Arkadaşım ben 11 sene bankada çalıştım ve lise mezunuydum. Ama şunu belirtmek isterim ki....
Günümüzde 2 yıllık bankacılık ve sigortacılık bölümü mezunu hiçkimseyi bankalar almıyor maalesef. Ama kardeşim de 2 yıllık bankacılık ve sigortacılık mezunu. Mezun olduktan sonra AİG'ye başvurdu ve hemen işe alındı. İlk önceleri telefon destek birimindeydi sürekli telefon telefon kafayı yemişti, sonra geçiş talep etti ve opreasyon bölümüne geçerek terfi aldı. Yaklaşık 2 seneden bahsediyorum ben. Şuan çok memnun tavsiye ederim.
Üzülerek yenilemek istiyorum bankacılık mesaleğini düşünüyorsanız demir gibi sağlam bir yapıya sağlam olmanız gerekiyor. Piyasa okadar kötü ki bütün bankalar eleman arayışında olsalar bile verecekleri üç kuruş için insanın suyunu çıkarıyorlar bundan emin olun.
Eğer ısrarla ben bankacı olmak istiyorum diyorsanız İnsan Kaynakları politikası sağlam bir kurumu tercih edin. Bu konuda ben yorum yapmak istemiyorum. Çünkü çalıştığım eski kurumda şuan eşim çalışıyor durumu içler acısı....
Sizlere güzel yarınlar dilerim.