• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bana yardım edin göğsüm patlayacak

seyu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2011
257
0
66
İstanbul
ben 28 yaşında 1.5 yaşında oğlum var emziriyorum fakat sabahtır sol göğsümden süt gelmiyor çok şişti süt dolu ama yinede gelmiyor sanki damar damar üstüne gelmiş dayanamıyorum sızısına allah rızası için bir çare gösterin
BUGÜN BİRAZ GÖĞSÜM GEVŞEDİ FAKAT arada çok şiddetli ağrı sızı saplanıyor ağrı kesici yutsam birşey olur mu acaba

Son düzenleme:
bebeğin emmiyormu canım acaba şöyle ılık bir duşmu alsan ılıktan biraz daha sıcak su tut göğsüne faydası olur gibi geliyor bana

ALINTI:
Memenin dolması ve şişmesi
Emzirmeye başladıktan üç-beş gün içerisinde, bazı annelerin göğüslerine çok fazla miktarda süt dolar ve geçici olarak yoğun bir doluluk hissederler. Bu dönemde bebeği sıkça emzirmek faydalıdır, ancak arada anne biraz süt çekebilir (bir iki çay kaşığı kadar) ve böylece bebek daha rahat memeyi emer. Bir bez içinde dondurulmuş bezelyeler gibi bir takım soğuk nesneleri memeye yaslamak da bu doluluğun yarattığı rahatsızlık hissini azaltır; bu emzirmeler arasında yapılabilir. Ayrıca lahana yapraklarının sutyen içine yerleştirilmesi de faydalıdır. Bunun nedeni, memeye giden kan damarlarında artan kan miktarını dengelemektir. Bazı anneler, memeyi sıcak tutmanın da onları rahatlattığını ifade etmişlerdir. Ne yöntem seçerseniz seçin, eğer ısı uygulaması yapacaksanız (örneğin ılık duş veya beze sarılmış sıcak su şişesi), bunu mutlaka emzirmeden birkaç dakika önce yapınız.

Son düzenleme:
ben 28 yaşında 1.5 yaşında oğlum var emziriyorum fakat sabahtır sol göğsümden süt gelmiyor çok şişti süt dolu ama yinede gelmiyor sanki damar damar üstüne gelmiş dayanamıyorum sızısına allah rızası için bir çare gösterin

benim cok fazla bilgim yok ama masaj yaparak dus alsan belki rahatlarsın...

merhaba

banada 1 ay once aynısı olmustu kosa kosa hastaneye sütümü sağdırmak için gitmiştim .ordaki hemşire emzirmeden once ortalama 6 dk surecek sekilde 2 dk sıcak 2 dk soğuk kompres yaptıktan sonra emzirmem gerektiğini soylemişti. onun dısında ılık dus altında gogsune hafif masaj yaparak yumusatıp sonrasında emzirebilirsin. emzirirkende ellerinle gogsune masaj yapmaya devam edebilirsin. eger bebegin yeteri kadar emmez ise pompa ile sağmanı oneririm. çok geçmiş olsun

merhaba

banada 1 ay once aynısı olmustu kosa kosa hastaneye sütümü sağdırmak için gitmiştim .ordaki hemşire emzirmeden once ortalama 6 dk surecek sekilde 2 dk sıcak 2 dk soğuk kompres yaptıktan sonra emzirmem gerektiğini soylemişti. onun dısında ılık dus altında gogsune hafif masaj yaparak yumusatıp sonrasında emzirebilirsin. emzirirkende ellerinle gogsune masaj yapmaya devam edebilirsin. eger bebegin yeteri kadar emmez ise pompa ile sağmanı oneririm. çok geçmiş olsun

hepinize teşekkür edrim

BUGÜN BİRAZ GÖĞSÜM GEVŞEDİ FAKAT arada çok şiddetli ağrı sızı saplanıyor ağrı kesici yutsam birşey olur mu acaba

cevaplarınızı bekliyorum

canım benim de sürekli olusuyordu mastit nasıl ağrıyordu bilemezsin kayınvalidemden duyduğum bir yöntem var ve birebir canım..şimdi dediklerimi harfiyen uygula: normalde bebeğimize sağ göğsümzü verince sağa doğru tutuyoruz değil mi,hangi göğsünde mastit varsa bebeğini tersine tutacaksın,sağda varsa bebeğinin başını sola cevirerek o memeyi emmesini sağla,hatta biri tutsun bebeğini cnm bak görecen nasıl da süt fışkırıyor,ben hayretler içinde kalmıstım,hiç bir sey fayda etmemeişti,ne sıcak su kompresi ne de antibiyotik,eğer düzgün uygularsan 5 dakikada h,iç bişeyin kalmaz inan bana...

Back