- Konu Sahibi esenruzgar
-
Arkadaşlar benim oğlum 15 aylık oldu. Ben hala derece kullanıyorum yıkandırdığım suyu için. Çünkü bakıcısı ile tartışıyoruz her seferinde emin olmak için hala 37-40 arası bir derece ile yıkandırıyorum. Zaten oda gayet sıcak oluyor. Ama her seferinde bu su soğuk dereceye bakma sen diyor bakıcı... Çocuk da böyle irkiliyor onun dediği sıcaklıkta olsa kimbilir napar.
Sizler nasıl yıkandırıyorsunuz? İlk doğduğundan itibarenki gibi sıcaklıkta mı yıkandırıyorsunuz? Yoksa biraz daha sıcak mı ?
ben de termometre ile olcenlerdenim,baska turlu ayarlayamiyorum.Dogdugundan beri 37 derecede yikiyorum kizimi,daha sicakta hic yikamadim.Suyun sicakligi bebegin vucut isisina yakin olmali ki irkilmesin,rahat etsin suyun icinde.
kizim simdi 8 bucuk aylikcocugun usumesi suyun sicakligindan cok odanin sicakligindan ve yikandiktan sonra olan ani isi degisikliginden.Yani hamam gibi bir banyoda 40 derece suda cocugu yikadiktan sonra 22 derecelik odaya aniden giren ve nemli olan cocuk usuyebilir.Ben de o yuzden hala odada yikiyorum kizimi.Normalde 21-23 derecede tutuyoruz oda isinini,banyo yapacagimiz zaman 25-26 dereceye cikartiyorum.Yikandiktan hemen sonra kaloriferi kisiyorum ve bir sure ince kiyafetle tutuyorum ki terlemesin.Oda isisi normale yaklasinca da normal giydiriyorum,hem bu arada iyice kurumus da oluyor.Yazin bende banyoda yikamayi dusunuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?