- 10 Ekim 2015
- 7.195
- 9.105
- 118
Başka belirtiniz var mı? Nasıl bir tedavi uyguladı? Ve hangi doktora gittiniz?Benim boyun fitigim var bu yüzden çok başım dönüyo bende doktora gittim iki boyun fıtığı çıktı ve baş dönmen ondan dedi doktor
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Başka belirtiniz var mı? Nasıl bir tedavi uyguladı? Ve hangi doktora gittiniz?Benim boyun fitigim var bu yüzden çok başım dönüyo bende doktora gittim iki boyun fıtığı çıktı ve baş dönmen ondan dedi doktor
Benim de yatarken özellikle sağa sola dönmeye calısırken acayip başım dönüyordu. KBBye gittim kulakla ilgili değil strestendir dedi. Gerçekten de stres yapmayı bıraktıgımda geçti dün yine stres yaptım bugün baş dönmesiyle uyandım.Gitmem gereken doktorları bulamadım açıkçası nöroloji ve kbb de bir şey çıkmayınca. KBB doktoru söylemez miydi iltihap gibi bir şey olsa? Teşekkür ederim. :)
Yani yorgunluk halsizlik uyku hali falan var ama onlar bende hep var. Kan değerleri düşük olduğu için oluyormuş onlar.
Sabah dönmeyle uyandığım oluyor yatarken de olabiliyor yani.
Öğrenciyim galiba onun stresi vuruyor beni. Final döneminde iyice artmıştı mesela, yine o dönem tansiyonum 5 3 oldu acildeki doktor direkt canını bir şeye mi sıktın diye sordu. Ben başka ihtimalleri de araştırdım ama çıkmadı bir şey. Boyun Fıtığı da değilse psikiyatriste gidicem artık.
Papatya çayı aklıma gelmemişti hiç. Melisa ile karıştırıp içsem olur mu? Duble melek olayım Çok teşekkür ederim sana da çok geçmiş olsun.
Evet adet düzensizliği de var son zamanlarda ama erken oluyor. Eskiden 27 günde bir olurdu döngüm şimdi 22 23 güne indi. Benzer durumdayız gerçekten.Benim de yatarken özellikle sağa sola dönmeye calısırken acayip başım dönüyordu. KBBye gittim kulakla ilgili değil strestendir dedi. Gerçekten de stres yapmayı bıraktıgımda geçti dün yine stres yaptım bugün baş dönmesiyle uyandım.
Sabah gözümü açar açmaz dünya etrafımda dönüyor gibi oluyor kafamı yastıga gömüyorum tutunamıyorum dengemi kaybediyorum. Senin de mi öyle? Gözüm kararmıyor gerçi.
Stres yaptıysan son zamanlarda ondandır.. Bi de regl olamamıştım ben bittikten sonra da geçti. Ya da denk gelmiştir bilmiyorum. Adet düzensizligin varmı
Boyundan da olabilir ama en sık görülen sebep stres ve kansızlık galiba. Kafana taktıkca dönmesi geçmez bi de. Düşünmemeye çalış..Evet adet düzensizliği de var son zamanlarda ama erken oluyor. Eskiden 27 günde bir olurdu döngüm şimdi 22 23 güne indi. Benzer durumdayız gerçekten.
Öyle yapmaya çalışıyorum :) teşekkür ederim.Boyundan da olabilir ama en sık görülen sebep stres ve kansızlık galiba. Kafana taktıkca dönmesi geçmez bi de. Düşünmemeye çalış..
Teşekkür ederimm. Bana da stres gibi geldi ama boyun fıtığı için gideyim bir de belki sorun ordadır.
Yani beni uzandırdı sedyeye kafamı bi sağa bi sola çevirdi aniden. Kaldırdı indirdi bir şeyler yaptı kristallerin sağlam bizlik bir durum yok dedi. Bütün raporlarımda vertigo yazıyor o genel ismi değil mi baş dönmesinin?
