• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Banyo suyunun sıcaklığı!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esenruzgar

Bitti ...
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2009
3.477
7
316
İstanbul
Arkadaşlar benim oğlum 15 aylık oldu. Ben hala derece kullanıyorum yıkandırdığım suyu için. Çünkü bakıcısı ile tartışıyoruz her seferinde emin olmak için hala 37-40 arası bir derece ile yıkandırıyorum. Zaten oda gayet sıcak oluyor. Ama her seferinde bu su soğuk dereceye bakma sen diyor bakıcı... Çocuk da böyle irkiliyor onun dediği sıcaklıkta olsa kimbilir napar.
Sizler nasıl yıkandırıyorsunuz? İlk doğduğundan itibarenki gibi sıcaklıkta mı yıkandırıyorsunuz? Yoksa biraz daha sıcak mı ?

Arkadaşlar benim oğlum 15 aylık oldu. Ben hala derece kullanıyorum yıkandırdığım suyu için. Çünkü bakıcısı ile tartışıyoruz her seferinde emin olmak için hala 37-40 arası bir derece ile yıkandırıyorum. Zaten oda gayet sıcak oluyor. Ama her seferinde bu su soğuk dereceye bakma sen diyor bakıcı... Çocuk da böyle irkiliyor onun dediği sıcaklıkta olsa kimbilir napar.
Sizler nasıl yıkandırıyorsunuz? İlk doğduğundan itibarenki gibi sıcaklıkta mı yıkandırıyorsunuz? Yoksa biraz daha sıcak mı ?

Doğumundan itibaren hiç derece kullanmadım,en güzel yöntem şu;
suyunu hazırlayıp, dirseğinizi suya değdirin eğer yakmıyorsa su dirseğinizi suyun ısısı normal demektir.:79:

tamamen katılıyorum.. bizde başlarda dereceyle uğraştık ama sonra dirsek yöntemini kullanmaya başladık.. en iyisi o..

Benim de içim derece ile rahat ediyor. Ona buna göre olmuyor hem suyun sıcaklığı...
Çünkü bakıcımıza göre yapacak olursak çocuk 45-50 derecede felan yıkanacak. Çünkü el yakmıyor güya o severmiş sıcağı ve bu sudan daha sıcak yıkanırmış kendisi. İşte derece olmayınca izafi oluyor suyun sıcaklığı. Benim sormak istediğim asıl şu: Yani çocuğunuz 1.5 yaşına geldiğinde de yine yaklaşık 37-40 derece arası yıkıyorsunuz değil mi?

küçükken kullanmıştım derece.şimdi 14 aylık olacak uzun bir zamandır kova doldurmuyoruz banyoda duşun altında yıkıyorum çok daha rahat.suyun sıcaklığını ise kendim çok rahat ayarlıyorum.

ben de termometre ile olcenlerdenim,baska turlu ayarlayamiyorum.Dogdugundan beri 37 derecede yikiyorum kizimi,daha sicakta hic yikamadim.Suyun sicakligi bebegin vucut isisina yakin olmali ki irkilmesin,rahat etsin suyun icinde.

ben de termometre ile olcenlerdenim,baska turlu ayarlayamiyorum.Dogdugundan beri 37 derecede yikiyorum kizimi,daha sicakta hic yikamadim.Suyun sicakligi bebegin vucut isisina yakin olmali ki irkilmesin,rahat etsin suyun icinde.

Evet bizimki irkiliyor sıcak olunca, ona rağmen bakıcımız olsun olsun sıcak olmazsa üşür diyor. Ben katılmıyorum tabi. Yıkandığı odasını sıcak yapıyoruz. Bizim banyo biraz soğuk oluyor o yüzden yazın yıkandırabilirim belki o şekilde.
Şimdi ne kadarlık oldu kızınız?

Üç günlükten beri hiç termometre kullanmadım. Elimle yokladım hep, her banyoda aynı değildir ama sonuçta haşlayacak kadar sıcak ya da üşütecek kadar soğuk olmadıktan sonra hafif farklı ısılara toleranslı olmaları da kötü birşey değil. Zaten artık 2 aydır küvetini bizim küvetin içine koyup duş başlığını kullanarak yıkıyorum. Hatta 1 aydır filesini de çıkardık, bir havlu serip küvetine oturtuyorum. Kova tas uğraşmıyorum.

Canım bende dirsek yöntemini kullanıyorum.Biraz sıcak olsa irkiliyor çıkmak istiyor zaten küvetinden.Sen bakıcıya bakma,Allah muhafaza kendisi isterse kaynar yıkansın.Normal herzamanki sıcaklıkta yıka çocuğunu.

