• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bankacılar

selam arkadaşım anladıgım kadarıyla bankacısın senden bazı şeeyler örenmek istiyorum yardımcı olursan sevinirim morguç hakkında beni aydınlatırmısın özeline msn mi ataçam seninle görüşmek istiyorum bana aydınlatırsan sevinirim teşekkürler

bankacıyım desem....

Arkadaşım meraba, ben sana bişey sorcam?Bankacılık nasıl bir meslek, memnusun..Bana teklif geldi özel bir bankadan , sen ce nasıl ömür boyu yapabilirmiyim? zormu , aslında çok istiyorumm...:utangac:
Birde hangi bölümü tavsiye edersin ?
Bana bankacılık konusunda yardımcı olursan sevinirim, ortamı nasıl?Birde bu sene üni. bitiyor, şu an çalıştığım yerden ayrılcam.İşsiz kalmak istemiyorum..

Bana yardımcı olursan sevinirim canımcım:1hug:a.s.

Merhaba. İlgilenen olursa ben de bankaya girme sınavlarınız nasıldı , neler yaşadınız , hangi aşamalardan geçtiniz bunu öğrenmek istiyordum?

Arkadaşım meraba, ben sana bişey sorcam?Bankacılık nasıl bir meslek, memnusun..Bana teklif geldi özel bir bankadan , sen ce nasıl ömür boyu yapabilirmiyim? zormu , aslında çok istiyorumm...:utangac:
Birde hangi bölümü tavsiye edersin ?
Bana bankacılık konusunda yardımcı olursan sevinirim, ortamı nasıl?Birde bu sene üni. bitiyor, şu an çalıştığım yerden ayrılcam.İşsiz kalmak istemiyorum..

Bana yardımcı olursan sevinirim canımcım:1hug:a.s.

arkadaşım banka bir sevgi meselesidir.İşini sevmek gerekir.biraz zordur özel hayattan özveri ister. Çıkış saatlerin hiç bir zaman belli değildir,para ile uğraştığın için her zaman risk vardır ama mesleğimi çok seviyor ve 24 yılldır bu işi yapıyorum.Her iş kendine göre zor ve emek ister canım.:dance:

Son düzenleme:
Bende Bankacıyım ve mesleğime aşığım
Asla sabah kalkıpta bu sabah yine işe gidiyorum demem
Mesleğimde olduğm yere gelebilmek için çok ama çok zor ve sabır isteyen birimlerinden geçtim ama ozamanda çok mutluydum.Zaten sevilmeden yapılacak bir meslek değil.Çalıştığım bankadan bahsederken kendi bankam gibi bahsediyorum.Bir kampanya çıkarsak bankaya avantajı ne diye düşnüüyorum biryerde pos cihazımızı yada kartımızı kullanan birini görsem akrabammış gibi geliyor :)
Bugün cuma ve daha dün pazartesiydi sanki.Ama herzaman olduğu gibi zorlu bir pazartesi bekiyor :)

selamm
akbankta çalışan varmı arkadaşlar

selam arkadaşım.bende bankacı olmak istiyorum ve şuan araştırma aşamasındayım.akbank az maaş veriyor diye duydum.iş bankası ve akbank diğer bankalardan az veriyor.ben fazla mesaisi olmayan bir banka arıyorum.bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varmı?hakkında bilgileriniz olan bankalarla ilgili bilgilerinizi bekliyorum arkadaşlar

Ben de bankacıyım..tam 18 yıldır bu sektördeyim ve bugüne kadar hiç bir sabah mızmızlandığımı hatırlamıyorum ki oturduğum yerle çalıştığım yer arası İstanbul'da yaklaşık 2-2.5 saat mesafede sabah çok erken kalkıyorum..akşamları oldukça geç geliyorum..mesailerimiz fazla yine de seviyorum yine de seviyorum ...ne var ki özel hayattan fazlası ile özveri istiyor..mali sorumluluğu ve risk var ,çok ama çok titizlik ,dikkat istiyor bu iş.. ancak itiraf edeyim çok da eğlenceli yönleri olduğunu düşünüyorum.. hani bazen mail kutularımıza gelen call-center görüşmeleri vardır ya inanın şaka değil :) bankacı olmayı düşünen arkadaşlar eğer bu işi gerçekten seveceklerine inanıyorlarsa bankacı olmayı düşünsünler..ancak işin bir de maddi yönü var..ilk başladığınız büyük paralar kazanacağınız hayalini kurmayın..hayal kırıklıkları ve bıkkınlıkla çalışma hayatını sürdürme çabasında yeni başlamış çok arkadaşım var..dilerim bu sektöre atılanlar çok iyi yerlere gelsinler bankacılıkta:) tüm bankacı bayanları seviyorum:) Minerva83 .. bunları bi tek ben mi hissediyorum diyordum bazen yalnız değilmişim:) gülümsettin beni tekrar teşekkür ederim:)

