Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızlar sızlere bırsey sorucam bebeklerınızı ne sıklıkta yıkıyorsunuz?kaç aylık olduklarınıda yazın lutfen.
evli mutlu çocuklu...
Kayıtlı Üye
canım bebeğim 4 aylık hayfada 2 gün yıkıyorum pazartesi ve perşembe genelde ama havalar iyi olduğunda 3 yada 4 te oluyor
benim bebeğim 17 gunluk bende haftada 3 kere yıkadım sımdılık.herhalde boyle gıder havalar ısınana kadar
kızım İLKE 1 yaşında:))
Kayıtlı Üye
benim oğlum 5.5 aylık bizim olduğumuz yer epey soğuk olduğu için ben oğlumu haftada bir defa yıkıyorum şimdilik ama havalar ısınınca sanırım sayı artaryerimseniben
benım bebegım 6 aylık yazın haftada 2 ya da 3 kez yıkıyordum. sımdı havalar soguk oldugu ıcın haftada 1 kez yıkıyorum.
benim oglum 13 aylik bende 3 güne bir yikiyorum.
ama yazin hergün iki kere yikiyorum sabah kalktiginda ve aksam yatmadan önce.
benim kızım 3 aylık haftada 2 kere yıkıyoruz ama yazın hergün yıkanmalı benceyerimseniben
slm bebeişin kaç aylık acaba?
kızlar benim bebeğimde 3 aylık ben haftada 1 yıkamaya çalışıyorum,bazen 10 gunu buluyor,havalar soguk ve her yıkamadan sonra hasta oluyor,yaz gelsede sudan çıkarmasak yavrularımızı.
benim bebeğim 28 günlük 3 gün öncesine kadar 3 günde 1 yani hafta 2 kez yıkıyordum ama hazım ve gaz probleminden dolayı doktorumuz hergün banyo yaptırıp yağla masaj yapmamı söylediğinden beri hergün yaptırıyorum. havalar soğuk korkuyorum ama evin en sıcak odasında yaptırıyorum rahatlıyor napım..
Bebek banyosu sabah doyurmadan önce veya gece yatırmadan önce yaptırılmalıdır.
Doğduktan sonra göbek bağı düşmemiş bebeklerin banyodan hemen sonra
kurulanması ve göbek pansumanı yapılması koşuluyla küvette banyo yapılmasında
bir sakınca yoktur. Banyo yapılacak oda sıcak olmalıdır.
Bebek banyosunun özel olarak satılan plastik küvetlerde yapılması uygun olacaktır.
Su sıcaklığı 36-37 santigrat derece olmalıdır. Su sıcaklığı basit olarak dirsek suya sokularak anlaşılabilir.
Su sıcaklığı dirseği yakmayacak düzeyde olmalıdır. Bebek başı su dışında olacak biçimde su içine yatırılır.
Bebek şampuanı ile sünger kullanılarak cilt zedelenmeden yumuşak bir biçimde temizlenir.
Cinsiyet organları en son temizlenir ve bebek sudan çıkarılıp temiz bir havlu ile kurulanır.
Bebeği kesinlikle su içinde veya sıcak su kaynakları yakınında yalnız bırakmayın.
Alıntı :
http://www.uslanmam.com/bebek-sagligi/157865-yeni-dogmus-bebege-bakim.html
benim kızım 5.5 aylık ben haftada bir gün yıkıyorum havalardan dolayı
canım eğer evin müsaitse sıcaksa hergün yıka ben oğlumu her gün yıkıyordum gelişiminde çok etkisi var gözenekler açıldığı için çabuk serpilir büyür hemde rahat uyur kolay gelsin yakınsan ben gelip yuıkıyım:)
Merhaba arkadaşlar benimde ıkı yasında bir kızım var banyo gunlerimiz faicayla başlayıp faciayla bitiyor eskiden vucudunu yıkadıgımızda ses yoktu ördekekleri ile oynuyo köpükleri yıkamaya çalışıyordu İş kafasını yıkamaya geldiğinde hepimiz yıkıyordu.
Ama şimdi kuvetini bile görmek istemiyor soyundaramıyorum bile su deydimi vucuduna ağlamaktan nefes bile alamıyor 3 kişi banyo yaptıramıyoruz tam facia oluyor .Oyuncakları doküyoruz onları yıkıyoruz onlara ses yok iş kendine gelince ağlamaktan bayılacak gibi oluyor ne yapmak lazım bu hep boylemı gıdecek banyo yaptırmaya korkuyorum simdi haftada bir kere yıkıyoruz ama havalar ısınsın günde ıkı kere yaptırmak zorunda kalacagım o zamam halimi düşünemiyorum
simaycım işin zor:)ama üzülme yaz gelince sıcaktan kendisi isteyecek banyo yapmayı o zamanda alışacak yiğenimde öğleydi sonra alıştı :)kolay gelsin.....
benim kizim 5 aylik her iki güne bir yikiyorum dogdugundan beri ..simdide yüzmeye gidiyoz bur yasta bile bebek icin kurslar var 6,7,seyans yarim saat ..tafsiye ederim cok faydali ..
valla arkadaşlar ben çevremde bir çok bebek gördüm benm kız kadar suyu seven görmeim daha iki aylıktı sudan çıkınca kıyameti koparıyordu çok ağlıyor diye tekrar tekrar yıkıyordum evim doğal gazlı olduğu halde elektirik sobasını açıp hergün yıkıyordum şimdi kızım 27 aylık ve günde 3 kez kesin yıkanıyo benden giizli girip küveti doldurup yıkanmaları olunca bu sayı çoğalıyor ayrıca benim kızım iştahsız bit bebekti ve halada öyle ama banyo yaptırıken yemek o kadar güzel ve çok yiyorki görenlerin ağzı açık kalıyo suyla oynarken kendinden geçiyo bol bol yemek yiyor kusura bakmayn arkadaşlar çok uzattım
herşey güzel olsun
Kayıtlı Üye
valla benim oğlum 4 aya girdi ben doğduğundan beri 2 günde bir yıkıyorum
canım benim kızım 11 aylık doğduğundan beri hergün yıkıyorum
şu aralar günde üç defa yıkanıyoruz.bebeklerin suda ve uykuda büyüdüklerine inanıyorum.
Yaz sıcağından dolayı üç aylık oğlumu hergün yıkıyorum. Yalnız bir gün sabun ve şampuan kullanarak yıkarken diğer gün sadece suyla duş tarzında yıkıyorum. Böylece benim için daha pratik oluyor ve banyo seansları da hiç aksamıyor.