Başarılı olsa sana mı bakardı!!!

Sizin kompleksleriniz olabilir mi?Ciddi manada söylense,söyleyen samimiyetimin olmadığı biri olsa falan anlayacağım,haklısınız derim. Ama ünlü biri olmadığını duyunca böyle söylemiş. Ha gerçekten sizi aşağılamak gibi bir durum sezdiyseniz de verin cevabını geçin. Bunun için dostluğu bitirmek bence saçma.

İki durum da yakın zamanda yaşandı yani.
Haklı olabilirsiniz, içerlemiş olabilirsiniz. Yakın arkadaşlarımız bazen ölçüyü kaçırabiliyor. Bu biraz da alınganlık seviyemiz ile ilgili bir durum.
Kimisi hiç takmaz, kimisinin içine öküz oturmuş gibi bir his bırakır. Ben de olaylardan, kişilerden, yorumlardan aşırı etkilenen ve alınan biriyim. Kendim gibi düşününce size hak veriyorum ama benim yaptığım da doğru değil, o nedenle de diyorum ki. Madem silmeyi uygun gördünüz, üzülmeyin. Diğer kişi ile ilgili bir durum yok zaten, size ilgi duymuş, siz reddetmişsiniz. Bitmiş.
Fakat bu kod adı Ahmet olan kişi, bir şekilde o akrabanızla olan ilişkisi nedeniyle hayatınızda olmaya devam edecek. Tavrınız ne yönde olursa olsun, kesinlik arz etsin en azından.
Valla diyorsunuz ya bazılarının içinde öküz oturmuş gibi bir his bırakır diye bende öyle bir his bıraktı. Bu konuda özgüven problemim ve takıntım var zaten ve arkadaşım da bunu bilen birisi.

Sizin kompleksleriniz olabilir mi?Ciddi manada söylense,söyleyen samimiyetimin olmadığı biri olsa falan anlayacağım,haklısınız derim. Ama ünlü biri olmadığını duyunca böyle söylemiş. Ha gerçekten sizi aşağılamak gibi bir durum sezdiyseniz de verin cevabını geçin. Bunun için dostluğu bitirmek bence saçma.
Aynen ya ben olsam salağa bak der, kahkaha atar, güler geçerdim. Kompleks yapılacak bitmeye değil. Taş gibi olamama kompleksi mi? Victorias secret kızları trans diyorlar.

İçten içe Ahmet'in haklı olduğunu biliyorsunuz ondan bu kizginliginiz. Taş gibi misiniz? Manken misiniz? Adam çok basarili tanınmış biri olsa gerçekten de taş gibi hatunlar var onlarla vakit geçirir bence de yani. Ama patavatsizlik etmiş o ayrı her doğru her yerde soylenmez. Bazı gerçekleri herkes bilir ama kimse dillendirmez bu da öyle olmalıydı bence🤷

Aynen ya ben olsam salağa bak der, kahkaha atar, güler geçerdim
E yani...Eski,yakın arkadaşlıktan ne anladığımız da önemli bence. İnsanların çok samimiyizdir dediği iş görüşmesi ciddiyeti falan herhalde. Ne var canım bunda,gül geç yani

Ya var zaten bazı komplekslerim. Ciddi manada söyledi zaten şaka yapmıyordu. Hem şaka yapmış olsa da ne fark eder? İlla ki insanlara dış görünüşleri ile ilgili bir imada mi bulunmak lazım? Ben eskiden kilolu idim. Çok akran zorbaligina uğradım sonra işte kilo verdim 36 bedene düştüm ama o travmalar hala duruyor.
Hem bunların hiçbiri olmasa bile bir kadına neden böyle şeyler söylensin ki?

İçten içe Ahmet'in haklı olduğunu biliyorsunuz ondan bu kizginliginiz. Taş gibi misiniz? Manken misiniz? Adam çok basarili tanınmış biri olsa gerçekten de taş gibi hatunlar var onlarla vakit geçirir bence de yani. Ama patavatsizlik etmiş o ayrı her doğru her yerde soylenmez. Bazı gerçekleri herkes bilir ama kimse dillendirmez bu da öyle olmalıydı bence🤷
Bütün mesele bu. Tabii ki manken gibi taş gibi değilim. Kaçımiz öyleyiz ki? Ama ben de bazı arkadaşlarımın kısa, zayıf, sivilceli, bakımsız, rüküş vs olduğunu görebilir istemeden böyle olduklarını dusunebilirim. Ama bunlari ima mi etmek lazım?

