Bankacılık ve sigortacılık

melek elif

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2007
170
13
643
42
Ben aöf bankacılık ve sigortacılık okuyorum.2 sınıfa geçtim. Bu bölümle ilgili okuyan arkadaşlar kamuda nerelere girebilirim. bu bölümü bitirenelr şimdi nerelerde çalışıyosınuz avantajlarınız ne. torpil olmadan nerelere gelinir.

Bana birşey söyleyen yokmu.bakın küsüyoruum haaa.zaten kendimi çok umutsuz görüyom.

arkadaşım bende bankacılık sigortacılıkta okuyorum ama ne işe yaradığını bilmiyorum belnde sayende öğreneceğim sandım ama kimse bilmiyor sanırım

arkadaşlar ben bu bölümü bitirmedim ama adı üzerinde sigorta şirketlerinde görev alabilirsiniz.sigorta şirketlerinin iş ilanlarına bakarsanız,bankacılık ve sigortacılık mezunları istiyor

Arkadaşım ben 11 sene bankada çalıştım ve lise mezunuydum. Ama şunu belirtmek isterim ki....
Günümüzde 2 yıllık bankacılık ve sigortacılık bölümü mezunu hiçkimseyi bankalar almıyor maalesef. Ama kardeşim de 2 yıllık bankacılık ve sigortacılık mezunu. Mezun olduktan sonra AİG'ye başvurdu ve hemen işe alındı. İlk önceleri telefon destek birimindeydi sürekli telefon telefon kafayı yemişti, sonra geçiş talep etti ve opreasyon bölümüne geçerek terfi aldı. Yaklaşık 2 seneden bahsediyorum ben. Şuan çok memnun tavsiye ederim.

Üzülerek yenilemek istiyorum bankacılık mesaleğini düşünüyorsanız demir gibi sağlam bir yapıya sağlam olmanız gerekiyor. Piyasa okadar kötü ki bütün bankalar eleman arayışında olsalar bile verecekleri üç kuruş için insanın suyunu çıkarıyorlar bundan emin olun.

Eğer ısrarla ben bankacı olmak istiyorum diyorsanız İnsan Kaynakları politikası sağlam bir kurumu tercih edin. Bu konuda ben yorum yapmak istemiyorum. Çünkü çalıştığım eski kurumda şuan eşim çalışıyor durumu içler acısı....

Sizlere güzel yarınlar dilerim.

canım ben sigortacılık bitirdim.ama iş bulması okadar zorkiiiii illaki tecrübeli istiyorlar.pratiklik olacak.müşteri diyalogların gelişmiş olacak.yoksa hemen çıkarıyorlar. ben şuanda sigortada çalışıyorum.bankayada sigortayada iş için başvuruda bulunurken kesinlikle tecrübeye bakıyorlar.benden sana tavsiye.kesinlikle sigoratya gireceksen şimdiden tecrübe sahibi olmaya çalış.okulu bitirince kolaylıkla bulabilirsin.bilgisayarını geliştir.özellikle excel ve word.dilekçe yazmasını falan öğren.benden demesi

AİG nedemek?anlamadım ki

Merhaba Arkadaşım,

Bu sorun karşısında şunu söylemek ihtiyacı duymaktayım. Eğer okuduğun bölüm itibariyle bir şirkette çalışmak istiyorsan öncelikle o sektörde bulunan firmalar ve kurumları bir araştır çünkü yarın öbürgün mülakata çağrıldığın zaman kurumsal bilgi düzeyininde sorgulanacaktır. :1no2:

AİG yabancı bir sigorta şirketidir ve Amerika'da başgösteren mortgage krizinin başlangıç noktasıdır. Mortgage yasası gereği AİG tarafından yapılan sigortalar neticesinde şirket dar boğaza düşmüş ve kriz patlak vermiştir ve buna bağlı olarak ABD'de kriz diğer sektörlere ve tabiki ülkemize de yayılmıştır. Borsanın dip seviyelerine gelmesindeki en büyük etken de bu krizin başgöstermesidir. Gerçi şu günlerde güven ortamı sağlanmış görünse de maalesef piyasanın geçen bu dönemi atlatması kolay kolay mümkün olmayacaktır. Piyasanın önümüzdeki dönemlerde yeni bir kriz beklentisi oldukça yüksektir. Bu nedenle dış piyasada ve özellikle ABD'deki ekonomik göstergeler yakından takip edilmektedir.

Ben 2001 yılında bankadan ayrılmış olmama rağmen hala piyasayı yakından takip ediyorum. Önceden belirttiğim gibi Bankacılık sektöründe eşim, Sigortacılık sektöründe kızkardeşim çalışıyor. Böyle bir kriz ortamında herikisinin de iş garantisi yok...:a015:

Saygılar

Ben de bu sene başladım Bankacılık ve Sigortacılık bölümüne hiç iç açıcı şeyler yazmamışsınız çok üzüldüm doğrusu...

Bence çok karamsarsınız benim bi kaç arkadasımda bu bölümden mezun oldun şimdi hepsi en iyi bankalarda çalışıyor çok iş imkanı var ben de yeni basladım şimdiden işim hazır yani önemli olan basarılı olmak gidin kurslara sertifika falan alın işte bilgisayarlı muhasebe, ingilizce falan tamam
basarılar...

bende sigortacılık bölümü mezunuyum ama hala iş bulamadım bence yanlış bir bölüm seçmişsin pazarlamada okusaydın aynıydı pek farkı yok bankacılık ve sigortacılık okuyan arkadaşlarımın çoğu muhasebede giren arkadaşlarn bi torpili olmalı. 2 yıllık sigortacı demek pazarlamacı demek 4 yıllık mezunsan bölge müdürlüğündede masa başındasın şirkettede yoksa 1,2 ay sonra şut

arkadaşlar ben 4 yıllık sigortacılık mezunuyum ama operasyon yani poliçe hazırlamak için en az 2 sene tecrübe istiyorlar. tecrüben yoksa seni satışa çağırıyorlar;
ama sigortacılık satışı asla bi bayana göre değil...(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…