Bankaci olan veya anlayan var mi kizlar

Yeni kkb sisteminde kefalet de gozukuyor bildigim kadariyla , bide konut kredisinin cekildigi bankaya gidecekmis , taksitler kendi hesabindan otomatik odemeyle aliniyormus , bankaci bunlarin hepsini gorecek

Konu sahibi Bence siz baska bankaya basvurun kredi icin :)

Asıl borçlu eşiniz siz eşiniz adına kendi maaşınızı adres göstermiş siniz banka taksidinödenip ödenmedigine bakar kim yatırmış diye bakmaz ..banka, asıl borçlu ödemeyince, hacizlikk duruma düştüğünde veya ortadan kaybolduğunda kefile ulaşır
Yaniiiii borç sizin değil siz kredi başvurusu yapabilirsiniz ...eşiniz ise hala borçlu

O donem ben ödemek zorundaydim cunku esim baska kredi oduyordu esimin adina oduyorum yani benim hasaptan otomotik kesiliyo durum bu z....t bankasi
Otomatik ödemesini iptal ettirebilirsiniz .Kefilsiniz diye böyle bir zorunluluk yok.Bankaya gidip artık bu şekilde istemediğinizi aksi takdirde ilgili yerlere şikayet edeceğinizi söyleyin ,maaşınızdaki ödeme talimatini iptal ederler .Sözleşme ,kefalet ,imza ,belge falan derlerse de böyle bir zorunluluğun olmadığını ciddi bir şekilde söyleyin ve buna rağmen iptal etmezlerse de şikayet edin .şikayetlerim hepsi ciddiye alınıyor .(internet sitesinde şikayet bildirimi vardı )onun haricinde de kefil olsanız bile taksit ödemesi kredi kayıt bürosunda sizin adınıza olmadığı için kredi çıkar diye düşünüyorum .Sadece bankadaki memura biraz bilfiil olduğunuzu gösterin yeter .

Oncelikle mesajiniz icim cok tesekkur ederim yasal olarak boyle bir hakkim var yani

Su an merak ettigim kefilligi sonlandirmak mumkun mu cunku esimin adina gorunuyo ev kredisi bu yuzden esim kredi cekemiyo . Kefili olarak ben oduyorum iste bu kefilligi esime devredip ben kredi cekebilir miyim acaba diye soruyorum
Kefilligi sonlandirmak mümkün degil kredi süresince devam eder. Ama ikiniz de memurmussunuz gelir yeterli ve ödemeler düzenliyse yine de kredi cikar.

Oncelikle mesajiniz icim cok tesekkur ederim yasal olarak boyle bir hakkim var yani
Kefaletinizi iptal etmezler onu söyleyeyim ama ödemek istemediğinizi söyleyin ,zorla alamazlar sizden .Muhtemelen sizden taah. Gibi bişey almış olabilirler ama ben onun da pek etkili olacağını sanmıyorum çünkü siz kefilsiniz .eger aksi birşey söylerlerse gm birimine şikayet edeceğinizi mutlaka söyleyin ve şikayet de edin mutlaka .sonuc alırsınız diye düşünüyorum .kefalet şartları değişti ,hatta eşiniz borcunu ödemese ve sizin hesabınızdan habersiz alsalar o da suç .bireysel kredi kefaletlerinde borçluya hiçbir şekilde ulaşılamazsa kefile gidiliyor .

hangi banka bu kefilsiz kredi çekebilirsiniz ortak gelir gösterilmiştir konut kredisi için maaş krediyi karşılıyorsa kredi çekebilirsiniz skor puanınıza baktırın birde

Su an merak ettigim kefilligi sonlandirmak mumkun mu cunku esimin adina gorunuyo ev kredisi bu yuzden esim kredi cekemiyo . Kefili olarak ben oduyorum iste bu kefilligi esime devredip ben kredi cekebilir miyim acaba diye soruyorum
Bunun kefil olmakla alakası yok gelir kredi oranı önemli sonuçta ortak gelir ve ödediğiniz kredi borcu belli çıkar sistemde şuan yeni bir kredi için maaş kredi tutarına bakılır krediyi karşılıyorsa çıkar krediniz daha önce aksama ödemelerde sıkıntı yoksa bir sorun olmaz

Konut kredisinde ortak hane gelirinden ötürü kefil olmuşsunuz anladığım kadarıyla, ve bu sözleşmeye geçmiştir. Sözleşmeden dönme yani kefillikten çıkma gibi bir durum yok çünkü baştan ne şartlarla sözleşme imzalandıysa bitene kadar öyle olmalı. Şöyle düşünün mesela kredi çektiniz %1 den faizler oldu %2 banka size gelin şartlar değişti diyor mu? Bu da onun gibi, şartlar başta belirlenir ve öyle devam eder.

Kizlar odemeyi esimin adina yaptik ve bende istedigim tutarda krediyi cektim cok sukur cevap yazan herkese tesekkurler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…