• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başarısız tüp bebek sonrası ...?

Refik-i hayat

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2016
1.270
985
123
Herkese merhaba .
Öncelikle kısaca kendimden bahsedeyim.

Geçen ay ilk tüp bebek demememizi yaptık 12yumurtam toplandı ve 5tanesi döllendi. 3tanesi 3cu güne geldi.
2tane 3.gün embriyosu transfer oldum Rabbim nasip etmedi ikisi de tutunamadı..

Size sorum şu; 1tane dondurulmuş embriyom kaldı aranızda var mı 1tane dondurulmuş la hamile kalan ?

Bir de, doktor histeroskopi istedi ama ben yaptırmayı düşünmüyorum . Cunku tup bebege baslamadan once zaten sulu ultrasonla rahim icine bakip, embriyonun tutunmasina engel birsey olmadigi soylendi. Sizce yaptırmali mıyım ?

1ay sonra dondurulmuş transfer olucam, ama umudum kalmadı bana umut olacak var mı aranızda ? :(

Histerpskopi ile rahme çizik atma işlemi yapılıyor. Tutunmaya yardımcı olduğu söyleniyor bi dene istersen

Merhaba bende başarısız aşılama ardından sulu ultrason rahim filmi çekildi temiz çıktı opu oldum 14 yumurta oldu 5i döllendi 2si 1kalite orta kalanlar daha kötü iki kaliteli embriyo donduruldu histerpskopi oldum rahime çizik atıldı Dr şans daha artacağını söyledi 26Nisan transfer oldum rahim kalınlığı 12mm test günüm bugün sonuç koskoca 0.100 moralmen çöktüm bugün görüşmeye gittim sperm DNA hasar testi ve ikimizden genetik test istedi inşallah senin tek embriyo sana sımsıkı tutunur

Merhaba bende tüp bebek tedavisi ile ikiz bebeklere hamile kaldım 5 haftalıkken düşük oldu nedeni bilinmeden ilk adet günümde tekrar baslicam ilk tüp bebek de düşük olup ikincide tutan ve sağlıklı şekilde doğum yapan varmi

Merhaba bende başarısız aşılama ardından sulu ultrason rahim filmi çekildi temiz çıktı opu oldum 14 yumurta oldu 5i döllendi 2si 1kalite orta kalanlar daha kötü iki kaliteli embriyo donduruldu histerpskopi oldum rahime çizik atıldı Dr şans daha artacağını söyledi 26Nisan transfer oldum rahim kalınlığı 12mm test günüm bugün sonuç koskoca 0.100 moralmen çöktüm bugün görüşmeye gittim sperm DNA hasar testi ve ikimizden genetik test istedi inşallah senin tek embriyo sana sımsıkı tutunur
Bizden de sadece histeroskopi ve genetik test istendi. Ama ben yaptırmayı düşünmüyorum ..
Allah'a tevekkül Edip 1tane embriyomu koydurmak istiyorum . Eğer o da tutunması zaten tekrar tüp bebek işlemlerine başlamanız gerekiyor. O zaman yaptırırım diye düsunuyorum bakalim...

Sende umudunu yitirme canım 2tane dondurulmuş varmış en azından .. inşallah onlar senîn mutluluğun olur :KK200:
Allah ol demeyince nasip olmuyor gerçekten.. bende tüp bebeğe hep kesin gözüyle baktım . Doktorum bile yuzde 90 oran verdi. Yasim 22, genç olduğum için ve 2 embriyo koyduğu için bu kadar yüksek oran verdi ve kesin konuştu.

Ama tıp ta bir yere kadar. Allah o embriyoya can uflemeyince hiç bir şekilde nasip olmuyor.
Tüm olmuşlarımızı olduran Rabbimiz, elbet bize de bir çıkış yolu gösterir inşallah ..

Merhaba bende tüp bebek tedavisi ile ikiz bebeklere hamile kaldım 5 haftalıkken düşük oldu nedeni bilinmeden ilk adet günümde tekrar baslicam ilk tüp bebek de düşük olup ikincide tutan ve sağlıklı şekilde doğum yapan varmi
Geçmiş olsun Allah ilk seferde saglikli gebelik nasip etsin inş. İkiz olduğunu nasıl öğrendiniz acaba? 6.haftada keseyi görünce anlasiliyomus siz daha erKen mi keseyi görmüştünüz yoksa düşükte mi anlaşıldı ikiz olduklari?

