• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başarızlık, yalnızlık, pismanlik.

Bademcicegi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2018
1.640
3.021
133
Merhabalar, Turkiyeden yuksek lisans mezunuyum. Turkiyedeyken kendi isimi kurmustum, sonra devretmek zorunda kaldim Evlenip yurtdışına yerleştim. 2 yıldan beri dil öğrenmeye çalışıyorum ama sınavı bir türlü geçemiyorum. Dün denklik başvurumun cevabı geldi. Denkliģim kabul edilmemiş, kabul edilmesi için bazı dersleri yeniden almalıymışım. Yuksek lisansım zaten kabul edilmemis ama lisans icin bile eksik dersler varmış, yani burda kendi işimi yapma şansım yok. Eksik dersleri almak için akademik seviyede dil bilmem gerekiyormus ki bu gidisle 3-4 sene sene daha alir. Bir ofiste getir goturcu olarak is buldum, ogle yemeklerini orda yiyorlar, cok kalabaliklar. Bulasik makinesi bozuldu, yenisi gelene kadar benim yikamami istediler. Hadi 1-2 gun idare edeyim dedim ama 1 ay oldu hala makine gelmiyor. Cok yoruluyorum ve eve gelince ders falan calisamiyorum. Bulasikciliga dustum diye cok uzuluyorum. Isten cikmayi dusundum ama dil sinavini gecmeden kimse is vermiyor, is bulamiyorum. Esimin tek maasi yetmiyor, dil kurslari ve dersler cok pahali. O kadar uzuluyorum ki, resmen kendi isimin patronuyken bulasikciliga dustum. Hep eski hayatimi dusunuyorum, okulda cektigim sikintilari, sabahladigim zamanlari dusunuyorum, bosa giden yillari dusunuyorum. O kadar mutsuz ve pismanim ki. Yasim da 30, yeni bir dil ogrenmek, yeniden dersler almak icin cok yasli hissediyorum. Kafam almiyor artik.

Isimi devrettim, ustelik vize tarihi gecmesin diye ederinin cok cok altina , yeniden iş kurmak gerekecek. Ozel sektorde is bulmam cok zor, Turkiyede artik cok mezun var, ben mezun olduğumda 10 fakülte varken şimdi 50 ye cikmis. Esim Türk ama yurtdışı mezunu, gelirsek bu sefer o denklik almak zorunda kalacak. Ayni işlemlerden o geçecek. Ben yeni iş kurarsam birden çok kazanamam, o da issiz kalırsa hiç olmaz. Çocuğum yok. Işten çıkmayı çok düşündüm ama maddi yönden yetemezsem diye korktum. Başka iş aradım bulamadım. Çalışırken de sınava hazırlanamiyorum, eve gelip direk yatıyorum,dil sınavının 4 kere aldım, hepsinde başarısız oldum. Artik umudum kalmadi. Isi bırakıp sınava yoğunlaşırsam bile yine kolay kolay kazanamayacağını düşünüyorum ki artık akademik seviyede isteniyor. Elimdeki isi birakirsam bu sefer yine para sıkıntısı çekeceğiz. Iyice sıkıştım kaldım . Eşimi seviyorum ama geldigime, evlendiğime pişman olmaya basladim. Her gün ağlıyorum, geceleri uyuyamaz oldum. Gündüz sersem gibi dolanıyorum.

Eşinize burda iş bakın
İş kurmak zorunda değilsiniz bence iş bulursunuz. İşiniz nedir?
Sizin yerinizde olsam bulaşıkçılık falan yapmam dönerim. Eşiniz de ev geçindirecek kadar ahım şahım kazanmıyor, çok süper bir hayat standartınız veta eşiniz için süper kariyer olanağı yok anladığım kadarıyla

Hiç ağlamayın üzülmeyin her şeyin bir çaresi var

Üstelik devletin iyi bir kurumuna memur olarak atanmıştım da, evlenme işi çıkınca gitmedim. Çok fırsat kaçırdım. Artık zamanı geri donduremem. Sürekli acaba başkasıyla evlenseydim, ya da hiç evlenmeseydim diye kendi kendime dusunuyorum. Esimi seviyorum ama hayatinn boyle zor olacağını bilseydim sanırım evlenmezdim.

