• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Banka Kazığı... Yardımcı Olur Musunuz?

boylesoyle

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2012
1.502
1.672
158
Hanımlar selam,
Bu banka mevzuatları konusunda çok fazla bilgim yok. Eğer haklı isem bana yol gösterir misiniz?

kullandığım bir maaş hesabım vardı. bu hesaptan ayrıca kredi ödemesi yapıyordum, otomatik ödeme ile.
iş değişikliği yapınca hesabım başka bir bankaya geçti. eski hesabımı kapatmak istedim banka yetkilileri kredi ödemesi bitince kapatabilirsiniz dediler. ödeme 2013 mart ayında bitti ve zaten otomatik ödeme dışında o banka ile hiçbir ilgim yoktu.
bana geçen ay kara listeye gireceksiniz diye bankadan haber geldi. bugün gidip görüştüm. 2013 mart ayında o otomatik ödeme nedeni ile hesabımda -15 tl bakiye görünüyormuş(ödeme talimatı, ekstre ücreti filan, neyin ekstresi bilmiyorum) bu -15 tl olmuş 115 tl, faizmiş bu.

böyle bir faiz oranı olabilir mi? itiraz etmeyi düşünüyorum ama bu cingözlerle uğraşmak için haklı nedenlerim olmalı. hani bir hizmet karşılığı alınsa neyse. 30 ayda neredeyse %650 faiz. zıkkım olsun.

bana yardımcı olur musunuz? ödemeli miyim bu parayı?

imzalanan sözleşmeler elimizi ayağımızı bağlıyor .Fazla bir miktar değilmiş ödeyin ve hesabı komple kapatın bir daha semtlerine uğramayın

Hanımlar selam,
Bu banka mevzuatları konusunda çok fazla bilgim yok. Eğer haklı isem bana yol gösterir misiniz?

kullandığım bir maaş hesabım vardı. bu hesaptan ayrıca kredi ödemesi yapıyordum, otomatik ödeme ile.
iş değişikliği yapınca hesabım başka bir bankaya geçti. eski hesabımı kapatmak istedim banka yetkilileri kredi ödemesi bitince kapatabilirsiniz dediler. ödeme 2013 mart ayında bitti ve zaten otomatik ödeme dışında o banka ile hiçbir ilgim yoktu.
bana geçen ay kara listeye gireceksiniz diye bankadan haber geldi. bugün gidip görüştüm. 2013 mart ayında o otomatik ödeme nedeni ile hesabımda -15 tl bakiye görünüyormuş(ödeme talimatı, ekstre ücreti filan, neyin ekstresi bilmiyorum) bu -15 tl olmuş 115 tl, faizmiş bu.

böyle bir faiz oranı olabilir mi? itiraz etmeyi düşünüyorum ama bu cingözlerle uğraşmak için haklı nedenlerim olmalı. hani bir hizmet karşılığı alınsa neyse. 30 ayda neredeyse %650 faiz. zıkkım olsun.

2013 Mart ayından sonra gidip hesap kapatma işlemini yapmanız gerekirdi.Yeni alınan karara göre hesabınız olsun işlem görsün yada görmesin senelik bazı bankalarda 3 ayda bir olan hesap işletim ücreti tahakkuk ettiriliyor.

Hanımlar selam,

Sanirim bu kullanilmayan banka hesaplarina gelen ceza.. Kredi bittikten sonra hesabi kapatma talebinde bulunmadiniz mi?
Ben tvde kullanilmayan banka hesaplariyla ilgili haberi duyunca hemen gidip kapatmistim. Eger durum buysa sanirim o parayi odemek zorundasiniz...

Kullanmadığınız hesapları kapatın diye bas bas bağırdılar o zaman kapatmalıydın canım belliydi böyle olacağı.
Ödemezsen daha da faiz gelir ve altından kalkamazsın.

Hesap işletim ücreti almışlar galiba.

evet çok bir mebla değil, ödenir yani millet ne banka borçlerı ödüyor da bana bu kapanmayan hesap cezası demediler. faiz diyorlar. o nedenle sorayım dedim. hani adam tek cümle ile kapanmayan hesap cezası der. bunlar her aya yüzde bilmem kaç faiz uygulamışlar, ondan gıcık oldum ama el mahkum ödeyeceğiz sanırım.

Şaka gibi ya şaka gibi. Rabbim kimseyi bankalarin eline dusurmesin. Dusenleri de tez vakitte kurtarsin inşallah.
Resmen bogazlarina o haram lokmayi nasil da tikiyorlar inanamiyorum.

çok teşekkür ederim hanımlar.
anlaşıldı eşek gibi ödenecek o para.

Neden bankanin sizi eşşek yerine koymasina izin veriyorsunuz anlamis degilim. Lütfen kirilmayin siz dediniz diye diyorum. Bence bir yolunu bulun ve odemeyin. Onlarin hakki olmayan parayi neden odeyesiniz? Lütfen araştırın ve odemeyin. Şikayet falan edin. Bir şeyler yapabilmeli insan..
O parayla kac kisi doyardi...

Bunu yapıyorlar malesef kontrol edeceksiniz başka çare yok yıllık kart aidatındada fark edip ararsanız iade ediyorlar yoksa geçmiş olsun bankalar fena kime ne tutturursa yoluyor..

çok teşekkür ederim hanımlar.
anlaşıldı eşek gibi ödenecek o para.

ne anlaşıldı????????? herkez ode dedı sende odemeyemı karar verdın? 15 tl neden 115 olmuş.yasal faızden haberlerı varmı? gıt bakalım once bı çıkarttır nasıl 115 tl olmuş....baktınkı bırşeyler eksıden odenmış o zaman ödersın yok degılse hareket olmayan hesaptan para talep edemezler yok oyle bırşey

bilemedim ki ya.
yani bence bu haksız kazanç.
hani ekstre göndermiyor, hiçbir işlem yapmıyor, hesap işletim ücreti ve faizi diyor, hesap boş, hareket yok. sadece kendi aldıkları paralar var.

ama diğer yandan "takip edeydiniz" de diyebilirler.
oyyy oyyy bilemedim ya.

Once odeyin. Odediginize dair bankadan dekont alin. Sonra da ilçe hakem heyetinize basvurarak bu bedelin odeme gununden itibaren isletilecek faiziyle birlikte iadesini talep edin. Kesin olarak alirsiniz paranizi.

Once odeyin. Odediginize dair bankadan dekont alin. Sonra da ilçe hakem heyetinize basvurarak bu bedelin odeme gununden itibaren isletilecek faiziyle birlikte iadesini talep edin. Kesin olarak alirsiniz paranizi.
gerçekten mi? çook teşekkür ederim bilgi için.
mantıklı geldi öneriniz sağolun.

Back