• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bankada operasyon eleman ne demek bilen varm?i bankas snavyla ilgili...

• Konu Sahibi Konu Sahibi MaViPaTiKLeR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
cnm iş bankasını bilemiyorum ama bende 7 sene bankada çalışmıştım ve operasyon denilen birim gişede ki kasa yetkilileri onların arkasında oturanlar ise kasa açanların yetkilileri oluyor. terfi olayı mümkün fakat dediğim gibi bankadan bankaya da değişebilir bunlar

:1shok:ne yani lise mezunu bankaya girebiliyormu
bu konuda bilgisi olan varmı

genelde kredi kartı satış elemanı olarak çağrıolar ama bence siz gene de başvurun kısmet iyi belli olmazzz

kızlar az önce iş bankası genel müdürlüğünde insan kaynaklarından bir çalışanla görüştüm. operasyon elemanının kariyer yolunun kapalı olduğunu söyledi. bu demek oluyor ki şirket içinde kendi çalışanlarına açılmış olan sınavlara giremiyorular fakat herkese açık olan müfettiş yardımcılığı veya memurluk sınavına herkes gibi katılabiliyorlar. iş olarak da bazı arkadaşların dediği gibi çek senet işlerine bakabiliyorlarmış ama kesinlikle kasa açıp kapatamıyorlarmış...
bence aklında sorusu olan forumlardan çok ilgli bankanın insan kaynaklarıyla görüşsün en net bilgi oradan alınıyor...

kızlar ben başvurmaktan vazgeçtim.operasyon elemanlarını hangi bölüme vereckleri önceden belli olmuyormuş.mesela çek,kredi kartı....vs .bu bölümlerden bazıları vardiyalı oluyormuş.yani şansa bağlı artık.ben zaten vardiya lafını duyunca olmaz dedim. bu arada antrenör arkadaş biraz kırılmış veya sinirlenmiş gibi görünüyorsun.ben bilgilerin için teşekkür ederim.ama biz bilmediğimiz için bilenlere danışıyoruz.herkes iyi veya kötü bilgisini paylaşsın ki birşeyler anlayalım değilmi
ve tabi herkes doğru bilgileri paylaşsın...kariyer yolu kapalıysa kapalıdır,sencesi bencesi yok bu işin.

kızlar az önce iş bankası genel müdürlüğünde insan kaynaklarından bir çalışanla görüştüm. operasyon elemanının kariyer yolunun kapalı olduğunu söyledi. bu demek oluyor ki şirket içinde kendi çalışanlarına açılmış olan sınavlara giremiyorular fakat herkese açık olan müfettiş yardımcılığı veya memurluk sınavına herkes gibi katılabiliyorlar. iş olarak da bazı arkadaşların dediği gibi çek senet işlerine bakabiliyorlarmış ama kesinlikle kasa açıp kapatamıyorlarmış...
bence aklında sorusu olan forumlardan çok ilgli bankanın insan kaynaklarıyla görüşsün en net bilgi oradan alınıyor...

arkadaşlar,ODE olarak kariyer yolu kapalıdır.ODE olarak çalışıyor iken banka içinde hiç bir sınava giremezsiniz.
eğer lisans/yüksek lisans mezunu ODE iseniz(ki genelde lise veya önlisans mezunu oluyor ODEler) istifa eder ve dışarıdaki her hangi bir insan gibi iş bankasının sınavına girersiniz.memurluk veya müfettiş yardımcılığı.(müfettiş yardımcılığınada her lisans mezunu giremez.)
yani insan kaynaklarının verdiği bilgiyi yanlış yorumlamışsınız sanırım.
ODE lere banka içinde kariyer yolu kapalı.

ben de lise mezunuyum aöf 2. sınıftayım.hazır bankacılar toplanmışken sorayım bana da bir iş imkanı olur mu bankada???

kızlar konuyla ilgili bir topik bulamadığım için buraya açtım....

iş bankasından mail geldi...operasyon elemanı sınavı yapacakmış....

fakat ben hiçbişey anlamadım...operasyon elemanı ne demek ne iş yapar ?

bu konuda bilgisi olan varmı aranızda?bankada çalışanlar falan??

ve bu sınava girmeyi düşünenleriniz varmı?

operasyon elemanı gişedekiler arkadaşım. eğer başka seçme şansın varsa gişeyi hiç tavsiye etmem..

