• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Barışma Sonrası Nişanlılık için yardım lütfen!

PapatyaBuketleri

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2015
21
24
3
39
Arkadaslar, nişanlimla 1 bucuk yıl kadar anlaştık. Nişanlımın ileride tesettüre girmem gibi bir isteği vardı ve ben de kabul ettim. Bu konuyu kendi aramızda hallettik ve iki tarafta özveri ile hareket etti. Ancak düğüne 2 buçuk ay kala nişanlımın ailesi gelinliğin türbanlı olmasını istedi ve bunu isterken de bizim evimizde, bizi kıracak derece sert davrandılar. Başka türlü olmayacağını üstüne basa basa söyleyip çekip gittiler. Nişanlım, ailesini sakinleştirmek yerine benim gönlümü yapmaya çalıştı ancak ben kendi aileme yapılanı sindiremediğim için nişanı bozdum. aradan 8 ay geçti. Bu sürede eski nişanlımla ara sıra konuşmaya devam ettik. Bizim aramızda en ufak bir tartışma yaşanmamıştı ve çok saygılıydık. Nişanlım hata ettiğini ve beni savunması gerektiğini kabul etti ve tekrar barışmak için elinden geleni yaptı.. 2 hafta önce abisi ve ablası ile bize gelip annemin (babam vefat etti) gönlünü aldılar. (kayınvalidem ve kayınpederim gelmedi) . Gönül alındı, gelinliğe karışılmamak üzere yola devam kararı aldık ve yüzüklerimizi taktık.
Şimdi bu haftasonu ben de onun ailesine el öpmeye gideceğim ancak, ailesinin özel isteği başıma bir eşarp takmamdı. Kabul ettim ve tatsızlık çıkmasın diye takacağım. Buraya kadar tamam. Lütfen dini kısmını geçip, nişanlım için bir fedakarlık olarak görün bunu. Çünkü asıl sorum şu olacak sizlere; Nişanlım, onlara giderken birer de bluz eşarp gibi hediyeler almamı istiyor. Bunca zaman sonra, arada böyle bir soğukluk varken onlara gideceğim, üstelik istedikleri kılıkla.. Nişanlım, onlar utansın sen iyi olduğunu göster filan diyor ama ben gururuma yediremiyorum. Sizce gururumu bir kenara bırakıp hediye de almalı mıyım, yoksa almamalı mıyım? Okuduğunuz için teşekkürler şimdiden

bence damatımız pekk bır fena,ne demek onlar utansın,sen ıyı olduğunu goster,bence ailesını geçemıyor,senı bu şekılde,azzz uyanık değil,az,diğer konu senın bilecğein şey,istersen sevdiğin için istediğini yap,lakın diğer taraf neler dıyor evdeki,nışanlı senı pek bır şirin gösterme derdınde,öle dıyen adama çok fena çıkışırdım

Onlar istedi diye eşarp takılmamalı gönül alma o şekilde olmaz ki bunun sonrası da var her defasında fedakarlık olarak yapabilecek misin anannem de bana takmazsan gelme demişti takmadan gidiyorum onun için yapamazdım sonrası var sürekli yapılacak bir durum bu yani içten gelmeliHoppaBir çiçek çikolata neyse de kıyafet abartı olmuş onlar size yaptı mı kv ve kp gelmesi gerekiyordu annenin yanına:KK39:

bunu diyecektim de konu sahibi bu konuda tamam demiş bile :)

aslında geçen 8 ayda hiç bir şey kazanılmamış gibi görünüyor. konu sahibi yola gelmiş olarak görülüyor olabilir karşı taraftan.

Aynen oyle. 8 ayda erkek tarafinda hicbir gelisme yok. Kiz tarafinin burnu surtmus daha cok.
Damat adayi da cok net sekilde ikili oynuyor.
Gelinlige karsilik hayatini kaydirmis.