Herkese merhaba .

Geçen ay ilk tüp bebek demememizi yaptık 12yumurtam toplandı ve 5tanesi döllendi. 3tanesi 3cu güne geldi.

Size sorum şu; 1tane dondurulmuş embriyom kaldı aranızda var mı 1tane dondurulmuş la hamile kalan ?

Bir de, doktor histeroskopi istedi ama ben yaptırmayı düşünmüyorum . Cunku tup bebege baslamadan once zaten sulu ultrasonla rahim icine bakip, embriyonun tutunmasina engel birsey olmadigi soylendi. Sizce yaptırmali mıyım ?

1ay sonra dondurulmuş transfer olucam, ama umudum kalmadı bana umut olacak var mı aranızda ? :KK43:
Benim 6.’da oldu. Şu an yanımda uyuyor. Söylediklerini ve çok daha fazlasını yaşadım. Ama şu an hiç birini hatırlamıyorum. Çok mutluyum, her şey bitti gitti Allah’a şükür. Sabret, dua et, inan. Belki bu umut olur :)

Bizden de sadece histeroskopi ve genetik test istendi. Ama ben yaptırmayı düşünmüyorum ..
Allah'a tevekkül Edip 1tane embriyomu koydurmak istiyorum . Eğer o da tutunması zaten tekrar tüp bebek işlemlerine başlamanız gerekiyor. O zaman yaptırırım diye düsunuyorum bakalim...

Sende umudunu yitirme canım 2tane dondurulmuş varmış en azından .. inşallah onlar senîn mutluluğun olur :KK200:
Allah ol demeyince nasip olmuyor gerçekten.. bende tüp bebeğe hep kesin gözüyle baktım . Doktorum bile yuzde 90 oran verdi. Yasim 22, genç olduğum için ve 2 embriyo koyduğu için bu kadar yüksek oran verdi ve kesin konuştu.

Ama tıp ta bir yere kadar. Allah o embriyoya can uflemeyince hiç bir şekilde nasip olmuyor.
Tüm olmuşlarımızı olduran Rabbimiz, elbet bize de bir çıkış yolu gösterir inşallah ..
Bana da yaşım gereği epey umutlu konuştu doktorlar ama kendimi herşeye hazırlamaya çalışıyorum. Başta heveslendim epey ama şimdi olmayada bilir diyorum kendime sürekli. Temmuzda başlayacağım tedaviye. Rabbim inşallah o tek embriyo da yüzünü güldürür. Her şer de bir hayır vardır bizim bilmediğimiz.

Neden tüp bebek dedi doktorlar nasıl bir probleminiz vardı özel olmayacaksa.

Benim de ikizdi. Birini 10 diğerini 21.inci haftada kaybettik. Sonraki şu an mışıl mışıl uyuyor.
Allahtan istemekten vaz geçme, sabret. Olur inşallah.

Bana da yaşım gereği epey umutlu konuştu doktorlar ama kendimi herşeye hazırlamaya çalışıyorum. Başta heveslendim epey ama şimdi olmayada bilir diyorum kendime sürekli. Temmuzda başlayacağım tedaviye. Rabbim inşallah o tek embriyo da yüzünü güldürür. Her şer de bir hayır vardır bizim bilmediğimiz.

Neden tüp bebek dedi doktorlar nasıl bir probleminiz vardı özel olmayacaksa.
Hayırlı olsun şimdiden. Ben de Temmuz’da başlayacağım ikinci için.