Ya var zaten bazı komplekslerim. Ciddi manada söyledi zaten şaka yapmıyordu. Hem şaka yapmış olsa da ne fark eder? İlla ki insanlara dış görünüşleri ile ilgili bir imada mi bulunmak lazım? Ben eskiden kilolu idim. Çok akran zorbaligina uğradım sonra işte kilo verdim 36 bedene düştüm ama o travmalar hala duruyor.
Hanımefendi tabiki hiçbir insana dış görünüşü hakkında konuşulmamalı,fikri sorulmadıkça. Ama siz uzun yıllardır,samimi arkadaşsanız bu sözde bana göre yine bir şey yok. Ben en yakın arkadaşımla şakalaşabiliyorum yeri geldiğinde mesela. Hatta canımı sıkan bir konu üzerinden bile gülüp geçtiğimiz olur. Konuyu kadın odaklı düşünmüyorum. Kimse kimsenin kırmızı alanına girmemeli.Ama samimiyettir buda ya. Ha diyelim siz hassassınız okey o zaman sert bir şekilde uyarın. Yanınızda her taş kelimesi geçince birilerini silecek misiniz?

Bakın konu ünlü/ünsüz meselesi değil. Taş gibi kız tamlaması unlulugu mu ifade ediyor yoksa güzelliği mi? Başarılı olsa çok güzel kızlara bakardı, başarılı olmadığı için sana bakıyor demek istedi iste.
Bir keresinde ünlü bir karikatürist benle tanışmak istedi o dönem bayağı ünlüydü.
Bir yerde karşılaşmıştık.
Bende çekindim zaten üniversite öğrencisisiydim çocuktum daha
Geldim arkadasoma anlattım aynı senin gibi samimi bir arkadasımdı erkek .
Bana atıyorsun sana niye baksın dedi ben şok oldum Halbu ki doğru söylüyordum.
İnanmadı falan.
Bende bozulmuştum.
Yaşın küçük galiba senin .
Boşver ne dediyse dedi Gül geç ya .
O kim ki zaten.

Gereksiz alınganlık yapmışsınız... Siz yönetmen deyince ahmetin aklına çağan Irmak yada o kriter de bir yönetmen gelmiş olmalı. Siz kendi halinde biri deyince oda zaten o kadar ünlüler kendi çevresinden mankenler ile çıkar filminde oynatır demiş ki haklı. Herkes kendi çevresinden bulur tanış kişileri. Çok nadirdir yani diğer örnekler. Bence abartmışsınız kendini ifade edip özür dilemiş bide.

Gereksiz alınganlık yapmışsınız... Siz yönetmen deyince ahmetin aklına çağan Irmak yada o kriter de bir yönetmen gelmiş olmalı. Siz kendi halinde biri deyince oda zaten o kadar ünlüler kendi çevresinden mankenler ile çıkar filminde oynatır demiş ki haklı. Herkes kendi çevresinden bulur tanış kişileri. Çok nadirdir yani diğer örnekler. Bence abartmışsınız kendini ifade edip özür dilemiş bide.
Bakın dediğiniz gibi olsa sorun yok. Ünlülerle takılır mankenlerle takılır dese sorun yok. Ama o zaten başarılı olsaydı "taş gibi" kızlara bakardı yani cok güzel kızlara bakardı demek istedi. Konu ünlülük değil konu güzellik/çirkinlik. Peki bunu sevgiliniz size söylese alınmaz miydiniz?

İlkokuldan beri tanışik olduğum yakın gördüğüm bir erkek arkadaşımla geçen gün telefonda konuşurken yaşadığım bir olayı anlattım.
Normal geyik muhabbeti yaptığım başka bir erkek arkadaş vardı uzun zamandır konuşmuyoruz. İşte geçenlerde beni eklemiş Instagramdan. Çocuk sinema mezunu kısa film falan çekiyor, işte muhabbetimiz hep çektiği film ve sinema üzerineydi. Sonra birden bana açıldı , işte beni beğendiğini vs söyledi. Çocuktan hoşlanmadığım için kibarca reddettim daha sonra bana trip atmaya başlayınca engelledim. Konu bu kadar.