Aslında ben kendimden eminim de sizler nasıl yıkıyorsunuz merak ettim. Biz de yaz gelsin banyoda beraberce yıkanırız artık duş başlığı ile :)
Bizim banyo biraz soğuk oluyor o yüzden odada yıkıyoruz ama heryerimizi su yapıyor su ile oynarken bizim ufaklık. Suyu çok seviyoruz... Ama sıcak su dökünce çocuk bana sarılmaya kalkıyor. Daha yeni doğmuşken birkaç aylıkken bile gülümsüyordu banyo yapılırken kendinden geçiyordu huzurdan.
Çocuk banyodan soğumasın da yoksa bazen hafif sıcak bazen hafif soğuk bişey olmaz tabi. Ama herkesin sevdiği bir sıcaklık var onu da çocuk için en iyi termometre ile ayarlarsın.

kizim simdi 8 bucuk aylik :nazar: cocugun usumesi suyun sicakligindan cok odanin sicakligindan ve yikandiktan sonra olan ani isi degisikliginden.Yani hamam gibi bir banyoda 40 derece suda cocugu yikadiktan sonra 22 derecelik odaya aniden giren ve nemli olan cocuk usuyebilir.Ben de o yuzden hala odada yikiyorum kizimi.Normalde 21-23 derecede tutuyoruz oda isinini,banyo yapacagimiz zaman 25-26 dereceye cikartiyorum.Yikandiktan hemen sonra kaloriferi kisiyorum ve bir sure ince kiyafetle tutuyorum ki terlemesin.Oda isisi normale yaklasinca da normal giydiriyorum,hem bu arada iyice kurumus da oluyor.Yazin bende banyoda yikamayi dusunuyorum.

kizim simdi 8 bucuk aylik :nazar: cocugun usumesi suyun sicakligindan cok odanin sicakligindan ve yikandiktan sonra olan ani isi degisikliginden.Yani hamam gibi bir banyoda 40 derece suda cocugu yikadiktan sonra 22 derecelik odaya aniden giren ve nemli olan cocuk usuyebilir.Ben de o yuzden hala odada yikiyorum kizimi.Normalde 21-23 derecede tutuyoruz oda isinini,banyo yapacagimiz zaman 25-26 dereceye cikartiyorum.Yikandiktan hemen sonra kaloriferi kisiyorum ve bir sure ince kiyafetle tutuyorum ki terlemesin.Oda isisi normale yaklasinca da normal giydiriyorum,hem bu arada iyice kurumus da oluyor.Yazin bende banyoda yikamayi dusunuyorum.

Aynen katılıyorum canım sana. Ben de öyle düşünüyorum. İçerisini hamam gibi yapıp, ılık bir suda yıkandırmak gerekir. Bir de sürekli su dökeceksin.
Benim bakıcının mantığı şöyle, kaynar su, ılık normal oda ısısı... Sonra da suyu dökmek için bekliyor böyle sürekli dökmüyor. Bizim 1 kova su daha önce yetmezdi yaşından önce, şimdi artıyor bile su. Dök suyu sürekli sırtına diyorum. Ya bu insanlar neden inatçı kendi bildikleri konusunda anlamıyorum.
Çok yanlış...
Ben de önce ince giydirip yavaş yavaş odayı ılıtıp sonra üzerini giydirip öyle çıkarıyorum odadan. Yazın da inşallah daha rahat oluruz beraberce kucağıma alıp yıkanırız :)

dırsek yontemını kullanıyoruz bız de. ama oda sıcaklıgı ıcın derece var evde ıkı tane. sıcaklık 1 derece dussun baslıyorum eyvah demeye :)))

ben kızım doğduğumdan beri 37 derecede ayarlıyorum suyunu başlarda dereceyle ölçüyordum sonralarda alışınca kendim ayarlamaya başladım bence 37- 37.5 bebişi yıkamak için çok uygun daha fazlası bebeği irkitir ve banyodan soğutur. zaten bano suyu çok sıcak olursa bebeğin vücut sıcaklığıda yükseleceği için bebek sudan çıkınca daha çok üşür nasıl ateşimiz çıkınca tirtir titriyoruz o mantıkla yani,
önemli olan suyun bebeğin üşümeyeceği kadar ılık yani 37-37.5derece ve banyo yapılan ortamında 25 derece ve üzeri olmasıdır

ben de doğduğundan beri 37 derecede yıkıyorum kızımı, annesi sensin bakıcı senin söylediğini uygulamak zorunda, kendi yıkansın çok istiyosa çok sıcak suyla... bebeğin vücut ısısında olmalı su, anne karnında kaynar suyun içinde kalmadı di mi dokuz ay?

Yolladım zaten bakıcıyı. Öyle kendi bildiğini okuyamaz. Kendi bildikleri mantıklı olsa neyse. Kendi bildiklerinde inatlaşması da kötü. Neyse gitti şükür. Kendi bildiğini başka yerlerde sıkıysa yapsın bakalım. Kimse izin vermez. Şuanda annem var , çocuk banyodan da zevk alıyor ve üzerime atlamıyor. Sadece biraz başına su dökülürken nefes almaya çalışıyor o kadar onda da zevk alıyor.

Back