Çok geçmiş olsun. Belki benimki de geçer kendiliğinden ne güzel olur :))kendi tecrübemi yazayım
yatakta ani dönünce , yüzümü yıkamak ya da bir şey almak için eğilince önce baş dönmesi ve buna bağlı olarak mide bulantısı başlıyordu. bir de baş dönmesi öyle garipti ki sanki göz bebeklerim çizgi filmlerdeki gibi iki yana hızlı hızlı gidiyormuş gibi hissediyordum. inanın böyle bir anda aynaya bile baktım ama tabi görüntü normaldi
üniversite hastanesinde iyi bir profesöre gittim KBB. muayene etti bir şey bulamadı. işitme ve denge testleri hatta kulak kristalleri olabilir diye manevra testleri yaptırdı bir şey çıkmadı (kulak kristallerinize bakıldığını varsayıyorum doğru mu?)
profun bana tek önerisi özellikle boyun olmak üzere kaslarımın katılaşması yüzünden olabileceğini (malum masa başı iş) spor yapmamın iyi geleceğini söyledi.
yazıldım bir yere spora gidiyorum ama geçmiyor.
kurum doktorumuzla karşılaştım sporda ona anlattım, nörolojiye mi gitsem filan diye akıl danıştım.
aradan biraz zaman geçti başka bişey için kurum doktoruna gittim baş dönmemin geçip geçmediğini sordu olumsuz yanıt alınca "bir de ben bakayım" dedi. tabi ben ukala ukala içimden geçiriyorum "prof baktı bulamadı sen mi bulucan diye"
dr bir kulağımda geçirdiğim bir enfeksiyon yüzünden kulak zarımın bombeleştiğini, bu sebeple kulağın içindeki diğer bölümlerle (buralar teknikti hatırlayamıyorum) temassızlık olduğunu bunun da baş dönmesi yaptığını söyledi.
napıcam dedim. kendi kendine düzelir dedi.
hakikaten de ne zaman geçti bilmiyorum ama azalarak bitti
Teşekkür ederim. Tekrar gittiğimde isterim tetkiki :)Meniere olabilir. KBB bunun için tetkik yapmadıysa yaptırtın. Çok geçmiş olsun.
Aynılarını ben de yaşıyorum 1 ay oldu geçmedi. Eğilince, havaya bakınca, yatarken sağa sola dönünce dönme yaşıyorum. Bazen de sabah gözümü açar açmaz hareket etmedigim halde acayip bir şekilde başım dönüyor.kendi tecrübemi yazayım
yatakta ani dönünce , yüzümü yıkamak ya da bir şey almak için eğilince önce baş dönmesi ve buna bağlı olarak mide bulantısı başlıyordu. bir de baş dönmesi öyle garipti ki sanki göz bebeklerim çizgi filmlerdeki gibi iki yana hızlı hızlı gidiyormuş gibi hissediyordum. inanın böyle bir anda aynaya bile baktım ama tabi görüntü normaldi
üniversite hastanesinde iyi bir profesöre gittim KBB. muayene etti bir şey bulamadı. işitme ve denge testleri hatta kulak kristalleri olabilir diye manevra testleri yaptırdı bir şey çıkmadı (kulak kristallerinize bakıldığını varsayıyorum doğru mu?)
profun bana tek önerisi özellikle boyun olmak üzere kaslarımın katılaşması yüzünden olabileceğini (malum masa başı iş) spor yapmamın iyi geleceğini söyledi.
yazıldım bir yere spora gidiyorum ama geçmiyor.
kurum doktorumuzla karşılaştım sporda ona anlattım, nörolojiye mi gitsem filan diye akıl danıştım.
aradan biraz zaman geçti başka bişey için kurum doktoruna gittim baş dönmemin geçip geçmediğini sordu olumsuz yanıt alınca "bir de ben bakayım" dedi. tabi ben ukala ukala içimden geçiriyorum "prof baktı bulamadı sen mi bulucan diye"
dr bir kulağımda geçirdiğim bir enfeksiyon yüzünden kulak zarımın bombeleştiğini, bu sebeple kulağın içindeki diğer bölümlerle (buralar teknikti hatırlayamıyorum) temassızlık olduğunu bunun da baş dönmesi yaptığını söyledi.
napıcam dedim. kendi kendine düzelir dedi.
hakikaten de ne zaman geçti bilmiyorum ama azalarak bitti
Geçmiş olsun fizik tedavi doktoruna git canım fitikta olabilir başka birşey de.Aynılarını ben de yaşıyorum 1 ay oldu geçmedi. Eğilince, havaya bakınca, yatarken sağa sola dönünce dönme yaşıyorum. Bazen de sabah gözümü açar açmaz hareket etmedigim halde acayip bir şekilde başım dönüyor.
KBB ye ben de gittim kulakla ilgili degil dedi. Boyunla da ilgili olduğunu zannetmediğini söyledi. Manevra testi yaptı manevrada başım dönmedi.
