- 4 Şubat 2015
- 905
- 323
- 103
- 31
var baya,bu tür benzer bişey ailenin başka bi ferdinde de yaşanmıştı[/QUOTEablası abisi filan mı ailenin bu konuda tecrübesi varsa nasıl farketmiyor
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
var baya,bu tür benzer bişey ailenin başka bi ferdinde de yaşanmıştı[/QUOTEablası abisi filan mı ailenin bu konuda tecrübesi varsa nasıl farketmiyor
Merhaba herkese iyi akşamlar,
Öncelikle bu tür konular açmak yasak mı bir fikrim yok,ama yetişkin insanlar olarak sizin fikirlerinize çok ihtiyacım var.
İlk önce yaşımı belirtmek istiyorum 15 yaşındayım ve başımızdaki bela bizim yaşımızı aşıyor.
6 kişilik yakın bir arkadaş grubuna sahibiz,her şeyimizi her derdimizi biliriz.Bugün en yakın arkadaşımızın neredeyse uyuşturucu bağımlısı olduğunu öğrendik.Kullandığı tür ekstazi bu belaya yaklaşık 2 ay önce bilmeyerek başlamış,üst dönemlerinden bi kız vermiş.
2 hafta içinde tam 4 tane atmış,bu illeti ona temin eden kız zaten bağımlı,okul idaresince de belirlenerek bu hafta cuma günü kliniğe yatırılıyor.
Fakat biz bunu bugün öğrendik ve şuan ailesine söyleyip söylememek arasında sıkıştık çünkü bi daha atmayacağını söylüyor ama inanmıyoruz.Pazartesi günü tekrar atacağını tahmin ediyoruz ve kendi iddia ettiği kadarıyla fiziksel tepkiler de başlamış.
İki seçeneğimiz var beklemek ve kendi kendine bırakmasını sağlamak (ki çok inancımız yok ama en azından en sağlıklı bi biçimde sonlanmasını istiyoruz)
Diğeri ise aileye haber vermek fakat bu sefer intihar olasılığı var çünkü kendisi açık bir şekilde belirttiki o kliniğe yatmaktansa intihar ederim.Çok ayrıntılı yazamadım ama yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum ve çok ama çok ihtiyacımız var.
edit:düzenlemeyi yaptım çünkü konuyu tam yazamadan yanlışlıkla konuyu açtım
Hayır hayır aileyle muhattap olamazlar bu hoş değil.Bunlar öğrenci okulla paylaşmaları lazım.Canım benim sen kesinlikle önce okulunla paylaş.Sonra da sadece kendi ailenle.
Ve bide şu var olayın okula gitmemesi lazım çünkü polise kadar gitti,ve diğer kız kriz geçirdiği için torbacı olarak suçlanıyorlar 3-5 yıl arası hapis cezası var
Cansel Buse okulla tecavuz hadisesini paylastiginda sonuc alamadi yalniz.Hayır hayır aileyle muhattap olamazlar bu hoş değil.Bunlar öğrenci okulla paylaşmaları lazım.Canım benim sen kesinlikle önce okulunla paylaş.Sonra da sadece kendi ailenle.
Haklısınız, bu da intiharın başka türlüsü kesinlikle ve kurtulma şansı çok çok az...Siz intihardan korkuyorsunuz anlıyorumda kız zaten uyuşturucu almaya devam ettikçe de ölücek
ailenin haberi olmalı
Ne kadar doğru demişsiniz.. Okulun tavrının kestirilemesi mümkün değil, bu noktadan sonra adını temizleme telaşına da düşebilir...Cansel Buse okulla tecavuz hadisesini paylastiginda sonuc alamadi yalniz.
Okulun direkt kaydini silmek gibi bir durumu yok asla olmaz da. Biz cocuklari kaybetmek icin degil kazanmak icin ugrasiyoruz ayni durum calistigim okulda yasandi kiz kendi kullanmiyor ama arkadaslarina satiyordu. Polise habee verilmesiyle birlikte okul degislikhi yapildi.Kesinlikle, okul direk kaydını silip başından bile atabilir. Kaldı ki bu çok yanlış bir yol..