Merhabalar
Ben bankacı değilim ama babam bankacı (iş bankası) olursa ondan öğrenip mesaj atarım size
yerimseniben

arkadaşlar ben bankacıyımbir bankada çalışmaya başlarken iki seçeneğin vardır: 1. si pazarlama 2. si operasyon yani satış yeteneğin yoksa operasyoncu olabilirsin aynı pozisyonda kalma kısmına katılmıyorum pazarlamada çalışanlar müşteri hizmetleri yetkilisi olarak yükselirler operasyoncular operasyon yetkilisi daha sonra operasyon yönetmeni olurlar ki şube müdürü ya da genel müdürlüklerin operayon birimlerinde de yükselebilirlersatışa kabiliyetin yoksa operasyon güzeldir

cnım senın dediğin operasyon destek elemanı;operason elemanı bildiğiniz memur sadece adı değişti bu yıl bankada köklü değişimler yaşıyoruz hadi bakalım gamyoncuiremsu

bankada pazarlama ve operasyon bölümleri vardır.
operasyon aslında bankanın kalbi olmakla beraber pazarlamaya daha çok önem verilir. çünkü müşteriyi pazarlama bölümü çeker. ama ikiside birbirinin destekleyicisidir. pazarlama kredi satar, operasyon bunu onaylar.
gişede operasyonun içine girmektedir. gişe yetkilisi, operasyon yetkili yardımcısı, operasyon yetkilisi,operasyon yönetmenleri vardır.kredi onayları, çek senet işlemleri, para işlemleri operasyona aittir. gişeden pazarlamayada geçilir, pazarlama yeteneğin varsa, müdüründe onaylarsa pazarlamanın kapıları açıktır. operasyondan yükselinmez falan diye bişey yok.
burdaki arkadaşın babası zamanındaki çalışma sistemini bilemeyeceğim ama şimdi gişeden yükselme imkanları var. mesela bizim şimdiki müdürümüz gişeden gelme. 4 yıl gişede çalışmış, yükselmiş ve şimdide müdür. önemli olan insanın mesleğinde kendini geliştirmesi.

arkadaşım eğerki bankayı kesinlikle istiyorsan iş bankasının sınavına gir derim ben. zamanla yükselebilirsin. benim bir arkadaşım geçen ay iş bankasında işe başladı. iş bankası ilk alımda gişeden başlatıyor ama devamlı aynı pozisyonda çalışmıyorlar. dönüşümlü olarak diğer işleride yapıyorlar. yani her alanın işini öğrenme fırsatı var.
bu arada operasyon için getir götür işi diyen arkadaşada tekrar bir araştırma yapmasını tavsiye ederim.
umarım yardımcı olmuşumdur
sevgiler

bende 2 yıllık yuksekokul mezunuyum bankada calışmayı cok istıyorumama bı turlu eleman alım ılanlarını duymuyorum acaba 30 yasında eleman alınıyormu

aynı pozisyonda kalma kısmına katılmamak gibi bi seçeneğiniz yok...
eğer operasyon destek elemanı adı altında alım yapılıyorsa (yani ODE) yükselme yolu kapalı ve maaşlarda çok az.ama operasyon diye alınıyorsa bilemiyorum.
benim eşimde iş bankalı ve şu anda operasyonda yetkili.
ordan biliyorum yani:1closedeyes:

cnm iş bankasını bilemiyorum ama bende 7 sene bankada çalışmıştım ve operasyon denilen birim gişede ki kasa yetkilileri onların arkasında oturanlar ise kasa açanların yetkilileri oluyor. terfi olayı mümkün fakat dediğim gibi bankadan bankaya da değişebilir bunlar

kızlar merhaba. konu eski farkındayım ama benim için çok önemliydi. bi forum sitesinde iş bankasının göz problemi olanları almadığını okudum. yarın evrak topluyorum işe alım için. ilgisi bilgisi olan varsa lütfen paylaşır mısınız durum gerçekten acil

evrak topluyosan alınmış olmuyo musun zaten
benim bi çok arkadaşım iş bankasında ama dediğin gibi bişi hiç duymadım
sıkıntı olacağını zannetmem

Back