• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Banyom kötü kokuyor yardım

eftelyasu

Guru
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2008
2.171
1
356
44
Diğer
Arkadaşlar banyom bazen çok kötü kokuyor klozetten yapıyordur diye iptal ettik kullanmıyoruz sonra sürekli lavaboya ve giden yerlere çamaşır suyu, tuz ruhu ve lavabo açıcılardan kullanıyorum ama nafile kokuyu bulamadım acaba yukarıda komşumuz klozetindenmi geliyor ayaklardan bilemiyorum fikri olan varmı yada önerisi olan???

böyle koku annemin banyosunda da oluyordu, giderlerden geliyordu bizde, genelde yağmurlu havalarda..giderlerin açıldığı kısma, wc camlarından ped falan atılıyormuş, yağmurla birleşince de sempatiksalakcinni böyle garip bi koku oluşuyordu...
kokuyu gidermeye gelince, ne denediysem kokuyu bastıramıyordum :1no2:

aynı derdi bende çekiyorum.
çamaşır suyuyla defalarca yıkadım olmadı
parfümlü deterjanlar işe yaramadı
artık koku banyodan çıkıp koridora kadar yayılıyor eve girince hemen kokusu burnuma geliyor
kutu kutu banyo kokusu koydum yine çare olmadı birleşince kötü kokuyla daha da kötü koktu.
duşakabinin giderinden geliyor koku tıkasam olmaz kullanılıyor sonuçta
arkadaşlar bilen varmı bu gidere dökülen koku gidericilerden bi marka aradım bulamadım marketlerde.

arkadaşlar bu kokunun hiçbir çaresi yok daha doğrusu ben bulamadım mafoldumben
daha önceki evimde özelikle rüzgarlı havalarda evde kokudan duramıyorduk bir misafir gelse rezil oluyorduk denemediğim hiç bir şey kalmadı :kedi:şimdiki evimde rahatım ne koku var ne birşey

benim de kokuyor zaman zaman, sanırım alttaki giderden geliyor, bütün kimyasalları denedim olmadı, ben de şimdi ıslak bırakıyorum koku gelmiyo. çok alakasız ama kuru olduğunda kokuyo.

koku birazda alt katınızda oturan komşunuzla da ilgili o ne kadar çok yıkarsa ve sizde koku azalıyor alttaki komşum ozon döksün yıkasın koku benim holden bile hissediliyor ama yıkamazsa ben ne yapsam yapayım banyoya her girişimde ne kadar yıkasam da etkisi olmuyor şimdiki evlerin banyolarında kullanılan malz kalitesiz gibi geliyor bana kime sorsam aynı dertten müzdarip

şimdilik eşimin bulduğu yöntem gidere süngeer tıkamak.banyoyu kullandığımız zaman çıkartıyoruz temizleyip tekrar tıkıyoruz.ancak böyle gelebildik kokunun hakkından.

Canım lavabonun veya küvetinin giderleri su birikintisi olmadan direkt ana boruya bağlanıyordur. Lavabonun altındaki hortuma S şekli verip dibinde su kalmasını sağlarsan giderdeki koku sudan dolayı gelemez. Küvetin panelli küvetse paneli sökerek aynı işlemi küvetin altındaki gider hortumuna da yapman lazım. Çamaşır makinesinin giderini de poşetle kapatabilirsin. Yerdeki gideri de ya alçı doldurarak iptal et, ya da bulaşık deterjanı. çamaşır suyu, cif vs bocalayarak kurumasını sağla. Sorun büyük ihtimalle giderden hava geldiği için oluyor. Bu dediklerimi kontrol edersen sorunu büyük ihtimalle çözebilirsin diye düşünüyorum.

bence evden eve göre değişiyor.eski evimde böyle bir sorun yoktu ama bu evimde kokudan mahvoluyorum.
ben de önerilerinizi deneyeceğim.

bu dertten bendede var üstelik yatakodasındaki banyoda nedense geceleri daha ağır bir koku oluşuyor engelleyemedim bir türlü araştırırken şunu buldum :)
''Bu sorunun çözümü aslında oldukça basittir. Yapılması gereken şey özellikle sık olarak yıkanmayan mutfak gibi mekanlarda ye süzgeçinin içine buharlaşma ısısı daha yüksek olan yemeklik sıvı yağ gibi bir sıvı doldurularak sifon bölümünün sürekli ıslak kalması sağlamaktır. (Sık aralıklarla su doldurulsa da olabilir) Böylelikle borulardaki pis kokunun evimize yayılmasını önlemiş oluruz.''
inş. bir işe yarar :)

Canım neden kaynaklandığını bilmiyorum ama kimisinin evinde ne yaparsan yap koku gitmiyor ama benim bi arkadaşımın evinde böle bi sorun vardı banyo lavabosunun alt kısmında boru giriş yeri varya orası gevşeksede olabiliyo ben oraya bildiğimiz naylon poşeti geçirdim kenar kısmından bahsediyorum yani o şekilde boru ağzının sıkılığını sağlamış olduk ve koku kesildi ama başka bi arkdaşın evinde ne yaptıysak çözüm olmadı kadın en son taşındı çünki misafiri varken bile iki arada bi derede çamaşır suyu döküp geliodu paranoyak olmuştu kadıncağız umarım seninki çözülebilen türdendir...

Back