Börekler Banyolu Börek :)

serseri

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2007
1.929
10
44
malzemeler
1 paket yufka
1 paket margarin ( eritilmiş )
iç harcı için ne isterseniz onu koyun ister lor ister patates size kalmış :) üzeri için bir yumurta sarısı
çörek otu ya da susam

yufkaları tek tek açıp sigara böreği keser gibi kesiyoruz sonra her kata eritilmiş margarin sürüyoruz 2 adet yufkayı üst üste koyup sigara böreği gibi sarıyoruz ama biraz gevşek ve yanlarını kapatarak işlemler bitince içi su dolu bir kapta 20-30 dk bekletiyoruz:) yalnış okumadınız içi su dolu bir kapta adı ondan banyolu börek zaten :) vakit dolunca çaıkarıyoruz sudan yavaşça sıkıyoruz suyunu ve yağladığımız tepsiye koyuyoruz üzerine yumurta sarısı sürüp 175-200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz .çok güzel kabarıyorlar..... Afiyet olsun :)

yufka
eritilmiş 1 paket margarin
lor çökelek veya patates
1 yumurta sarısı
susam yada çörek otu

ben bunu değişik börek tarifi ararken internette bulmuştum ilk kez yaptım ve 10-12 kişi yedik :) gerisi yok mu diye sordular hep :) sonra kızım ve kocam o börekten isteriz dediler yine yaptım geçende annemlerde iftar yemeğinde yaptım herkes eline sağlık güzel olmuş deyip deyip bitirdi :)

Son düzenleme:
Soğuk sudan çıkarınca acaba buzluğa atıp misafir geldiğinde çıkarsak olurmu ?

ilginc denicem insallah bir gün
resminide ekleseydin ya canim
ellerine saglik
tskler paylasim icin

bilmiyorum beyazzcım ama ben yaptığımda bir kaç tanesini atıp denemiş olayım :)

çok güzel olur bu börek yanlız yanlarından biraz kapatılır ve hafif gevşek sarılır ,puf puf olur piştiğinde...

emeğine sağlık tarifi aldım yapacağım
afiyet olsun tatlım a.s.
çok güzel olur bu börek yanlız yanlarından biraz kapatılır ve hafif gevşek sarılır ,puf puf olur piştiğinde...

evet öyle :) ama çok gevşek sararsak sudan çıkarırken çok açılıyor ortasını bulmak lazım :) hatırlattığın iyi oldu ben o notu ekliyim ilk mesaja a.s.

bende buzluk böreği olarak yapıyorum benzerini tek farkı buzlukta donduktan sonra suya konuluyo. ellerine sağlık yiyenlere afiyet olsun :))

Soğuk sudan çıkarınca acaba buzluğa atıp misafir geldiğinde çıkarsak olurmu ?

bu böreği bende yaparım sudan çıkarınca tepsiye aralıklarla sizer dondurucuya tarım biraz sonunca poşete hepsini koyar sonra buzlu buzlu tepsiye dizzer fırına veririrm çok güzel oluyor

ilginç deniyim bi ara peyniride koyuyoruz dimi içine öyle suya bırakıyoruz.bide suyun içine çıkmıyormu yağlar.

ben eskiden çok yapardım güzel çıtırçıtır oluyo yapıp buzluğa atarsanız çıkarttıktan sonra buzlukta biraz bekletip pişersede güzel oluyo

ilk sarma aşaması yağlanan 2 kat üst üste koyulan ve kesilen yufka

sarılmış hali

sudaki hali

veeeee pişmiş hali :)

öf öf öf çok güzel görünüyorlar denemek lazım
yapınca sizlerle de paylaşrırm
artık kolay ve lezzetli tarifleri yapmaya başladım nedendie bilmem çok yorgunum.

bende bu böreği çok yapıyorum
buzlukta dondurduktan sonra açılmaya başlayınca suda bekletirseniz daha lezzetli oluyor :lepi:

Son düzenleme:
tarif için saolun ben denedim hem pratik hem bütçeye uygun ve lezzet olarakta süper denemenizi tavsiye ediyorum valla tadı halada damağımda kaldı

offffffffffffffff enfes ya yapcam keisn ama çok yaglı olmasmı bu ara rejim yapıyorum yiyemem bunu gibime geldi:)

Bu sabah kahvaltia deniyecem, bakalim nasil olucak sonucu belirtirim. Ellerine saglik bu ara

ben bunu yapıyorum
başta annem karşı idi olur mu öle şey die
şimdi kendi yaptırıo:))
çok güzel oluo
içi yumuşak oluo
ıslatıldığı içinde kabarıo
ayrıca hafif oluo kızartma olmadığı için
ve saklanabilio
ıslatmadan saklıyoruz biz
çıkarıp ıslayıp fırınlıyoruz
ben beğendiyorum
tavsiyede ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…