Gebeliğe Hazırlık Baş belası beta hcg :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

gamzeli_bebis

Nirvana
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2011
7.201
21.135
548
33
İstanbul
günaydın kızlar .. geçen gün yazmıştım okuyanlar bilir beta hcg artıyordu ama gebelk yok demişti doktor bende korkmuştum neden artıyo baska bişeymi vardie. Şöyle özet geçecek olursam sonradan okuyacaklar için.

4 mayıs cuma boğazlarm için doktora gittim iğne yapmadan önce emin olmak için gebelik testi yap dedi 8,3 cıktı %30 gebe olabilirsin dedi salı gel dedi.

8mayıs salı gittim 10,6 olmuş gebelik yok ama bi kadın doğuma göster istersen yüksek dedi. O gün yine kadın doğuma gittik gebe değilsin ama yumurtalık kisti fln varsa o da böyle yükseltir dedi. Baktı ultrasonla herşeyin temiz duruyor ama ttesti tekrarla dedi.

Bende kendi kendime dddim cumartesi giderim test yaparm büyük ihtimalle düşmüş olur değer dddim güzelce muayene olurum cocuk istediğimi söylerim dedim. Sonrada gece ilk çalışmayı yaparz dedim

12 mayıs cumartesi yani dün. Bi gittim test yapmaya değee 44,5 kendimi o kdr
Şartlamışımki değer düşcek die. 44 ü görür görmez ağlamaya başladm niye 44 oldu bende bişeymi var die.

Sonra kadın doğuma gittim doktora söledim ağladıgımı fln niye ağlıyorsun gebelik dışında bişey beta yı yükseltmez dedi. Cok nadiren bazı kanser türleri yükseltir dedi.ultrasonla baktı korkulcak biişey yok dddi. Bişey var ama kimyasalmı normalmi şuan anlayamayız çarşamba tekrar gel canlanıp normal bebekte olablr kimyasalda olablr dedi. Kızlar sapsal gibi oldum sizce nedir bu durum ya . Detaylı yazmamın sebebi ilerde birilerinede yardımcı olabilmek. Cnkü ben kenmle benzer konu buldugumda seviniyorum:)

Adet günün ne zaman ?
Bi de kan verip progesteron baktırırsan gebelik sağlıklı mı öğrenmiş olursun.

Biraz yavaş artışın canım ama sonuçta artış var bundan sonra düzenli de gidebilir dr dediği gibi kimyasalda olabilir inşallah normal bir gebeliktir

Geç döllenme olabilir. Benim on gün gecikmeden sonra kan testinde 63 çıkmıştı. Dış gebelik olabilir dedi doktor. Gün aşırı HCG baktirdim. Artış normaldi sağlıklı bir gebelik geçirdim. Siz de gün aşırı kan testi yaptırın bence

Ay böyle mesajlar umut oluyor insana :) hepiniz iyiki varsınız yaa gel çarsamba gel öğrenelim sonucu Allahım hayırlısını versin hepimize

Canım ben ilk öğrendiğimde sonucum 18.72 idi pko var bende benide korkuttu sağlıkçı bi akrabam kimyasal düşer değerin çok düşük bir ay olmuş nerdeyse değerin şimdiye çok güzel artmış olmalıydı diye pkoyum adetler düzensiz kilo vermiştim düzene binmişti ama bi doktorun sayesinde üstelik ilaçsız çokta sağlıklı yumurtlarken ilaç kullandırıldım gebelik için iki ay, kilo aldım düzen müzen hiç bişey kalmadı müdahale edilince bu oluyor hep bana düzenli şeyii bozuyorlar neyse hamilede kalmadım zaten sonra kendiliğinden oldu bir hafta bekledim doktora gittim 2400 olmuştu değer kese görülmez ama rahim kalınlığna bakalım dedi baktı çok güzeldi kalınlaşma durumumu anlattım geç döllenme olmuştur dedi zaten düzenliykende hep 21.ci gün yumurtlamaya başlıyordum şimdi 22.ci hafta içindeyiz çok şükür. Oğlum olacak kısmet olursa darısı sana ve bekleyen herkese inşallah srnde güzel haberler alırsın uzun oldu kusura bakma umudunu yitirme diye yazdım detaylı sen olumsuz düşünme yaradan ne derse o olur kullar sadece bişeylere vesile

Canım bebegin hayirli olsun saglikla sihhatle kucagina alirain inşalalh. bende pkoyum bir kere bebeğimin kalbi atmadigi için kürtajim var .hamilelikte ilaç kullandım mi canım hiç pkodan dolabi haftaya kalp atislari icin gidicez inslalah

Aminn canım sende inşallah sağ salim kalp atışlarınıda duyarsın sağ salim kucağınada alırsın allah cemi cümlemizin evlatlarını bağışlasın olmayanlarada hayırlısıyla nasip etsin tez vakitte. Ben hiç ilaç kullanmadım canım en başından beri bende düşük tehlikesi yada her hangi bi sıkıntı yok kalınlaşmamda iyiydi ama benim gebelik bulantı mide şişliği ve alarji yüzünden biraz zor geçiyor inşallah senin bulantın falan olmaz rahat bi gebelik geçirirsin canım kendini korkutma kötüyü çağırma bu gebeliğin sağlıklı sıhhatli devam edecek inşallah pkoda ilk gebelikte kayıp yaşanabiliyormuş tabi herkeste değil ben doktora pko olmamın bebeğe bi zararı olur mu diye sormuştum en başta hayır sadece gebe kalmayı zorlaştırır bebek için sıkıntı yaratmaz demişti içini ferah tut bişey olmayacak kuzuna

Inşallah canım allah razı olsun . Bende mide bulantılarım olur ınslalah diyordum :) kalp atışı başladıktan sonra bulantılar başlıyormuş heralde oyuzden :)

Inşallah canım allah razı olsun . Bende mide bulantılarım olur ınslalah diyordum :) kalp atışı başladıktan sonra bulantılar başlıyormuş heralde oyuzden :)
Cümlemizden canım. Yok balım hurafe onlar bende duydum bi iki kişiden ben daha hamileliğimi öğrenmeden bi gece sabaha kadar bulantıdan yatamadım döndükçe yatakta midem kalktı öğrendikten sonra geçti sonra beşinci hafta yine başladı ben kalp atışını 7+3 te öğrendim :) onla alakası yok yani canım

Bak halada kusuyorum geçmedi ilk zamankiler gibi çok değil ama bulantı geçmedi işte yani o yüzden bulantın olmasın ya zor vallahi bitiriyor insanı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…