Çocuklar aileye bildirmek zorundalar. Okul bu koşullarda dış kapının mandalı. Hiç bir aile böyle bir durumda ne hali varsa görsün demez neticede, en cahil aile bile bir çözüm arar evlatlarını kaybetmektense.. O çocuğun velisi ailesidir, çocuk reşit değil, ilk olarak aileye bildirilmeli vicdanen de hukuken de doğrusu budur sanırım.
Aile önce okula bildirildiği için tepki bile verebilir...
allah allah bu ne biçim hikaye böylefakat sonrasında o kriz geçiren ve hapı arkadaşıma veren kız ise diyor ki arkadaşıma ben kendimi feda ediyorum git kendi hayatını kurtar şimdi müdürün yanında krize giriyormuş gibi yapıcam sende diyeceksin ki bakın uyuşturucu kullanan kişi budur hocam siz beni nasıl bunu kullanmakla suçluyorsunuz diyerek işin içinden sıyrılmış şimdilik,ve o kriz geçiren kız da cuma günü kliğine yatıyor
Okulun direkt kaydini silmek gibi bir durumu yok asla olmaz da. Biz cocuklari kaybetmek icin degil kazanmak icin ugrasiyoruz ayni durum calistigim okulda yasandi kiz kendi kullanmiyor ama arkadaslarina satiyordu. Polise habee verilmesiyle birlikte okul degislikhi yapildi.
Ailesinin nasıl farketmedi hala gerçekten çözemedik ama şuanlık umuyoruz inşallah biz söylemeden farkederler
hemen arayın hemenMerhaba herkese iyi akşamlar,
Öncelikle bu tür konular açmak yasak mı bir fikrim yok,ama yetişkin insanlar olarak sizin fikirlerinize çok ihtiyacım var.
İlk önce yaşımı belirtmek istiyorum 15 yaşındayım ve başımızdaki bela bizim yaşımızı aşıyor.
6 kişilik yakın bir arkadaş grubuna sahibiz,her şeyimizi her derdimizi biliriz.Bugün en yakın arkadaşımızın neredeyse uyuşturucu bağımlısı olduğunu öğrendik.Kullandığı tür ekstazi bu belaya yaklaşık 2 ay önce bilmeyerek başlamış,üst dönemlerinden bi kız vermiş.
2 hafta içinde tam 4 tane atmış,bu illeti ona temin eden kız zaten bağımlı,okul idaresince de belirlenerek bu hafta cuma günü kliniğe yatırılıyor.
Fakat biz bunu bugün öğrendik ve şuan ailesine söyleyip söylememek arasında sıkıştık çünkü bi daha atmayacağını söylüyor ama inanmıyoruz.Pazartesi günü tekrar atacağını tahmin ediyoruz ve kendi iddia ettiği kadarıyla fiziksel tepkiler de başlamış.
İki seçeneğimiz var beklemek ve kendi kendine bırakmasını sağlamak (ki çok inancımız yok ama en azından en sağlıklı bi biçimde sonlanmasını istiyoruz)
Diğeri ise aileye haber vermek fakat bu sefer intihar olasılığı var çünkü kendisi açık bir şekilde belirttiki o kliniğe yatmaktansa intihar ederim.Çok ayrıntılı yazamadım ama yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum ve çok ama çok ihtiyacımız var.
edit:düzenlemeyi yaptım çünkü konuyu tam yazamadan yanlışlıkla konuyu açtım
aileye durumu anlatın ve şunuda belirtin intihar eğiliminin olduğunu. aile bildiğini hissettirmeden takibe almalı sonrasında arkadaşınıza nasıl davranıcağını onlar daha iyi biliceklerdir. yada rehber öğretmen vasıtası ile ailesi ile iletişime geçilebilir. aynı okulda olmanız çok önemli değil. kendi rehber öğretmeninize anlatın yardım alabilirsiniz arkadaşına nasıl yardımcı olmanız gerektiği yada aile ile onun iletişime geçmesini isteyebilirsiniz.Aynı okulda deği,ve açıkcası gerçekten intihar olayından korkuyoruz