Senin orda yabancı dili akademik seviyede vererek lisans diploması denkliğini almandan eşinin Türkiye de kendi ana dilinde denklik alması daha kolay olmaz mı? Sen orda hem dille uğraşacaksın hem de lisans denkliği ile ama eşinin dil sorunu olmayacak, sadece lisansla uğraşacak. Ayrıca burda olsanız siz düzlüğe çıkana kadar aileleriniz destek çıkamaz mı? Sonuçta bu durum geçici bir durum olacak. Sen çalışmadan orda geçim yapmanız zor oluyorsa kıt kanaat geçiniyorsanız oranın size bir avantajı Yok gibi görünüyor. Ama az sabrederiz ilerde çocuğumuz da vatandaşlık alır hakları iyi olabilir dersen bilemedim

Eger isten cikma imkaniniz yoksa bu sureci atlatana kadar cok ders calismayin iyi olunca calisin olmadi tekrar deneyin.

Turkiyede daha rahat is duzen kuracaksaniz gelin daha iyi olur.

Olan olmus uzulmeyin belki daha kotusu olurdu isiniz olurdu fakat kotu bir evliliginiz olabilirdi iyi acidan bakin.

Bir süredir konularınızı takip ediyorum ama hangi ülkedeydiniz inanın çıkaramadım, neredesiniz? Conversationexchange.com diye site var kendınıze chat arkadasları bulun,bu bile işinıze yarar. Gıdın cocuk kıtaplarımalın okumaya başlayın, ufaktan ufaktan farketmeden ogrenırsınız dılı.

Bir süredir konularınızı takip ediyorum ama hangi ülkedeydiniz inanın çıkaramadım, neredesiniz? Conversationexchange.com diye site var kendınıze chat arkadasları bulun,bu bile işinıze yarar. Gıdın cocuk kıtaplarımalın okumaya başlayın, ufaktan ufaktan farketmeden ogrenırsınız dılı.
Norvecteyim. Chatle, kitapla seviyesini geçtim, akademik seviye isteniyor denklik derslerini almak için. Günlük dil yeterli olmuyor.Benim İngilizcem bile o seviyede değil. Nasıl yaparım bilmiyorum.

Son düzenleme:
Senin orda yabancı dili akademik seviyede vererek lisans diploması denkliğini almandan eşinin Türkiye de kendi ana dilinde denklik alması daha kolay olmaz mı? Sen orda hem dille uğraşacaksın hem de lisans denkliği ile ama eşinin dil sorunu olmayacak, sadece lisansla uğraşacak. Ayrıca burda olsanız siz düzlüğe çıkana kadar aileleriniz destek çıkamaz mı? Sonuçta bu durum geçici bir durum olacak. Sen çalışmadan orda geçim yapmanız zor oluyorsa kıt kanaat geçiniyorsanız oranın size bir avantajı Yok gibi görünüyor. Ama az sabrederiz ilerde çocuğumuz da vatandaşlık alır hakları iyi olabilir dersen bilemedim
Evet daha iyi olurdu, keşke bastan o gelseydi. Ama artık çok geç, benim Türkiye'de iş bulmam da zor artık. Kendi elimdeki isi verdim. Özel sektör berbat durumda çünkü yeni mezunlar hep işşiz zaten, çok mezun var. Çocuk yapmayı düşünmüyorum, kendinize zor bakıyoruz.

Türkiye'de. Aileme durumu anlatamadım, çok uzulurler, zaten yaşlı insanlar.Beni okutmak için yillarca varlarini yollarını döktüler. Onlara bir şey anlatamiyorum
Anlıyorum ama bence Türkiye'ye dönüp olası iş bulamama durumlarında ailelerden destek almak en mantıklısı. Sizin denklik almanız zor gördüğüm kadarıyla, çalışmayıp derse yoğunlaşsam bile alamam diyorsunuz. Eşinizinki daha kolay olabilir.