İşte ben bu olayı ilkokuldan tanıdığım arkadaşıma anlattım adı Ahmet olsun. Dedi ki ne iş yapiyor falan yönetmen deyince şaşırdı aaa dedi tanınmış biri mi yoksa ben de yok dedim kendi halinde film çekiyor yayınlıyor yarışmalara falan yolluyor dedim. O da şunu dedi "ya zaten tanınmış yönetmenler taş gibi kızlara bakar, hatta öyle mankenlerle falan çıkar onları da filmlerinde oynatır" dedi. Ben orda kalakaldim. Anladım sen cirkinsin sana baksa baksa tanınmamis olanlar bakar başarılı biri olsa seni napsin demek istiyosun sanırım dedim. O da yok öyle demek istemedim bilmem ne kivirdi. Ahmetle uzun zamandır iyi bir arkadaşlığımiz olmasına rağmen sildim. Dünden beri arıyor yazdığı mesaj şu "ya ben öyle bir imada bulunmadim ama yine de özür diliyorum".

O kadar ciddi bir şekilde farkında değil ki ne dediğinin. Kendisi benim uzak bir akrabam ile sözlü zaten aynı mahallede büyüdük akrabama bile söylemiş kız beni arıyor sen haklısin ben ona ağzının payını vereceğim diyor düşünün. Sinirlerim bozuldu özgüveni çok yüksek biri degilim ama böyle şeyler psikolojimi bozuyor.
Biraz daha büyütseydiniz olayı

Çünkü Ahmet kod adlı şahıs, o yönetmeni kıskandı belki?
Cümleye çok kendimden emin başlayıp, belirsizlikle bitirdiğim için kusura bakmayın.

Hepimizin eksik olduğu noktalar var.
Tamam hepimizin kusurları da var, artı yönleri de. Yalnız şu taş gibi kız dedikleri kişiler de, düzgün bir fiziğe sahiptir, kalanlar kozmetik ve tekstil hileleri.
Birçoğumuz düzgün bir fiziğe sahip olabiliriz, mesela ben sahibim.
Ahmet'in verdiği örnek, örnek değil. Bir kıskançlık var ama size karşı değil. Bence o yönetmeni kıskandı.
Sadece sizi kurban etmiş.
Belki de hemcinsinin fark etmeden avukatlığına soyundu, çünkü bir erkeğin reddedilmesi, bütün erkek camiasının onuruna dokunmuş olabilir. 😃
Beter olsun.

Bakın dediğiniz gibi olsa sorun yok. Ünlülerle takılır mankenlerle takılır dese sorun yok. Ama o zaten başarılı olsaydı "taş gibi" kızlara bakardı yani cok güzel kızlara bakardı demek istedi. Konu ünlülük değil konu güzellik/çirkinlik. Peki bunu sevgiliniz size söylese alınmaz miydiniz?
Sevgilim söylese alınırdım arkadaşım söylese de alınırdım.. he yani ben çirkinim o yüzden başarısız kişilere mi layığım derdim bozulduğumu söylerdim ama anlık olarak geçerdi o duygu ki o kadar özür dilemiş. Biraz geçmiş den gelen fiziksel görüntü ile alakalı travmanız tetiklenmiş uç bi tepki vermişsiniz silmekle. Kendini yanlış ifade etmiş sadece

Sevgilim söylese alınırdım arkadaşım söylese de alınırdım.. he yani ben çirkinim o yüzden başarısız kişilere mi layığım derdim bozulduğumu söylerdim ama anlık olarak geçerdi o duygu ki o kadar özür dilemiş. Biraz geçmiş den gelen fiziksel görüntü ile alakalı travmanız tetiklenmiş uç bi tepki vermişsiniz silmekle. Kendini yanlış ifade etmiş sadece
Valla bayaa üzüldüm açıkçası. Konu Ahmet değil zaten samimi de olsak sonuç olarak bir arkadaş, aile degil. Nerde göreceğim en fazla düğününe giderim o da akraba olacagimiz için. Beni üzen şey insanların beni basarisiz kişilere layık silik bir tip olarak görmesi.

Bilmiyorum biz arkadaş ortamında çok daha ağır laflar döndürüyoruz. Pek haksız da sayılmaz bence. Mevzu sizin güzel olmamanız değil de anlatmaya çalıştığı şey sanırım ünlü adamın çevresi başka olur tarzında bişeydir. Ben öyle anladım yani. Ben de taş gibi değilim daha çok sünger gibiyim hatta ama boşverrr. 😀😀

Yani samimi arkadaşlarımdan çok daha ofansif şakalar duydum 😅 gerçekten samimiysek hiç takmam. Samimi değilsek zaten böyle bişey anlatmazdım. Tavrınız bana fazla geldi.

X