1 haftalığına falan geçmişti rahattım bu aralar yine dönüyor ayakkabımı baglamaya eğilemiyorum. Masa başında ben de cok oturuyorum boynumda fıtık olabilir mi ondan korkuyorum ya. Fıtık belirtisi var mıymış? KBB den başka doktora gitmedim ben bi de gecti diye önemsememiştim ama tekrar başlayınca fıtıktan şüphelendim.
Yalnız benim yaşadıklarımın tıpa tıp aynısını yaşayan birinin olması biraz rahatlattı.. İnşallah kötü bi şey yoktur :/
Gidicem müsait oldugumda inşallah teşekkür ederim canımGeçmiş olsun fizik tedavi doktoruna git canım fitikta olabilir başka birşey de.
O kadarını bilmiyorum ama benim de bir tanidigim da var zaman zaman ağrıları oluyor hem boyun hem bel fıtığı var.Gidicem müsait oldugumda inşallah teşekkür ederim canım
Fıtıksa napmam gerek ki fıtıgın çaresi yok galiba korkuyorum bi ömür fıtıkla mı geçicek
Teşekkür ederim canım elimden geldiğince egzersiz yapmaya çalışıyorum inşallah iyi olurumO kadarını bilmiyorum ama benim de bir tanidigim da var zaman zaman ağrıları oluyor hem boyun hem bel fıtığı var.
Aynılarını ben de yaşıyorum 1 ay oldu geçmedi. Eğilince, havaya bakınca, yatarken sağa sola dönünce dönme yaşıyorum. Bazen de sabah gözümü açar açmaz hareket etmedigim halde acayip bir şekilde başım dönüyor.
KBB ye ben de gittim kulakla ilgili degil dedi. Boyunla da ilgili olduğunu zannetmediğini söyledi. Manevra testi yaptı manevrada başım dönmedi.
1 haftalığına falan geçmişti rahattım bu aralar yine dönüyor ayakkabımı baglamaya eğilemiyorum. Masa başında ben de cok oturuyorum boynumda fıtık olabilir mi ondan korkuyorum ya. Fıtık belirtisi var mıymış? KBB den başka doktora gitmedim ben bi de gecti diye önemsememiştim ama tekrar başlayınca fıtıktan şüphelendim.
Yalnız benim yaşadıklarımın tıpa tıp aynısını yaşayan birinin olması biraz rahatlattı.. İnşallah kötü bi şey yoktur :/
2 gündür falan boynumu hareket ettiriyorum egzersiz yapıyorum sanki biraz iyi geldi gibi. Belki de kendiliğinden geçmiştir bilemiyorum ki. Ama bugün iyiysem yarın tekrar dönüyor mesela güvenemiyoruminşallah yoktur, canınızı sıkmayın mutlaka bir çaresi bulunur. bende sonra hiç tekrarlanmadı.
spor denediniz mi hiç? en azından yoga pilates gibi sporlardaki baş boyun hareketleri iyi gelebilir belki bilemiyorum.
kbb bana da kulakla ilgili değil demişti ama şu kulak zarı bombeleşmesi teşhisini pratisyen dr koydu. ben de bilemiyorum ki kendiliğinden mi geçti yoksa sporla mı geçti?
fıtıktan şüpheniz varsa doktoruna bir görünseniz?
inşallah sizinki de geldiği gibi gider de bir daha gelmez :)
bence vertigoSize bir sorum var kızlar
Baş dönmesi psikolojik olabilir mi?
Yaklaşık 4 aydır baş dönmesi sorunum var. Nöroloğa ve KBBye gittim bir sorun çıkmadı. Kan testlerim normal (Kan testleri baş dönmesi ve tansiyon düşüklüğü yüzünden acile kaldırıldığım gün yapılmış). Ama kafamı çeviremiyorum resmen. Gözlerim kararıyor, dengemi sağlayamıyorum.
Işin garibi bir hafta evdeydim ve baş dönmesi yok olmuştu o süreçte. Bir kaç gündür işlerim var dışarda, yoruluyorum da biraz. Bugün yine başladı dünyam dönmeye.
Sizce neyden kaynaklanabilir bu? Doktorlar her şeyin normal olduğunu söyledi ama geçmiyor bir türlü. Engellemek için ilaç verdi o biraz işe yaradı ama sürekli ilaç da içemem. Bana bi çözüm lazım
Psikolojik olduğunu düşünme sebebim tetkiklerin normal çıkması ve okulun yoğun dönemlerinde baş dönmesinin artması. Böyle bir şey olabilir mi? Gerçi şuan okul yok ve gayet sakinim ama kötüydü bugün yine.