke herkes sizin gibi olsa, sizden ya da burada yardımcı olmaya çalışanlardan da asla şüphem yok ama bu ülkede tecavüze uğrayan kızın mağduriyeti bir eğitimci tarafından ört pas edilebiliyor ve intihara itiliyorsa, bu çocuk da mağdur edilebilir, olayın geçmişi de var, soruşturma da var. Okul çocuğun çıkarını ailesi kadar düşünemeyebilir. Öyle olacak demiyorum ama bu ihtimalin olduğunu kabul etmek gerekir...

Bu okulda bir terslik var.. O maadeler nasil siziyor bu okullarin icine anlamis degilim.. okulun bu anlamda acilen degerlendirme yapmasi lazim ve prosedurler uygulamasi lazim.. kiza gelince ailesinin bilmesi lazim cunku yasi cok kucuk ama suda var ailesi kizi tartaklayacaksa, psiklojisini dahada cok alt ust edecekse hic gerek yok.. okullarda doktor yokmu ? Yada ogrencilerle ilgilen saglik personelleri ? Mesela yurtdisinda var her okulda.. eger varsa konuyu onlarla konusun oda gidip okulun mudurune anlatsin, okulun mudurude gidip ailesine anlatsin.. bonzai nedir ya nereden bulasiyor bu pislikler okullara.. ve muhakkak o satici kizida birileri kullaniyordur... Bu isi kokunden halletmek lazim..

Ailesinin nasıl farketmedi hala gerçekten çözemedik ama şuanlık umuyoruz inşallah biz söylemeden farkederler

Umudun siz soylemeden annesi gilin farketmesimi? 15 yasindasin ve idrak edemiyosun olayi. Eger umut etmeye kalicaksak, o anne babasu elbet birgun anlar evet. Ama o arkdasin öldukten snra! Icin rahat eder o zmn, ailesi ogrendi oh sukur. Benimde basim belaya girmedi dersin. Ya en kotu ne olabilir sanaki, gidip soylesen ne olur? Merak etme senide bagimli ilan etmezler. Is bi kan testine bakar. Uyusturucu kullanmadigin kesinlesir.

Ayip gunah kzim ya, biseyler yap. Umut etme! Biseyler yap!
Intihar deme bana, o kizin her gun asiri doz alip ölme ihtimali var zaten.

Merhaba herkese iyi akşamlar,
Öncelikle bu tür konular açmak yasak mı bir fikrim yok,ama yetişkin insanlar olarak sizin fikirlerinize çok ihtiyacım var.
İlk önce yaşımı belirtmek istiyorum 15 yaşındayım ve başımızdaki bela bizim yaşımızı aşıyor.
6 kişilik yakın bir arkadaş grubuna sahibiz,her şeyimizi her derdimizi biliriz.Bugün en yakın arkadaşımızın neredeyse uyuşturucu bağımlısı olduğunu öğrendik.Kullandığı tür ekstazi bu belaya yaklaşık 2 ay önce bilmeyerek başlamış,üst dönemlerinden bi kız vermiş.
2 hafta içinde tam 4 tane atmış,bu illeti ona temin eden kız zaten bağımlı,okul idaresince de belirlenerek bu hafta cuma günü kliniğe yatırılıyor.
Fakat biz bunu bugün öğrendik ve şuan ailesine söyleyip söylememek arasında sıkıştık çünkü bi daha atmayacağını söylüyor ama inanmıyoruz.Pazartesi günü tekrar atacağını tahmin ediyoruz ve kendi iddia ettiği kadarıyla fiziksel tepkiler de başlamış.
İki seçeneğimiz var beklemek ve kendi kendine bırakmasını sağlamak (ki çok inancımız yok ama en azından en sağlıklı bi biçimde sonlanmasını istiyoruz)
Diğeri ise aileye haber vermek fakat bu sefer intihar olasılığı var çünkü kendisi açık bir şekilde belirttiki o kliniğe yatmaktansa intihar ederim.Çok ayrıntılı yazamadım ama yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum ve çok ama çok ihtiyacımız var.
edit:düzenlemeyi yaptım çünkü konuyu tam yazamadan yanlışlıkla konuyu açtım
hemen arayın hemen

Bağımlı olmuş bile ve durumu cok cok coook ciddi . Rabbim bu pislikleri yapanları , satanları bildiği gibi yapsın cok zor mesele ölebilir . Ailesine hemen haber verin . Ve acil olarak klıniğe yatırsınlar . Arkadaşın yapmasaydı baştan yapmazdı zaten emin ol bir daha yapacak . Daha neyi bekliyorsunuz hemen ailesine habet verin

Aynı okulda deği,ve açıkcası gerçekten intihar olayından korkuyoruz
aileye durumu anlatın ve şunuda belirtin intihar eğiliminin olduğunu. aile bildiğini hissettirmeden takibe almalı sonrasında arkadaşınıza nasıl davranıcağını onlar daha iyi biliceklerdir. yada rehber öğretmen vasıtası ile ailesi ile iletişime geçilebilir. aynı okulda olmanız çok önemli değil. kendi rehber öğretmeninize anlatın yardım alabilirsiniz arkadaşına nasıl yardımcı olmanız gerektiği yada aile ile onun iletişime geçmesini isteyebilirsiniz.

Back