Hayırlı olsun şimdiden. Ben de Temmuz’da başlayacağım ikinci için.
Ne güzel Rabbim bir tane nasip etmiş kardeşi de sağlıkla gelir inşallah. Maddi manevi yıpratıcı bir süreç. Allah emeklerimizi boşa cikarmasin.. sizi hangi sebeple tüp bebeğe yonlendirdiler

• Beğen
Reactions: 9ay
Ne güzel Rabbim bir tane nasip etmiş kardeşi de sağlıkla gelir inşallah. Maddi manevi yıpratıcı bir süreç. Allah emeklerimizi boşa cikarmasin.. sizi hangi sebeple tüp bebeğe yonlendirdiler
İlkinde endometirosis sebebiyle tüp bebeğe başlamıştık. Hamilelik, Doğum ve emzirme ile iyileşti. Ama geri gelebilir. Zaman kaybetmek istemiyoruz. O yüzden normal denemeden tedaviye başlayacağız

İlkinde endometirosis sebebiyle tüp bebeğe başlamıştık. Hamilelik, Doğum ve emzirme ile iyileşti. Ama geri gelebilir. Zaman kaybetmek istemiyoruz. O yüzden normal denemeden tedaviye başlayacağız
Bende de çikolata mı dermoit mı belli olmayan bir kist, sol tüp tıkanıklığı, rahimde polip(kürtajla alındı) ama bütün bunlara rağmen doktor doğal yolla çocuğum olabileceğini söyledi. Bu seferde eşimin spermiyogram sonuçları kötü çıktı ve bir baktık ki tüp bebek yolundayiz

Geçmiş olsun Allah ilk seferde saglikli gebelik nasip etsin inş. İkiz olduğunu nasıl öğrendiniz acaba? 6.haftada keseyi görünce anlasiliyomus siz daha erKen mi keseyi görmüştünüz yoksa düşükte mi anlaşıldı ikiz olduklari?
Saol canım 5 veya 6 haftalık ti kalp atışları da vardı ikisininde keseyi de görmüştüm herşey yolundaydi

Herkese merhaba .

1ay sonra dondurulmuş transfer olucam, ama umudum kalmadı bana umut olacak var mı aranızda ? :KK43:
merhabalar, yaşınız kaç bilmiyorum ama eğer 35 civarındaysanız size next pgt yaptırmanızı tavsiye ederim? cünkü embryolar ne kadar kaliteli görünse de 5. güne gelenlerin bile en az yarısı anormal oluyor. bende 14 yumurtanın 9. döllendi, 5 tanesi cok yüksek kalite ile 5. güne gitti, pgt yaptırdık 3 tanesi anormaldi. yani en iyi kalite görününler de anormaldi. bana kalırsa biraz ek ücret ödemeyi de göze alıp saglıklı embryo koydurun çünkü normal tüp bebekte tutunma şansı 15-20 % iken, pgt next( next generation sequencing) yapılınca 60% lara cıkıyor bu oran. tutunursa düşük riskini de 25%-30% lardan 10 % lara düşürüyor.ucuz bir işlem değil ama süreci kısalttığı kesin, down sendromu ve diğer kromozom sorunlarını da neredeyse 0 a indiriyor..sevgiler

Herkese merhaba .

bir de bence histeroskopi de olun, her sey rahim filminde görünmüyor, rahme tutunma için çizik atıyorlar, işe yaradığını duymuştum ama en önemlisi saglıklı embryo. bi de 3. günden ziyade 5. gün transferi daha iyi-son olarak nk cell ( öldürücü hücrelere baktırdınız mı?) cd 56 diye testi var kandan bakılan, bazı doktorlar bunu kabuş etmese de eğer natural killer dediğimiz hücrelerin miktarı fazlaysa tutunma problemi yapıyor, buna karsılık intralipid serum ve steroid veriliyor. bunu da bir araştırın derim

merhaba, size de naçizane bir önerim olacak, genetik test istenmiş sanıyorum karyotip yapılacak çünkü 2-5% olasılıkla anne babada gen problemi olabiliyor ama bunun temiz çıkması embryoların saglıklı olduğu anlamına gelmiyor, 20 yaşındaki genç annelerde bile her 10 yumurtanın 3-4 ü anormal, bu 30 lu yaşlarda 50% , 35 lerde 60%- 40 lı yaşlarda 90 % a çıkıyor. kalite diye ifade edilen şey morfoloji- en yüksek yani 4-5-6 AA diye ifade edilen embryoların bile en az yarısı anormal ve ya tutunmuyor ya düşük oluyor. bence pgt düşünün - inşallah evladınızı kucagınıza alırsınız...

Back