ben ne kadar maaş alındığını merak ediyorum yai yeni başlayanlar fln ne kadar maaş alıyor ?

başlayacağınız bankaya göre farklılık gösterebilir maaş ama çokta bi fark olacağını sanmıyorum. ortalama 750-800 maaş alırsınız ilk başlangıçta. tabi öğle yemeği ücretide verirler bunun yanında.
bence bankada çalışmak çok zevkli ama bi o kadarda zor. hele birde evliyseniz, hele hele birde çocuğunuz varsa işte o zaman kötü oluyor. çünkü gününüzün yarıdan fazlasının bankada geçtiği zamanlar oluyor. kamudaki gibi saat 5 de paydos yok. tabi buda insanın bırakın evine çocuğuna zaman ayırmayı, kendisine bile zaman ayırmasına engel oluyor. o nedenle ben bayanlara pek tavsiye etmiyorum bankada çalışmayı. :1no2:

bende bu sene önlisans mezunuyum ama ne yazıkki bankalar önlisans ta ya çağrı merkezine yada kredi kartına yönlendiriyolar ben de bunları istemiyorum :1no2: lisans mezunu olmadan adam akıllı bi işe giremiycem sanırım :teselli:

kizlar bende bankaciyim ama almanyada
bu meslege istemeyerek ailemin zoruyla girdim cünkü büro isi hic bana göre diil diyodum ve banka bana göre cok resmi biyer :1no2:
ben daha cok cocuklarla ilgili bise yapmak istemistim ama neyse hayirlisi buymus
is olarak bence cok rahat ben burda sabah 9 aksam 4 calisiyorum cok düzenli ve yorucu olmayan bi is bence

benimde türkiyedeki bankacilara sormak istedigim bise var..
ben burda banka üzerine staj görüyorum ve stajim bitince danisman olarak devam caliscam yani veznede diil
burda staji bitirdikten sonra veznede kalan kisi cok az cünkü veznedekiler danismana göre daha düsük maas aliyo
ama benim niyetim türkiyeye dönüp meslegime orda devam etmek
eger türkiyede calismak istersem orda veznede mi calisirim yoksa bu bitirdigim stajla danisman olarak calisabilirmiyim?

bide bankacilarin ortalama 750-800 ytl maas aldiklari yazilmis acikcasi bana biraz az geldi :1shok:
ben suan stajimda bile 800 euro maas aliyorum staj bitince 1500-1600 euro arasi alicam

türkiyedeki bankacilar biraz bilgi verebilirlerse sevinirim :utangac:

gokselif arkadaşım anladığım karadıyla almanyada bankacılık gayet güzel bir iş.hem aldığım para hemde çalışma saatleri açısından.burada bankada çalışıyorsan paydos saati 17.30 ama o saatte çıkılmıyor.sayım falan yapılıyor.çıkış 7 yi buluyor.sonra alınan para az.yukarıdaki arkadaşların yazdıkları doğru.hatta bazı bankalar 570 ytl falan veriyor.sonra mesaiye falan kalabiliyosun.bu gibi sıkıntıları var.ama cumartesi pazarının tatil olması dolayısıyla iyi bir meslek.bende bankaya girmeye çalışıyorum ama olmuyor.torpil istiyolar bendede o yok :)

ben ne kadar maaş alındığını merak ediyorum yai yeni başlayanlar fln ne kadar maaş alıyor ?

pozisyona ve bankaya göre değişir. devlet bankalarını bilmiyorum diğer özel bankaların içinde mevduat bankalarından en çok TEB, katılım bankalarından da en çok Kuveyt Türk veriyor. en az da tabiki Akbank.

