• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Barışma Sonrası Nişanlılık için yardım lütfen!

O da anneme gelip yalvardı. Gerçekten hiç kırmıyor ve ne istersem yapmaya çalışıyor. Sadece ama sadece ailesinin sorun çıkarmasından çok çekiniyor ve bunlar için önlem alıp yolumuza bakalım diyor..
bu davranış şekli önlem almak olmuyor Resmen sizi ailesine göre şekillendirmeye çalışıyor
eğer önlem almak isteseydi ben böyle sevdim böyle beğendim size laf düşmez diyip susturmalıydı en başından

Yani ne bileyim.. Bitirmiştim. Ben vazgeçmiştim. Gurur yapmadı, pes etmedi.. vazgeçmedi.. bilmiyorum

Bu konuda haklısınız ama şunu görmeniz gerekir.
Sizi rahatsız eden fikirlerinden vazgeçmemiş. Sizin probleminiz ailesinin sizi şekillendirmek istemesiydi, bu sebeple ayrıldınız. Ve bu sebep çözülmüş değil, aynı durduğu yerde duruyor. Hatta siz eşarp takıp o eve gittiğinizde kendiniz de onların haklı olduklarını kabul etmiş oluyorsunuz.

Şu anda herşey sana o kadar kolay geliyor ki ama inan bana zor gelecek... Düğünden sonra seni sana ait olmayan bir görüntüye kendi görmek istedikleri şekilde bürüyecekler. Bence tekrar düşünün.

Allah istedigi için değil de onlar istedi diye kapanacaksin öyle mi? Kusura bakma ama kime daha değer verdiğin ortada . Bu durumdan Allah razı olur mu dersin?

Şu anda herşey sana o kadar kolay geliyor ki ama inan bana zor gelecek... Düğünden sonra seni sana ait olmayan bir görüntüye kendi görmek istedikleri şekilde bürüyecekler. Bence tekrar düşünün.

Hayır yapmayacağım. Nişanlım da biliyor. Zaten ayrı şehirlerde olacağız.. Sadece düğün öncesi kırgınlıklar gitsin, ayıp eden ettiğiyle kalsın diyor. 70 yaşındalar. Uğraşmayalım. İdare edelim yolumuza bakalım diyor. Bu yüzden kabul ettim evlerine giderken eşarp takmayı ama hediye çok saçma değil mi?

Allah istedigi için değil de onlar istedi diye kapanacaksin öyle mi? Kusura bakma ama kime daha değer verdiğin ortada . Bu durumdan Allah razı olur mu dersin?

Hayır kapanmayacağım. Sadece nişanlımın hatrına onların evine giderken eşarp takacağım. Deliyle deli olmamak için.. Uğraşmaktan yorulduğum için

onlar haksızken sizi ayağına götüren nişanlınla mutlu olacağınıza inanıyor musnuz?
gerçekten sizi savunması gerektiğini anladıysa niye geitrememiş

aile 70 yaşında mı.
hımm bazı yaşlılar gerçekten konuşmaktan falan anlamıyorlar. Eğer ki öyleyseler işiniz zor olacak gibi.

Ya sanki abisi ablası size gelmiş özür dilemiş, bu durumda yetebilir.

Ama hediye kısmında hala ilk mesajımdaki gibi düşünüyorum.
Onlar size gelirken aldıysalar siz de giderken alabilirsiniz.
Onlar almadı iseler siz de almazsınız.

Erkek arkadaşınız ısrar ederse bu şekilde sakince anlatınız.

Nişanlına ne kadar güveniyorsun ?
Evlendikten sonra tesettür diye baskı yapmayacağını nereden biliyorsun ?
Ayrıca bence nişanlın ailesini "sizin istediğiniz gibi olacak herşey" dediği için barıştınız.
Yani nişanlın ailesi ile orta yolu bulmamış seninle bulmuş.
Şimdi de ortada senin ailene yapılmış bir saygısızlık varken eşarp takıp üstüne hediye mi götüreceksin ?