Eşinizin işi de öyle çok iyi değil demek ki siz de destek olarak işi bırakamıyorsunuz. Dönüş yaparsanız belki birkaç ay zor olur ama ikinizin çalışacağını düşünürsek ordan daha iyi olur. Psikolojinizi de bozmaya başlamış bu durum. Böyle de gidecek gibi durmuyor ki haklisiniz bu çalışma şartlarında. Eşinizin branşı nedir?

Eşinizin işi de öyle çok iyi değil demek ki siz de destek olarak işi bırakamıyorsunuz. Dönüş yaparsanız belki birkaç ay zor olur ama ikinizin çalışacağını düşünürsek ordan daha iyi olur. Psikolojinizi de bozmaya başlamış bu durum. Böyle de gidecek gibi durmuyor ki haklisiniz bu çalışma şartlarında. Eşinizin branşı nedir?
Muhendis, ama küçük yerdeyiz, düzgün iş bulamadı. Masraf çok fazla. Burda bir hayat kurduk, ev araba aldık, tüm para krediye gidiyor. Pahalı ülke haliyle. Çok detaya girmek istemiyorum , aslinda anlatmayacaktim da neyse, ikimizin de sağlık sorunlarimiz da var. Burda her tedavi ücretsiz değil, vatandaş olmadığımız için tedaviye de epey para veriyoruz. Aslında Avrupa'da yaşamak istememizin sebeplerinden biri buydu. Türkiye'de çalışma saatleri çok fazlaydı, saglik sorunları yuzunden çok zorlanıyordum. Bu yüzden burda yasarsak daha rahat ederiz diye düşündüm, olmadı. Ülke engellilerin iş bulması ve refahı açısından Türkiye'den daha iyi durumda. Denklik almakta bu kadar zorlayacaklarini hiç düşünmedim. Iyi bir okuldan mezunum. Benden daha kötü okulda okuyanlar farklı Avrupa ülkelerinde çok rahat denklik aldılar. O yuzden tereddut etmedim. Vatandaşlık ise en az 7 senede veriliyormus. O zamana kadar sıksam, o zaman sosyal yardımlara mı başvursan diyorum ama is yerimdeki durum canımı çok sıkıyor.

Muhendis, ama küçük yerdeyiz, düzgün iş bulamadı. Masraf çok fazla. Burda bir hayat kurduk, ev araba aldık, tüm para krediye gidiyor. Pahalı ülke haliyle. Çok detaya girmek istemiyorum , aslinda anlatmayacaktim da neyse, ikimizin de sağlık sorunlarimiz da var. Burda her tedavi ücretsiz değil, vatandaş olmadığımız için tedaviye de epey para veriyoruz. Aslında Avrupa'da yaşamak istememizin sebeplerinden biri buydu. Türkiye'de çalışma saatleri çok fazlaydı, saglik sorunları yuzunden çok zorlanıyordum. Bu yüzden burda yasarsak daha rahat ederiz diye düşündüm, olmadı. Ülke engellilerin iş bulması ve refahı açısından Türkiye'den daha iyi durumda. Denklik almakta bu kadar zorlayacaklarini hiç düşünmedim. Iyi bir okuldan mezunum. Benden daha kötü okulda okuyanlar farklı Avrupa ülkelerinde çok rahat denklik aldılar. O yuzden tereddut etmedim. Vatandaşlık ise en az 7 senede veriliyormus. O zamana kadar sıksam, o zaman sosyal yardımlara mı başvursan diyorum ama is yerimdeki durum canımı çok sıkıyor.

Şimdi daha iyi anladım durumunuzu. Beş sene daha sabredebilecek misiniz bu şekilde peki? Gerçekten kolay değil anlattıklarınız. Allah kolaylıklar versin. Hayırlı çıkış kapıları göstersin.

Back