• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başımız çok büyük belada

jaina

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2016
86
55
38
Merhaba herkese iyi akşamlar,
Öncelikle bu tür konular açmak yasak mı bir fikrim yok,ama yetişkin insanlar olarak sizin fikirlerinize çok ihtiyacım var.
İlk önce yaşımı belirtmek istiyorum 15 yaşındayım ve başımızdaki bela bizim yaşımızı aşıyor.
6 kişilik yakın bir arkadaş grubuna sahibiz,her şeyimizi her derdimizi biliriz.Bugün en yakın arkadaşımızın neredeyse uyuşturucu bağımlısı olduğunu öğrendik.Kullandığı tür ekstazi bu belaya yaklaşık 2 ay önce bilmeyerek başlamış,üst dönemlerinden bi kız vermiş.
2 hafta içinde tam 4 tane atmış,bu illeti ona temin eden kız zaten bağımlı,okul idaresince de belirlenerek bu hafta cuma günü kliniğe yatırılıyor.
Fakat biz bunu bugün öğrendik ve şuan ailesine söyleyip söylememek arasında sıkıştık çünkü bi daha atmayacağını söylüyor ama inanmıyoruz.Pazartesi günü tekrar atacağını tahmin ediyoruz ve kendi iddia ettiği kadarıyla fiziksel tepkiler de başlamış.
İki seçeneğimiz var beklemek ve kendi kendine bırakmasını sağlamak (ki çok inancımız yok ama en azından en sağlıklı bi biçimde sonlanmasını istiyoruz)
Diğeri ise aileye haber vermek fakat bu sefer intihar olasılığı var çünkü kendisi açık bir şekilde belirttiki o kliniğe yatmaktansa intihar ederim.Çok ayrıntılı yazamadım ama yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum ve çok ama çok ihtiyacımız var.
edit:düzenlemeyi yaptım çünkü konuyu tam yazamadan yanlışlıkla konuyu açtım

Hemen ve hemen simdi annesini babasini ariyosunuz! Tum herseyi anlatin ve hemen tedaviye baslasin. Eger bunu yapmazsaniz bi insanin basina gelebilicek en kotu arkdaslarsiniz hepinizde. Annesi gile soylememekle ona iyi arkdaslik yaptiginizi sakin dusunmeyin hic biriniz.
Ciddiyim, acilen annesini ara hemen smdi!

Sen önce bir sakin ol bakalım ve şu "hap atmak" olayını bir belleğinden sil.Bu duruma senin de aşina olduğunu gösterir yaşın çok küçük.İkincisi ailesi ile siz muhattap olamazsınız okulunuzdaki rehber öğretmeninizden yardım isteyin o ne yapacağını bilir.Bunu gammazlamak olarak görüyorsun şu an biliyorum ama emin ol arkadaşının iyiliği için bu çok önemli.Ayrıca hepinizin başı belaya girer sadece arkadaşının değil.Mutlaka güvendiğiniz bir öğretmenden yardım alın.Ardından da kendi aileni mutlaka bilgilendir.Umarım herşey yoluna girer.

Hemen ve hemen simdi annesini babasini ariyosunuz! Tum herseyi anlatin ve hemen tedaviye baslasin. Eger bunu yapmazsaniz bi insanin basina gelebilicek en kotu arkdaslarsiniz hepinizde. Annesi gile soylememekle ona iyi arkdaslik yaptiginizi sakin dusunmeyin hic biriniz.
Ciddiyim, acilen annesini ara hemen smdi!
Hayır hayır aileyle muhattap olamazlar bu hoş değil.Bunlar öğrenci okulla paylaşmaları lazım.Canım benim sen kesinlikle önce okulunla paylaş.Sonra da sadece kendi ailenle.

Aynı okulda değiliz,ve açıkcası gerçekten intihar olayından korkuyoruz

Hayır hayır aileyle muhattap olamazlar bu hoş değil.Bunlar öğrenci okulla paylaşmaları lazım.Canım benim sen kesinlikle önce okulunla paylaş.Sonra da sadece kendi ailenle.

Arkdasim ne dedigini biliyomusn sen? Arkdasi bagimli olmus bile. Okul napicak kizi kucagina alip parayi basip tedavimi ettiricek? Varmi oyle sahiplenici okul? Bu okulun gorevi bile degil.
Kiz tedavi olmali, annesi gile haber verilicek!
Sonra o surectede okulla irtibata gecilicek, tum gercekler ortaya cikicak ve o uyusturucuya alistiran hadsiz cezasini cekicek.

