- 18 Aralık 2013
- 2.414
- 4.101
- 333
- Konu Sahibi Refik-i hayat
Gittiğim tüm doktorlar basit tüp bebek hastalarısınız sonuç alırsınız dedi. Her oluşan embriyon bir öncekinden daha da iyiydi ancak 5. Denemem de negatifle sonuçlandı. Doktor eğer buda negatif olursa embriyo genetik teste gitmeli dedi. Anlayacağın 8 adet embriyo da gelişse de bir sorun varmış ki sonuç vermedi.merhabalar, yaşınız kaç bilmiyorum ama eğer 35 civarındaysanız size next pgt yaptırmanızı tavsiye ederim? cünkü embryolar ne kadar kaliteli görünse de 5. güne gelenlerin bile en az yarısı anormal oluyor. bende 14 yumurtanın 9. döllendi, 5 tanesi cok yüksek kalite ile 5. güne gitti, pgt yaptırdık 3 tanesi anormaldi. yani en iyi kalite görününler de anormaldi. bana kalırsa biraz ek ücret ödemeyi de göze alıp saglıklı embryo koydurun çünkü normal tüp bebekte tutunma şansı 15-20 % iken, pgt next( next generation sequencing) yapılınca 60% lara cıkıyor bu oran. tutunursa düşük riskini de 25%-30% lardan 10 % lara düşürüyor.ucuz bir işlem değil ama süreci kısalttığı kesin, down sendromu ve diğer kromozom sorunlarını da neredeyse 0 a indiriyor..sevgiler
Ben artik doktorlara da çok güvenmiyorum en son deneme de bu işlemden bahsedildi ben yıllardır uğraşıyorum bir Allah in kulu doktorda önermedi ancak yeni haberimiz oluyor bundan. Ben zamanı ma mi harcadığım paraya mi yoksa çektiğim bu süreçteki sıkıntıma mi üzüleyim.
Allah yardımcınız olsun ne diyeyim kl.