Eğer nişanlınız ailesini ikna etmiş olsaydı, annesi babası gelirdi öyle takardınız yüzükleri lütfen kendinizi kandırmayın. Madem zamanında bu tarz bir çıkış yaptınız devamını getirin. Giderken onun annesi istedi diye eşarp takmak nedir? Nişanlınız bu kadını ben her haliyle seviyorum sizde onu sevecek, saygı duyacaksınız istediğinde eşarp takacaktır o diyemiyor mu? Bugün sizi eşarp takmaya/hediye almaya zorlayan adamla nasıl evlenmeyi düşünürsünüz? Eğer onun ailesine gitmeniz gerekiyorsa eşarp takmayın hediye de almayın. Kalkıp gelinine yüzük takmaya bile gelmeyen bir kayınvalidenize bu tarz bir incelik yapmak zorunda değilsiniz. Nişanlınız nasıl size hissettirmeden ailesini saydırıyorsa sizde aynısını yapıp anneme gelip durumu izah edecekler aksi halde takmam yüzüğü diyecektiniz.

Arkadaslar, nişanlimla 1 bucuk yıl kadar anlaştık. Nişanlımın ileride tesettüre girmem gibi bir isteği vardı ve ben de kabul ettim. Bu konuyu kendi aramızda hallettik ve iki tarafta özveri ile hareket etti. Ancak düğüne 2 buçuk ay kala nişanlımın ailesi gelinliğin türbanlı olmasını istedi ve bunu isterken de bizim evimizde, bizi kıracak derece sert davrandılar. Başka türlü olmayacağını üstüne basa basa söyleyip çekip gittiler. Nişanlım, ailesini sakinleştirmek yerine benim gönlümü yapmaya çalıştı ancak ben kendi aileme yapılanı sindiremediğim için nişanı bozdum. aradan 8 ay geçti. Bu sürede eski nişanlımla ara sıra konuşmaya devam ettik. Bizim aramızda en ufak bir tartışma yaşanmamıştı ve çok saygılıydık. Nişanlım hata ettiğini ve beni savunması gerektiğini kabul etti ve tekrar barışmak için elinden geleni yaptı.. 2 hafta önce abisi ve ablası ile bize gelip annemin (babam vefat etti) gönlünü aldılar. (kayınvalidem ve kayınpederim gelmedi) . Gönül alındı, gelinliğe karışılmamak üzere yola devam kararı aldık ve yüzüklerimizi taktık.
Şimdi bu haftasonu ben de onun ailesine el öpmeye gideceğim ancak, ailesinin özel isteği başıma bir eşarp takmamdı. Kabul ettim ve tatsızlık çıkmasın diye takacağım. Buraya kadar tamam. Lütfen dini kısmını geçip, nişanlım için bir fedakarlık olarak görün bunu. Çünkü asıl sorum şu olacak sizlere; Nişanlım, onlara giderken birer de bluz eşarp gibi hediyeler almamı istiyor. Bunca zaman sonra, arada böyle bir soğukluk varken onlara gideceğim, üstelik istedikleri kılıkla.. Nişanlım, onlar utansın sen iyi olduğunu göster filan diyor ama ben gururuma yediremiyorum. Sizce gururumu bir kenara bırakıp hediye de almalı mıyım, yoksa almamalı mıyım? Okuduğunuz için teşekkürler şimdiden

Neden siz fedakarlık yapıyorsunuz hatalı olan onlar Onlar sizin suyunuza gitmesi gerekirken Siz sırf tatsızlık çıkmasın diye her şeye tamam demişsiniz Bu insanlara değmez bence Ayrıca geçen sürede hiç bir şey düzelmemiş görünüyor Hatta kendilerince sizi hizaya getirdiklerini bile düşünüyor olabilirler

Bu ne yaa Allah askina seni oldugu gibi kabul etmeyen insanlarla nasil.anlasacaksin..sence onlarin derdi yanlarinda esarp takmamkmi bence hayir tek derdi bak ben.istedim esarp takti geldi ben cok ta mutlu olacaginiza inanamadim nedense

Back