• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Barış muslu ile iyileşen var mı

meturas

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2024
1
0
1
34
Barış Muşlu tekniklerini uygulayıp iylesen var mı aranızda çok merak ediyorum işe yarıyor diyen varsa yazsın lütfen

Bir tanıdığım panik atak için birebir seans almıştı kendisinden, uyguladığı teknik sırasında tanıdığımın baygınlık geçirip hastaneye kaldırıldığını biliyorum, hangi tekniği uyguladı teknikleri neler eğitimi nedir hiç bir bilgim yok bunun dışında.

merhaba, bu konuda nispeten tecrübeli biri olarak paylaşabilirim ki işe yarıyor. Tabi eğer doğru duygu ve anıyı bulursanız.
kendi deneyimlerimden örnek verecek olursam yaklaşık 13 sene yoğun el terlemesinin yanında yüzümde ve boynumda ciddi oranda seboreik dermatit vardı (cilt hastalığı). daha sonra bunlara ek olarak epilepsi hastalığı başladı. benim anladığım kadarıyla bu sistemin mantığına göre, sorununuzun başladığı dönemin öncesindeki 1-2 seneyi, maksimum 5, inceliyosunuz ve diyelim ki elleriniz terliyor; hangi canınızı sıkacak/beklenmedik/kontrol edilemeyen olay yaşandı da beyniniz bundan dolayı ellerinizi sorumlu tuttu suçladı buna bakıyosunuz. beynin sorun tespit etme ve düşmanı tanımlama şekli gibi biraz. neticede anlatılanlara göre el terlemesi cinsel utanma içerikli travmaydı, aklıma ilk gelen o yıllardaki anılarımı taradım ve şuan günlük hayatta aklıma dahi gelmeyen önemsiz görülebilen anların içinde sıkışmış duyguları defalarca çıkararak bedenimi rahatlattım. 1.5 senedir ellerim terlemiyor.
cilt hastalıkları konusuna gelince ayrılık travmalarına bakılması söyleniyordu. yine o dönemde yaşanan hayatımdaki büyük bi ayrılığa çalıştım defalarca, fakat işe yaramadı. baş bölgemi kapsayan bir cilt sorunu olduğu için kafamla ilgili bi ayrılık hissetmiş olabilir miyim diye tekrar sorguladığımda bir türlü zihnen ayrılamadığım bırakamadığım ve bu yüzden kendime çok kızdığım bi konuya kızgınlık üzerine çalıştım. tamamen deneysel oluyor. ve ayrılmak isteyip de ayrılamadığım şeye olan kızgınlığımı boşalttığımda resmen işe yaradı. yıllarca beni zorlayan sorundan kurtuldum. tabi burada yazmak kadar kolay değil hele de dirençli bi yapınız varsa o anının içindeki acıyı güçsüzlüğü kabullenmek başta kolay olmuyor ve tekrar tekrar denemeye devam ediyosunuz. gözleriniz kapalı o anı düşünerek rastgele ağzınıza geleni durdurmadan söyleyin kızın öfkelenin üzülün duruma kendinize ve orada sıkışıp size kendini bedeninizle göstermeye çalışan duyguyu serbest bırakın özgürleştirin. son olarak benim için sürpriz olan konu, başıma yönelik düşünerek cildimi iyileştirmeye çalıştırken yine başla ilgili bi hastalık olan epilepside de ciddi oranda iyileşme oldu, aynı çalışma sayesinde. epilepsi travması bi yerde sıkışmak hapsolmak gibi şeylerdi ve benim hiç öyle bi deneyimim yoktu nası çalışacağımı da bilmiyodum fakat diğer cilt çalışmasında içinden fikren çıkamadığım ve bırakamadığım konunun beynim tarafından sıkışıklık olarak algınlandığını düşünememiştim. bunlar benim deneyimlerim, herkes ilk çalışmalarda etki aldığını söylese de benim bi olaya defalarca inatla çalışmam gerekti kişiden kişiye değişebilir sabırlı olmak en iyisi.
olayı hiç bulamıyosanız da temel anne baba yüzleşmeleri yaparak (gözünüzü kapatıp karşınızdaymış gibi düşünerek şimdiye kadar söyleyemediklerinizi söylediğinizde) kendinizi büyük ölçüde rahatlatabilirsiniz.
en başta bu konulara çok uzak ve pek de inanmayan biriyken mecburen girdiğim bu alanda hayatımdaki her şeye uygulamaya başladım ve olumlu sonuçlar alıyorum kısacası.
umarım size de faydası olur, sevgiler

Son düzenleme:
Back
X