• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Banyo sonras yaplan souk duun zarar var m?

yeşildiyar arkadaşımıza katılıyorum. ben de sünnet olduğunu duymuştum banyodan sonra ayakları soğuk suyla yıkamanın

kızlar,ayakları bilmiyorum ama,soğuk su her cilt tipine uygun değildir,benim gittiğim güzellik uzmanına "buzla yüzüme masaj yapıyorum" demiştim,derin çok ince yapma çatlatırsın demişti.benim vücudumdada çatlak çok geçerçekten derimde ince..bence derinize göre hareket edinolumunekankayizsmile

ayaklara soguk su tutmak sünnetir.. efendimizin yaptıgı bir harekettir ve biliyoruz ki sünnetler insan yrarına saglıklı şeyler..bütün vücut damarlarının ayakta toplandıgını düşünürsek birde..

kızlar,ayakları bilmiyorum ama,soğuk su her cilt tipine uygun değildir,benim gittiğim güzellik uzmanına "buzla yüzüme masaj yapıyorum" demiştim,derin çok ince yapma çatlatırsın demişti.benim vücudumdada çatlak çok geçerçekten derimde ince..bence derinize göre hareket edinolumunekankayizsmile

bak şimdi bi soğuk suya girmeden şok oldum ben burda
acaba bu zamana kadar yanlış mı yapıyordum.
gerçi seninkisi buzla masaj da çok ağırmış ama
sıcak suyla banyonun üzerine soğuk su dökmek faydalı olmalı
bir de güzellik uzmanları da hep bunu öneriyorlar ohaoldumsmile

Soğuk suyu vücuduna 1-2 dakika tutmak yararlıdır kan dolaşımını hızlandırır fakar eger sıcak suyla yıkanırken birden soğuk suya geçersen damar çatlağı yapar özellikle yüzdeki kasların ani tepkisiyle geçici yüz felci geçirebilirsin diye duymuştum şahsen televizyonda..

ben de banyodan snr tüm vucuduma 5 dakika kadar soğuk su tutarım
ilk baslarda sadece bacaklarıma tutabılırdım ve derdim ki hayatta üst bölgeye çıkamam ama sımdı tüm vucuduma yapabiliyorum

boyle bır alıskanlıgınızn olması ne guzel .bende kendımı alıstırmaya calsıyorum soguk suya .yaz kıs ılık suyla dus alırırım.soguk suyun cok faydası var.ozellıkle vucudun catlak bolgelerıne daıresel harekeltrle soguk su tutmak cok faydalı,doktorlar da ozellıkle ,ılık dusdan sonra soguk suyla 4-5 dk dus almayı onerıyor ,kan dolasımına faydası oldugundan catlak olusumunu engellıyormus .ben henuz ılık sudan soguk suya gecısı bı turlu basaramadım :) ama sımdılık hergun bacaklarıma soguk su tutarım .

Bende çıkmaya yakın soğuk su tutuyorum kendime.
Hem cildi diri tutuyor. Hem de faydalı işte.......

soguk su kan dolasımını hızlandırıyo kesınlıkle faydalı .. tabı vucudumuz guzellescek dıye usutcek kadar da tutmamak lazım:)

bende banyodan çıkmadan önce bunu deniyorum ve inanılmaz faydası oluyor kesinlikle yaz aylarında vazgeçilmez bişey benim için :3:

Zindelik verir. Yalnız gece değil de güne başlangıç duşlarında yapmakta fayda var. Gece sağlıklı uyku ve dinginlik tavsiye edilen ılık banyo.

Hayirrrr aksine cok yararli. Kan dolasimina sok etkisi ederek kan dolasimini hizlandiriyor boylece kiloo sorunu ve yag sivilce sorunu azaliyor herkes yapsin lutfen guzel bayanlar .) Optumm

Yağ yakımına etkisi olacağını düşünmüyorum fakat vücudu ve zihni kendine getirdiğini düşünüyorum. Ben direkt soğuk suya asla çeviremiyorum alışamadım ama en azından normal yıkandığım suyun ısısını abartmamaya çalışıyorum ve mutlaka duş sonunda dayanabileceğim en soğuk haline getirmeye çalışıyorum suyu. Ama dediğim gibi asla tamamen soğuk suya çeviremedim :)

Back