Bartholin kisti

Hepsonradangelir

Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2018
259
101
23
İyi akşamlar öncelikle sorunum ameliyat olup olmamaya karar verememem ve korkum 4 sene önce doğumdan sonra vajinanın sol giriş kısmında şişlik oluştu ve hiç inmiyo ağrım olmadığı için doktora gitmedim Ta ki bugüne kadar beni rahatsız eden yanıysa estetik açıdan ama tabi ki Bi tarafta anormal şişlik de hiç içime sinmiyo doktor bartolin kistinin bi zararı olmadığını fakat ameliyat olabileceğimi fakat tekrarlayabileceğini söyledi bugün bu durumu yaşayan duyan bilen lütfen yardımcı olabilir mi çok kararsızım ama ömür boyu bu şişlikle de yaşamak istemiyorum

Canım geçmiş olsun bende de var bartholin kisti. Doktora belirli aralıklarla kontrole gidiyorum doktorum alınması taraftarı değil. Çok dikkatli olmak gerekiyor enfeksiyon falan kaparsa şişlik büyüyebilir ve zarar verebilirmiş onun haricinde en büyük sıkıntısı vajinal kuruluk olarak anlattı doktorum. Dikkatli ol günlük ped baylonlu çamaşır vs kullanmamak gerekliymiş. 40 yaşından önce alınsa bile tekrarlama olasılığı çok yükselmiş

Benimki çok kötü görüntü olarak eşim de aldıralım diyo ama doktor bana istersen ameliyat ederim dedi tekrarlayabilir dedi başka bişey demedi ben günlük ped kullanıyorum ama Nasıl olcak ki diğer türlü mantar rahatsızlığı da çıktı ek olarak

Sizinki ne büyüklükte ve ömür boyu bu şişlikle mi yaşayacaksınız?

Hiç rahatsızlık vermiyor mu size?
Bende de benzer bir şey olmuştu ve ben ateş, mide bulantısı gibi sorunlar yaşamıştım.
Tam teşhis konamadı, kist de olabilir çıban da dendi. İlaç kullandım ve geçti şükür.

Benim ilk doğumda çok acı veriyordu ve ilaç kullandım ağrı geçti ama o şişlik hiç inmiyo beni rahatsız eden o şişlik çünkü normal Bi görüntü değil

Ameliyatı olanların bir çoğu tekrarlamış. Değmez. Kürlerle vs geçirmeye çalış,bende de çıkıyordu sirkeyle geçiriyordum.

Canım bende moscollum vardı ve vajina dudağımın hemen yanında içten bir şişlik vardı böyle bilye gibi bastırınca acıyordu çok bastırıp patlattığımda içinden kanlı irin akıyordu.
Ben onu kendi haline bırakmışken moscollumlara saf elma sirkesi sürmeye başladım. Sirkeyi pamukla ıslatıp genital bölgeme yerleştiriyordum kaplıyordum her yerini. Sonra boxer giyiyordum gece öyle yatıyordum sabah da sebamed'in intim (genital bölge) temizleyicisiyle keseliyordum. Böyle böyle hem moscollumlardan hemde kistimden kurtuldum.

Bende de vardı saraçoğlunun beyaz dut kürünü yaptım 2 gün içinde kist kendiliğinden patladı ne zaman hafif bi şişlik görsem hemen dut kaynatıp içiyorum dut vücutakki iltihabı söküyormuş .. ben çok memnun kaldım .. her gin iç çamaşırınızı değiştirin yüksek derecede yıkayıp ütüleyin .. temizlik şart.. zamanında çok çektim bu kistten .. ama hamile kalmamla geçti 2 yıla yakındır uğramıyor

Ama benim şişlik içten ve neredeyse Bi ufak limon büyüklüğünde bilmiyorum dışardan müdahale içeriye işe yarar mı

Büyüklüğü ne kadardı kistinizin ağrı acı yok demi sadece şişlik denicem çok teşekkür ederim

Antibiyotik başladı mı doktor
Ameliyat oldum ben hemem tekrarladı doktor başka bi antibiyotik iğne verdi onu kullandım bi haftada geçti. Kültür tersti yapmadan antibiyotik kullanmayın boşuna kullanmış olabilirsiniz. Doktorum başında kültür testi yapmadığı için boşuna ameliyat oldum.

Bende de vardı sol tarafımda görüntü olarak çok rahatsız ediyordu ağrı acı yoktu, doktora gittim ameliyat olmam gerektiğini söyledi, ertesi güne ameliyat tarihi verdi ve ameliyat oldum, barholin beziyle birlikte çıkardılar, çok sükğr tekrarlarlama olmadı,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…