Arkadaslar, nişanlimla 1 bucuk yıl kadar anlaştık. Nişanlımın ileride tesettüre girmem gibi bir isteği vardı ve ben de kabul ettim. Bu konuyu kendi aramızda hallettik ve iki tarafta özveri ile hareket etti. Ancak düğüne 2 buçuk ay kala nişanlımın ailesi gelinliğin türbanlı olmasını istedi ve bunu isterken de bizim evimizde, bizi kıracak derece sert davrandılar. Başka türlü olmayacağını üstüne basa basa söyleyip çekip gittiler. Nişanlım, ailesini sakinleştirmek yerine benim gönlümü yapmaya çalıştı ancak ben kendi aileme yapılanı sindiremediğim için nişanı bozdum. aradan 8 ay geçti. Bu sürede eski nişanlımla ara sıra konuşmaya devam ettik. Bizim aramızda en ufak bir tartışma yaşanmamıştı ve çok saygılıydık. Nişanlım hata ettiğini ve beni savunması gerektiğini kabul etti ve tekrar barışmak için elinden geleni yaptı.. 2 hafta önce abisi ve ablası ile bize gelip annemin (babam vefat etti) gönlünü aldılar. (kayınvalidem ve kayınpederim gelmedi) . Gönül alındı, gelinliğe karışılmamak üzere yola devam kararı aldık ve yüzüklerimizi taktık.
Şimdi bu haftasonu ben de onun ailesine el öpmeye gideceğim ancak, ailesinin özel isteği başıma bir eşarp takmamdı. Kabul ettim ve tatsızlık çıkmasın diye takacağım. Buraya kadar tamam. Lütfen dini kısmını geçip, nişanlım için bir fedakarlık olarak görün bunu. Çünkü asıl sorum şu olacak sizlere; Nişanlım, onlara giderken birer de bluz eşarp gibi hediyeler almamı istiyor. Bunca zaman sonra, arada böyle bir soğukluk varken onlara gideceğim, üstelik istedikleri kılıkla.. Nişanlım, onlar utansın sen iyi olduğunu göster filan diyor ama ben gururuma yediremiyorum. Sizce gururumu bir kenara bırakıp hediye de almalı mıyım, yoksa almamalı mıyım? Okuduğunuz için teşekkürler şimdiden
Siz niye kv kayinbaba istiyor diye kapqniyordunuz ne sacmalik bu....

Arkadaşlar, yaşları büyük anlamıyorlar ve gerçekten ben de sizin gibi düşünüyorum evet o yüzden attım zaten nişanı.. zaten istedikleri tek şey kendi yanlarına giderken kapanmam. Evet çok çok saçma. Ama bunu kabul ettim sadece. Yani nişanlım gerçekten karşıma çıkan en düzgün insan. Sadece ilerleyebilmemiz için, engelleri kaldırmak adına böyle bir fedakarlık istiyor. Yoksa baskı yapmıyor. Ancak hediye filan bana da abartı geliyor. Onu kırmamak için bunu da yapamayacağım ya da herşeyi alttan mı almalıyım bilemiyorum..
canım benim eşim ilk nişanlılıkta anneme babama güler yüz tatlı dil göster yeter başka birşey istemem dedi durdu sonuç :
evlendim kv nin bitip tükenmek bilmeyen istekleri
1 - torun isterim torun yapın torun yapın yapmazsanız ben evlatlık alacağın( 1-2 aylık evliyim daha)
2- anneler günü hediyesi aylar önceden sipariş edilir hele bi alma oooo
3- hamilelikte benimle doktora gidercekmiş nede olsa oldan yaptım ya çocuğu
4- benim çocuğun adını koydu zahmet edip bana söylemedi bile öğrenirsin sonra dedi ve onun koyduğu isim çocuğumda.
5- düğünde kızım cepte para yok düğünde çok harcama düğünü borçsuz bitirelim size ev alırken yardım edelim dediler 2 oturma grubu 1 halı antre ve mutfağa yolluk ve bir odanın perdesi ni yaptı sadece onun parasını da eşimden aldı düğünü eşimle ikimiz yaptık düğün salonunu tarihini kv nin istediği yer yaptılar .
6- ev alındı sözüm ona düğün takıları üstüne yüklü bir banka ve sağdan soldan borç evi eşim kv nin üzerine yaptı .
7- hamileliğim boyunca ben torunumu nüfusuma alacağım dedi durdu...
8- biz size ev aldık diye üç lafın ikisi başıma kaktı durdu çok anlayışlı anne babaymışlar ev almışlar kirada sürünmeyelim diye
NOT: YENİ GELİNİN ANNESİNİN TAKTIĞI BİLEZİKLERİ BİLE ALDIM KENDİME EV YAPTIM DEMİYOR DA , DÜĞÜN DE YEMEK BİLE VERMEDİLER MİSAFİRLERİNE DÜĞÜN SALONUNDAN HADİ YALLAHHH.
9- prezervatifle korunmayacakmışım, hoş onunla korunduğumu da nerden öğrendiği hala merak konusu. (oğluna zararlıymış ben tüplerimi bağlatacakmışım çocuk yapacağım zaman ameliyatla açtıracakmışım zekaya bak hele ne akıllı demi )
şuan oğlunun karısının yanına yatıp yatmayacağına varasıya karışan her halta burnunu sokan sert bir dille de uyarınca hasta ayağına yatıp kendini acındıran bir kv ....
o bir tatlı dil güler yüz bekleyen kadın bıraksam içimden midemi bağırsağımı da çekip alacak ...
SEN BİR KERE TAVİZ VERİRSEN ARKASI KESİLMEYECEK BUNDAN EMİN OLABİLİRSİN. SENİN EŞARPLA O EVE GİTMEK HEM AİLENİ AYAKLAR ALTINA ALMAK DEMEK HEM DE TESETTÜRLÜ GELİNLİĞİ GİYMEYİ KABUL ETTİN DEMEK. BU SAATTEN SONRA SENİN HAYALLERİN TERCİHLERİN OLMAYACAK KISA VE NET !