Arkdasim ne dedigini biliyomusn sen? Arkdasi bagimli olmus bile. Okul napicak kizi kucagina alip parayi basip tedavimi ettiricek? Varmi oyle sahiplenici okul? Bu okulun gorevi bile degil.
Kiz tedavi olmali, annesi gile haber verilicek!
Sonra o surectede okulla irtibata gecilicek, tum gercekler ortaya cikicak ve o uyusturucuya alistiran hadsiz cezasini cekicek.
Bunlar çocuk ailesinin yerine kendinizi koyun çocuğunuzun arkadaşları arayıp size böyle bişi söylese mi daha sakin kalırsınız yoksa okulunun rehber öğretmeni size haber verse mi?Çocuklarla ailenin muhattap olması uygun değil.Çocuk bir soru sordu bir bildiğim olmasa bu kadar net konuşmam emin olabilirsiniz.Hoş aynı okulda değillermiş bu sebeple bu küçük arkadaşımız önce bunu kendi ailesine söylemeli.Kendi ailesi de arayıp arkadaşının ailesine haber vermeli.@jaina önce kendi ailenle paylaşmalısın sonra onlar arkadaşının ailesi ile iletişime geçebilirler.Arkadaşın da olsa sen önce kendi güvenliğini düşünmelisin.

Ailenin bilmesi gerekir. Okula söylemekle olacak bir şey değil bu. Daha yaşları küçük aileleri sorumlu onlardan.

Bizim şuan düşüncemiz söylemek doğrultusunda,aileme konuyu açamam çünkü bu sefer herşeyle iletişimimi keserler.Olay göründüğünden çok daha karışık şuan ailemin yanındayım net yazamıyorum ama yani okul idaresinin bi uyuşturucu faslı döndüğünden haberi var ama arkadaşımı bilmiyorlar

Okul çocuk polisine kadar gitti,bunları idareye şikayet eden bi kız daha var,kendisi de bağımlı ama kendini yakmamak için bizim arkadaşımızı ve bikaç kişiyi daha ifşa etmiş

Arkadaşının iyiliği için ailenin koyacağı yasaklara katlanabilirsin bir süre gerçekten arkadaşını düşünüyorsan tabi kendini de. Canım istersen aileni okula çağırt rehber öğretmen ya da güvendiğiniz bir öğretmenle konuş onlar da aileyle konuşsun sonra. Şimdi söylemezsen ilerde senin de arkadaşlarının da başına çok kötü şeyler gelebilir

bence kızın okulundaki rehber öğretmenle görüşülmeli arkadaşları olarak gizlice ve aradan çekilmeliler. rehber öğretmenin aile ile görüşmesi daha mantıklı olur .rehber öğrt.daha anlamlı mantıklı cümleler kurar en azından .eğer kızlar konuşursa aile ile hem madde kullanan kız arkadaşlarına sırt çevirir hem de aile kızları bile suçlayabilir inanmaz yada kızını döver falan.

Okul çocuk polisine kadar gitti,bunları idareye şikayet eden bi kız daha var,kendisi de bağımlı ama kendini yakmamak için bizim arkadaşımızı ve bikaç kişiyi daha ifşa etmiş
mutlaka ailenin bilmesi gerekli,korkuyu bir kenara bırakın ve onun için iyilik yaptığınızı asla aklınızdan çıkarmayın....bu tip uyuşturucular için zaman çok önemli hemen tedbir alınması şart...bence rehberlikle öncelikle irtibata geçin yokmu çevrenizde bu okul rehber öğretmenini arayacak size yakın bir öğretmen durumu onunla paylaşın mutlaka ve aracı olmasını isteyin!

Yani okulunun arkadaşının durumunda haberi var?Doğru mu anlıyorum.Okul doğru olanı yapıp çocuk polisine gitmiş çok normal.Eğer arkadaşının okulu bundan haberdarsa herşey yoluna girecektir panik yapma.Emin ol sana yardım etmeye çalışıyorum daha detaylı yardım istersen bana özelden de yazabilirsin.

olay aslında şöyle burda üst dönemlerden bi kız var,arkadaşıma da veren o zaten,bu kız bonzai falanda kullanıyor,ciddi bi şekilde kriz geçirmiş olay polise gitmiş ve bu diğer dediğim kız ise kendide bağımlı,kendi ifşa olmaması için arkadaşımın ismini,yaklaşık 4 kişinin ismini ve o kriz geçiren kızın ismini de torbacı bunlar okulda hap satıyorlar diye idareye vermiş

fakat sonrasında o kriz geçiren ve hapı arkadaşıma veren kız ise diyor ki arkadaşıma ben kendimi feda ediyorum git kendi hayatını kurtar şimdi müdürün yanında krize giriyormuş gibi yapıcam sende diyeceksin ki bakın uyuşturucu kullanan kişi budur hocam siz beni nasıl bunu kullanmakla suçluyorsunuz diyerek işin içinden sıyrılmış şimdilik,ve o kriz geçiren kız da cuma günü kliğine yatıyor

Back