Merhabalar,
Yaklaşık bir haftadır ben de bartholin kisti ve apsesi sebebiyle çok zor zamanlar geçirdim. Antibiyotik tedavisi ve antienflamatuvar içerikli hem apseyi küçültecek hem ağrı kesici takviyeler aldım ama nafile. Antibiyotiğe başlarken fındık büyüklüğünde olan apse, antibiyotik bittiğinde ceviz kadar olmuştu. İnternette denk geldiğim bir jinekoloji uzmanının sitesinde ameliyat öncesi denenmesi gereken tedavileri incelerken sıcak su banyosunu okudum ve uyguladım. Su oldukça (normalde yıkanmayacağım kadar) sıcaktı ve sıcak suda masajla tıkalı bölgenin açılabileceğini belirtmiş doktor. İlk uygulşamamda suyu sıcaklığı azaldığı için bir kere de değiştirerek 20 dakikaya yakın uyguladım ve sonuç mükemmeldi. Apse yarı yarıya küçüldü ve ağrısı çok büyük ölçüde azaldı. Bugün ikinci uygulamamı da yaptım ve şu an şişlik tamamen geçmek üzere. Mercimek büyüklüğünde bir kitle kaldı sadece ve ağrı tamamen geçti.
Doktor sitesinde apsenin dağılma aşamasında mantar tedavisi ile desteklenmesi gerektiğini de belirtmiş. Muhtemelen apsenin boşalması ile kaşıntı başlayınca antifungal bir krem de kullandım. Bu anlattıklarım; ceviz büyüklüğündeki apsenin mercimek kadar olması ve ağrılarının tamamen geçmesi iki günlük bir süreçti benim için.
Yoğun acı çektiğim süreçte yazışmalarınızı okudum. Umarım birilerine fayda sağlar bu yazdıklarım.