Başarısız tüp bebek tedavisi sonra regl dönemi için bekleyenler

Güzel yazınız umut oldu gerçekten. Çok teşekkür ederim. Ben de doğal yoldan hamile kalabilmek için uğraşıyorum. Hormon ilaçları kullanarak yapılan tedavi bünyemi de alt üst etti. Bir yandan da toparlanmaya çalışıyorum bu süre zarfında. Regl döngüm bozuldu; iki regl dönemim arası kısaldı falan. Bu arada da rahim filmi çektirdim bir sorun var mı diye; yokmuş. Bir kadın Doğum doktoru ile folikül takibi yaptırıyorum şimdi. Aslında en başında olması gerekeni tüp bebek tedavisi sonrasında yapıyorum yani. Hayırlısı diyorum. Herşey inşallah hayırlısıyla olur; benim ve benim gibiler için.

Canım doğal yolla deniyorum şu an. Folikül takibi yaptırıyorum bu ay ilk defa. bir terslik olmazsa; yani düzgün yumurtlama oluyorsa (kendime 5 ay süre verdim) dondurulmuş embriyo transferini bekleteceğim.

Benimde ilk tüp bebek denemem di 24 Temmuz’da pozitif sonuç aldık iki gün önce test yaptırdım değerim düşmüş dün tekrar yaptık test biraz daha düşmüş bugün regli oldum... doktor Salı günü gel tekrar kan ver sıfırı görelim demiş regli oldum yinede gitmem gerekirmi? 2 dondurulmuş embriyom var bi kaç ay sonra denemek isterim ama eşimle henüz konuşmadık

Çok geçmiş olsun canım kimyasal gebelik olmuş sende de benim gibi. Ben regl olduktan sonra kan vermeye gitmedim zaten kanla birlikte hcg değeri iyice düşüyor.

Çok geçmiş olsun canım kimyasal gebelik olmuş sende de benim gibi. Ben regl olduktan sonra kan vermeye gitmedim zaten kanla birlikte hcg değeri iyice düşüyor.
Zaten 7 ye düştü bende gitmesem diyorum yinede arayıp hemşireyle konuşurum. Kimyasal gebelikte regli olunca kanla birliktemi gidiyor embriyo

Zaten 7 ye düştü bende gitmesem diyorum yinede arayıp hemşireyle konuşurum. Kimyasal gebelikte regli olunca kanla birliktemi gidiyor embriyo
Zaten embriyo tutunamadığı için regl oluyoruz. Kalınlaşan endometrium tabakasının dökülmesiyle birlikte hcg değeri üreten embriyo da (ki zaten oraya tutunmaya çalışıyor) ortada kalmamış oluyor.

Merhaba arkadaşlar. Bana 2 adet 5. Gün embriyo transferi yapıldı. Beta hcg 12. Gün 196, 14. Gün yani dün 246 çıktı. Yarın tekrar beta hcg ve progesterona bakılacak. Muhtemelen kimyasal ya da dış gebelik yaşıyorum. Öyle kötüyüm ki anlatamam.

Zaten embriyo tutunamadığı için regl oluyoruz. Kalınlaşan endometrium tabakasının dökülmesiyle birlikte hcg değeri üreten embriyo da (ki zaten oraya tutunmaya çalışıyor) ortada kalmamış oluyor.
İlk başta pozitif görüp sonra böyle olması çok üzücü oldu kısmet değilmiş rabbim hayırlısıyla versin

Canım benzer tecrübelerden bende geçtim. Çok geçmiş olsun öncelikle. Sakın kendini yıpratma. Moralimiz ne kadar iyi olursa o kadar güzel olacak. 5. Gün embriyosu olduğu için dış gebelik olduğunu sanmıyorum; büyük ihtimalle kimyasal gebeliktir.

Son düzenleme:
İlk başta pozitif görüp sonra böyle olması çok üzücü oldu kısmet değilmiş rabbim hayırlısıyla versin

Evet canım bende keşke baştan negatif olsaydı demiştim. Şimdi de verilen hormon ilaçlarının etkisinin geçmesi ve eski regl döngüme dönmek için gün sayıyorum. Diğer yandan da daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi doğal yolla hamile kalmaya uğraşıyorum. İnşallah Rabbim bizlere bu duyguyu tattırır.

Sizin değerleriniz kaç çıkmıştı?

Hepimize çok geçmiş olsun inşallah hepimizin 2nci denememizde tutar bizede Allah bu mutlulugu yasatir

Bende malesef guzel haberler yok bu ay tup bebek yapacaktik bayram falanda girdi diye bu ay tedaviye ara verdik siz de durumlar nasil?
Bende de yok malesef kimyasal gebelik sonrası 2. Regl döngüsündeyim şu an. 1. İle 2. Döngü arası 15 gün oldu. Bu yüzden biraz şok oldum. Dondurulmuş transferini erteledim biliyorsun. Tamda Doktorla folikül takibine başlamıştık ama aldığım hormon ilaçlarından sanırım bu tarz bir durumla karşılaştım. Umarım sende herşey yolundadır. Bayram tatili iyi gelecek bize diye düşünüyorum .Kendimizi ve bünyemizi toparlayıp, iyileştireceğiz.

Sizin değerleriniz kaç çıkmıştı?
Canım ilk başta 43 sonra 68 çıktı. Sonra da malesef 11 i gördü. % 60 yükselme bi umut diye beklerken 11 hcg değeri epey üzdü. Doğal yolla hamile olanlarda % 60 değer artışından sonra genellikle toparlıyor ve embriyo tutunuyor ama tüp bebekte % 60 gibi bir artış malesef kimyasal gebelikle sonuçlanıyor. Umarım sen istisna olursun. Olamazsan da çabalamaya devam. Bir şekilde başaracağız; inanıyorum.

Ay insallah artik bisiler bize iyi gelsin simdi bat ne zaman benim 24 agustos

Ay insallah artik bisiler bize iyi gelsin simdi bat ne zaman benim 24 agustos
İşte dediğim gibi benim döngüm bozuldu. Tarih falan koyamıyorum. Sen beklediğin zamanda oluyor musun ? İnşallah bende de birşeyler toparlanacak bu tatilde. Sonrasında da mutlaka güzel haberler vereceğiz birbirimize.

Anladım canım ozaman bayramda rahatlıcaksın ve herşey düzene girecek inşallah ben de ilkkez o hormon ilaçlarından uzaklaştım kim bilir ne zaman adet olucam takvime göre 24 ağustos ama dediğin gibi bellide olmaz adet olunca bende zaten tüp bebeğe başlıyorum. hakkımızda hayırlısı canım benim güzel haberler verelim birbirimize ben bide bu ay ovulasyon testleri aldım son kez deniyeyim diye bugün iki çizgide kalın çıktı ama emin olamadım hiç kullandın mı ? yani t çizgisinin daha kalınmı olması gerekiyor ?

Eklentiler

• 20190805_100915.jpg
    59,8 KB · Görüntüleme: 77
Ooo çok sevindim. Süper LH sonucuna göre ovulasyon dönemindesin. Denemekten vazgeçme. Büyük ihtimalle sen benden daha önce Hamiş olacaksın. Benim LH testlerimde t ya silik ya da görünmez çıktı. Bu sonucu hiç elde edemedim canım.

Valla canım bu tedavilerden öncede 1 ay böyle ovulasyon denemiştim yine kalamamıştım. Ama Allahtan ümit kesilmez senden de güzel haberler bekliyorum bu bayramı bir atlatta bakalım :)
bak buda bugünkü test

Eklentiler

• PİK.jpg
    57,6 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…