- 18 Şubat 2018
- 1.640
- 3.021
- 133
- Konu Sahibi Bademcicegi
Merhabalar, Turkiyeden yuksek lisans mezunuyum. Turkiyedeyken kendi isimi kurmustum, sonra devretmek zorunda kaldim Evlenip yurtdışına yerleştim. 2 yıldan beri dil öğrenmeye çalışıyorum ama sınavı bir türlü geçemiyorum. Dün denklik başvurumun cevabı geldi. Denkliģim kabul edilmemiş, kabul edilmesi için bazı dersleri yeniden almalıymışım. Yuksek lisansım zaten kabul edilmemis ama lisans icin bile eksik dersler varmış, yani burda kendi işimi yapma şansım yok. Eksik dersleri almak için akademik seviyede dil bilmem gerekiyormus ki bu gidisle 3-4 sene sene daha alir. Bir ofiste getir goturcu olarak is buldum, ogle yemeklerini orda yiyorlar, cok kalabaliklar. Bulasik makinesi bozuldu, yenisi gelene kadar benim yikamami istediler. Hadi 1-2 gun idare edeyim dedim ama 1 ay oldu hala makine gelmiyor. Cok yoruluyorum ve eve gelince ders falan calisamiyorum. Bulasikciliga dustum diye cok uzuluyorum. Isten cikmayi dusundum ama dil sinavini gecmeden kimse is vermiyor, is bulamiyorum. Esimin tek maasi yetmiyor, dil kurslari ve dersler cok pahali. O kadar uzuluyorum ki, resmen kendi isimin patronuyken bulasikciliga dustum. Hep eski hayatimi dusunuyorum, okulda cektigim sikintilari, sabahladigim zamanlari dusunuyorum, bosa giden yillari dusunuyorum. O kadar mutsuz ve pismanim ki. Yasim da 30, yeni bir dil ogrenmek, yeniden dersler almak icin cok yasli hissediyorum. Kafam almiyor artik.