Bankada En Karlı Para Birikimi

Mat_MazeL

toz pembee
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2010
1.083
1
Kızlar bankada ufak tefek paralarla (50-100-150) birikim açısından ne şekilde karlı yatırım yapılabilir paranın çoğalması açısından? fon altın hesap vs vs? açıklarsanız sevinirimŞeniz

Bi fikri olan yok mu hakikaten ?

Canım benim bildiğim hazine bonosu var.
3-6 ay ve 1 yıllık hesaplar şeklinde.yani o dönemler içinde paranı çekemiyosun.
Çekemediğin içinde birikimi kolaylaştırıyor.
Çok fazla bir karı olmasada biraz bişeyler katıyor.
Para büyüdükçe getiride artıyor.
Ben bu ay bu hesabı açtıracağım...

Başka fikri olanlar varsa paylaşırlarsa sevinirim bende ...

Ben de her ay maaşımdan belli bir miktarın ayrı bir hesaba çekilmesini istiyorum
Sizce en karlı banka hangisidir?

merhaba arkadaşlar
benim çalıştığım bankada yeni bir birikim ürünümüz var.adı birikimli mevduat.en az 100 tl ile vadeli hesap açılıyor size(normalde 1000 tl ile açılır min)her ay otomatik talimatla oraya 100 tl geçer ve o günkü faiz oranından faiz geliri elde edersiniz.ancak ürünün dezavantajı vadenin 5 yıl olması.vadesinden önce çıktığınızda gelir elde edemeden yatırmış olduğunu tutarı geri alıosunuz.
değişik fonlara yatırabilirsiniz.ara ara bankalar anapara korumalı fonlar çıkarır.bazısı saçma gelir size ama inanın çok iyi kazanan müşterilerimiz var.
benim şu an tavsiye edeceğim yatırım ise altın hesapları ya da altın fonları.altının yükselişi devam edecektir.ilerleyen dönemlerde bu yükselişin %10 olacağı konusunda beklentiler var.

ben eski çalıştığım yerde maaşımı garantiden alıyordum ordan internetten yanlışlıkla fon biriktiren hesap yapmışım her 80 lira kesiyorlardı benden 2 ay zaten kesebildiler ben 1 ay sonra gittiğimde 168 tl para aldım normalde kesinti falan da olduğu halde 2 ayda 8 lira faiz koymuştu

Bankada para biriktirmek istiyorum ama herhangi bi kesinti olmadan mümkün değil sanırım ??Adıma hesap açtırmam yada bankamatik kartıma aidatsız birikim yapmam kumbara gibi :S vs bilgisi olan varmı?

evet bankacı olan yokmu yardım edecek bende kenara para atacağım heray 250 lira falan ama elma fon var garanti ankasında onu mu yapsam acaba diyorum gene hazır hesabımda var ama bilemiyorum daha karlısı varsa onu yapayım

arkadaşlar kenara para atmaktan kastınız uzun süreli mi yoksa kısa vadeli mi?öncelikle onu belirlemeniz lazım.
garantideki elma hesap b tipi likit fonla çalışan bir hesap.b tipi likit fonlar getirisi en düşük fonlardandır.bozdurmak istediğinizde %10 stopaj kesilir vergi olarak.kısa vadede hemen nakde dönüşmesini istediğiniz bir paraysa yatırım yapılabilir ama beklentiniz yüksek olmasın.ayrıca fonun bağlandığı hesaptan hesap işletim ücreti kesiliyor diye biliyorum.
akbankta her ay min 50 tl ile yatırım yapabileceğiniz ve bağlı hesaptan herhangi bir kesintinin olmadığı birikim fonu hesabı var.kredi kartınızdan bile fon alım talimatı verebiliyorsunuz.kesilen tutarlar b tipi değişken fon alınarak değerlendiriliyor.sistem fonu otomatik alıyor yani bankaya uğramanıza bile gerek yok.b tipi fonlar risksiz fonlardandır.internetten araştırabilirsiniz.fonu bozmak istediğinizde 2 gün sonra hesabınıza geçiyor yalnız.

X