kizlar bende bankaciyim ama almanyada
bu meslege istemeyerek ailemin zoruyla girdim cünkü büro isi hic bana göre diil diyodum ve banka bana göre cok resmi biyer :1no2:
ben daha cok cocuklarla ilgili bise yapmak istemistim ama neyse hayirlisi buymus
is olarak bence cok rahat ben burda sabah 9 aksam 4 calisiyorum cok düzenli ve yorucu olmayan bi is bence

benimde türkiyedeki bankacilara sormak istedigim bise var..
ben burda banka üzerine staj görüyorum ve stajim bitince danisman olarak devam caliscam yani veznede diil
burda staji bitirdikten sonra veznede kalan kisi cok az cünkü veznedekiler danismana göre daha düsük maas aliyo
ama benim niyetim türkiyeye dönüp meslegime orda devam etmek
eger türkiyede calismak istersem orda veznede mi calisirim yoksa bu bitirdigim stajla danisman olarak calisabilirmiyim?

bide bankacilarin ortalama 750-800 ytl maas aldiklari yazilmis acikcasi bana biraz az geldi :1shok:
ben suan stajimda bile 800 euro maas aliyorum staj bitince 1500-1600 euro arasi alicam

türkiyedeki bankacilar biraz bilgi verebilirlerse sevinirim :utangac:

almanya şartları çok iyiymiş sabah 9 akşam 4 ne demek, burda sabah 9 akşam belirsiz çıkarsın. 5 te müşteri alımı biter ama sayım, teslim ve işler devam eder.stajındaki 800 euronun yarısını burdaki gişede anca alırsın malesef. diğer soruların için bankaların insan kaynaklarını arayıp görüşebilirsin pozisyon olarak nereden devam edeceğini bilemeyiz.

canim ama o para sayimini falan veznede yapiyolar ben zaten bankada danisman olarak calismak istiyorum
buarada almanyadada tabi kasa sayimi falan var ama bizde bankalar persembe haric 4 de kapanir sayimda en fazla 1 saat sürer
kasanin dogru olup olmadigina bakiyoruz ve parayi ana subeye yollariz o yüzden bizim fazla bi isimiz kalmiyo

veznede calisanlarla danismanlar ayni maasimi aliyo?

almanya şartları çok iyiymiş sabah 9 akşam 4 ne demek, burda sabah 9 akşam belirsiz çıkarsın. 5 te müşteri alımı biter ama sayım, teslim ve işler devam eder.stajındaki 800 euronun yarısını burdaki gişede anca alırsın malesef. diğer soruların için bankaların insan kaynaklarını arayıp görüşebilirsin pozisyon olarak nereden devam edeceğini bilemeyiz.

ben suan bide stajda oldugum icin fazla yüklenmiyolar sanirim :)
subemdeki veznede calisan kadin 8 de geliyo bazen kasayi hazirlamak icin falan ama ben kendim 9a dogru giderim
staj bittikten sonra 1500 euro kesin kazaniyorum ve bu ilerleyen yillarla cogaliyo
yani bankada 10 sene falan calistiktan sonra bu 1800-1900 e yükseliyo

gökselif cim danışman olarak ne dediğini anlayamıyorum burdaki karşılığı ne olabilir acaba. ayrıca sadece gişedekiler değil hepsi geç çıkıyor şubeden. eğer bireyselci, kurumsalcı yada pazarlama diye adlandırdığımız pozisyonlarsa eğer tabiki gişeyle aynı maaşı almaz daha yüksek olur. 1500 euro yaklaşık 3000 ytl demek, ki müdürler belki alıyor o maaşı Türkiyede. yerinde olsam dönmezdim :)) ama bilmiyorum ki Almanyanın yaşam şartları belki burdan pahalıdır ve anca geçiniliyordur o parayla. sen yinede dediğim gibi insan kaynaklarını ararsan yardımcı olurlar.

valla nasi anlatim bilmiyorum ki :D
danisman dedigim ehm sey hani müsterilerle birebir ilgilenen kisiler oluyo ya onlari türkcede danisman diye biliyorum ben
yani hani müsterinin parasi oluyo nasi bi yatirim yapim gibisinden soruyo ediyo öyle yani sırnaşık şey
bizim bankalarda kapanis saati 4 ve o saatte danismanlarin isleri bittiyse hemen eve giderler yani kasayla falan sirf veznedekiler ilgileniyo
maas olarakta 1500 iyi gibi duruyo tabi ama burda güzel bi evde oturmak istiyosan 800-900 euro kira veriyosun yani :)

Back