Esarp bir gunluk takilmaz, bir gunluk onlarin yaninda takmayla da tesetturlu olunmaz. Yani iki tarafta hatali... Lutfen onlar icin boyle bir sey yapmayin. Hediyeye de gerek yok sizi incitmisler onlar alsin hediyeler sersin kapiniza...

Konu sahibinin babası bu süreçten önce vefat etmiş diye anladım ben.

Eğer ki bu ayrı kalınan sürede vefat etti ise kesinlikle taziyeye gelmeleri gerekir.
Evet ayrildiklari zaman vefat etmis. Ustunden 8 ay degil 3 yilda gecse gelmeliydiler taziyeye. Kv kp gonlu yok olsa zaten gelirlerdi. Onlari getiremedigi icin konu sahibini goturuyor. Kesin demislerdir once ayagimiza o gelecek hem de istedigimiz gibi tesetturlu. Nisanli beyde anadinin babasının dedigini yapip kizi ezikliyo da kiz seviyo ya farkinda degil.

canım benim eşim ilk nişanlılıkta anneme babama güler yüz tatlı dil göster yeter başka birşey istemem dedi durdu sonuç :
1 - torun isterim torun yapın torun yapın yapmazsanız ben evlatlık alacağın( 1-2 aylık evliyim daha)
4- benim çocuğun adını koydu zahmet edip bana söylemedi bile öğrenirsin sonra dedi ve onun koyduğu isim çocuğumda.
5- düğünde kızım cepte para yok düğünde çok harcama düğünü borçsuz bitirelim size ev alırken yardım edelim dediler 2 oturma grubu 1 halı antre ve mutfağa yolluk ve bir odanın perdesi ni yaptı sadece onun parasını da eşimden aldı düğünü eşimle ikimiz yaptık düğün salonunu tarihini kv nin istediği yer yaptılar .
6- ev alındı sözüm ona düğün takıları üstüne yüklü bir banka ve sağdan soldan borç evi eşim kv nin üzerine yaptı .
8- biz size ev aldık diye üç lafın ikisi başıma kaktı durdu çok anlayışlı anne babaymışlar ev almışlar kirada sürünmeyelim diye
NOT: YENİ GELİNİN ANNESİNİN TAKTIĞI BİLEZİKLERİ BİLE ALDIM KENDİME EV YAPTIM DEMİYOR DA , DÜĞÜN DE YEMEK BİLE VERMEDİLER MİSAFİRLERİNE DÜĞÜN SALONUNDAN HADİ YALLAHHH.
9- prezervatifle korunmayacakmışım, hoş onunla korunduğumu da nerden öğrendiği hala merak konusu. (oğluna zararlıymış ben tüplerimi bağlatacakmışım çocuk yapacağım zaman ameliyatla açtıracakmışım zekaya bak hele ne akıllı demi )
şuan oğlunun karısının yanına yatıp yatmayacağına varasıya karışan her halta burnunu sokan sert bir dille de uyarınca hasta ayağına yatıp kendini acındıran bir kv ....
o bir tatlı dil güler yüz bekleyen kadın bıraksam içimden midemi bağırsağımı da çekip alacak ...
SEN BİR KERE TAVİZ VERİRSEN ARKASI KESİLMEYECEK BUNDAN EMİN OLABİLİRSİN. SENİN EŞARPLA O EVE GİTMEK HEM AİLENİ AYAKLAR ALTINA ALMAK DEMEK HEM DE TESETTÜRLÜ GELİNLİĞİ GİYMEYİ KABUL ETTİN DEMEK. BU SAATTEN SONRA SENİN HAYALLERİN TERCİHLERİN OLMAYACAK KISA VE NET !
allah yardimcin olsun neler yasamissin ben okurken daraldı vala:(

Hayır yapmayacağım. Nişanlım da biliyor. Zaten ayrı şehirlerde olacağız.. Sadece düğün öncesi kırgınlıklar gitsin, ayıp eden ettiğiyle kalsın diyor. 70 yaşındalar. Uğraşmayalım. İdare edelim yolumuza bakalım diyor. Bu yüzden kabul ettim evlerine giderken eşarp takmayı ama hediye çok saçma değil mi?
sırf gönül almak için başını kapatman, hediye almaktan çok daha saçma

kız bacım dalgamı geçiyorsun,kız senden ıyı senarıst olur,süper uydurmuşun,kız yoksa gerçekmi,anamm baiıma gelenler,bu kadının gunahdan heberi yokmu,anammmm,vallahi başımıza taş yağacak,çok ayıp prezervatıf fılan ayyy şoktayım

Nişanlın şunu diyecek, ben bu kızı başı açık gördüm öyle sevdim, bir kadının bir kocası olur karışmayın siz, bunu diyemeyen erkek erkek değil oğlan çocuğudur, bitti
Diyemez. Belli ki anasinin babasinin dedigi oluyor. Cok cekicek bu kiz. Gelecegi goruyorum

Back