• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Bana sabun tavsiye eder misiniz?

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
baslık acılalı cok olmuş uzun zamandır bırsey de yazılmamış ama sabunla alakalı arastrma yapanlara yardım olsun benımkısı.yüze köpüren birşey sürmek cok zararlı.hele ki dove tarzı kozmetik ürünler.kaldı ki eczanelerdeki sabunlar bile zararlı cildi kurutur sabun adı üstünde sabun.sabun zararlıdırı bende dermatologumdan öğrendim kesinlikle uyardı.cok iyi bir doktordur kendisi zaten.aman diyim sabundan uzak durun cildinizi yaşlandırmayın nemsiz ortam kurur yaşlanır

chicco bebek sabunu paraben içermiyor kurutmuyor derinlemesine temizliyor.çok memnunun ben.hele yıkadıktan sonra o berrak hissi çok hoşuma gidiyor.

karma ve t bölgesi yağlı cir cilde sahibim bende eczanelerde bulabileceğin CAPİLA KÜKÜRT yada KOZA KÜKÜRT ü tek geçerim ikisinide kullandım halen kozaya devam ediyorum ve kesin tavsiyedir . yalnız cilt tipine uygun bir nemlendiriciyi ihmal etme sakın :15::15:

Merhaba kızlar;

Yanaklarımda sivilce izleri var ve tabi bunun yanı sıra sivilcelerim de var. Bunlar için sabun tavsiye eder misin? Yalnız doğal sabun tavsiye ederseniz mutlu olurum, bazı sitelerde yosun sabunu, papatya sabunu filan diye bahsedilmiş aranızda kullanan var mı bunları? Kullandığınız ve memnun kaldığınız sabunlarınızı benimle paylaşırsanız sevinirim.

Not: Cildim karma. T bölgesi yağlı.

bildiğin duru sabunu tavsiye ediyorum beyaz renk olması yeterli ama kullanış çok önemli.sabunu eline alıyosun köpürtüyosun ama krem kıvamına gelinceye kadar bildigin krem gibi olcak cok az suyla köpürt.sonra yüzüne sür ve sadece bekle cildin o sabunu çekicek yüzünü aynada baktıgında sabun yokmuş gibi görüncek bi 5 dk filan bekliceksin yani sonra yüzünü yıka kuruyor cildin ama sivilcelere birebir.sonrasında sakın nemlendirici filan sürme.bunu haftada 3-4 gün yap hergünde yapabilirsin ama cok kuru olur yüzün.ben birde arada sırada haftada bir filan limonsuyu sürüyorum parlatıyo cildimi .ben biçok markada toniktir peelingtir nemlendiricisi vb kullanmıştım bikaç marka hiçbiri iyi gelmedi sonra bunu bir arkadasım söyledi başta inanmadım dene bak ne kaybetceksin dedi denedim daha ilk denememde farkı gördüm şimdi çok rahatım .hem masrafsız hem rahat hemde mis gibi kokuyo :)

Arkadaşlar, yüzünüz için sabun içerikli temizleyiciler kullanmayın:20: Sabun cildin ph dengesini bozar alkali bir madde olduğu için ve bu da cildi koruyan bariyeri bozar. Bu şekilde de cildinizin sağlığı bozulur; sivilceler, cildin kuruması, vs. kişiden kişiye değişebilen sorunlara neden olur. Şu sabun böyle yapıyor, bu sabun gençleştiriyor, öbürü leke açıyor falan yok arkadaşlar, hiçbir şey kısa yoldan bu tip sonuçlar vermez. Ben 2 aya yakın sabun kullandım yüzümü temizlemek için bu tip sorunlar yapabileceğini bildiğim halde, sadece sonucunu gözlerimle görmek istedim açıkçası :108: ve sonuç; çenemde aylardır sivilce çıkıyor ve her çıkan sivilcenin izi kalıyor. Yaklaşık 2-3 aydır da sabun kullanmıyorum, sivilce sorunuma yönelik ürünler kullanıyorum, bu şekilde azaldı sorunlarım. Mesela ille de sabun tarzı bir ürün kullanacağım diyorsanız sebamed yeşil sabunu öneririm ki kendisi sabun içermeyen bar temizleyici diye geçer, iyidir, güzeldir, fiyatı da uygun ve kaliteli:32:

ve bir de cildinizi temizledikten sonra cilt tipinize göre nemlendirici kullanılmalı. Yağlı/karma cilt diye nemlendirici kullanmamak saçma !! sonuçta neredeyse her markanın cilt tiplerine göre nemlendiricisi var. Cildi nemsiz bırakırsanız bu size ilerde kırışıklık olarak geri döner. Nemsizlik ile yağlılık farklı şeyler bu arada. Nemlendiriciniz yağsız olursa hiçbir sorun kalmaz. Çok özellikli olmasına da gerek yok, sadece nemlendirici özellikli olmalı. Çünkü uzun süre boyunca, yıllarca nemlendirici kullanırsanız, çok fazla kırışıklarınız olmaz ve ileride kırışıklıklardan kurtulmak için uğraşmazsınız. Eğer dışarı çıkarken güneş koruyucu da kullanırsanız, yine kırışıklık sorununuz daha az olur ve daha önemlisi güneşe bağlı cilt lekeleriniz olmaz, böylece bu sorundan da kurtulursunuz. Her şey aslında biraz daha tedbirli ve bilinçli olmada.

Şu sıralar sivilceler yüzünden cildime çok taktım, bu yüzden trilyonlarca mesaj, yazı falan okumuşumdur. Bu yazdıklarım onların sonucu.

Son düzenleme:
Arkadaşlar, yüzünüz için sabun içerikli temizleyiciler kullanmayın:20: Sabun cildin ph dengesini bozar alkali bir madde olduğu için ve bu da cildi koruyan bariyeri bozar. Bu şekilde de cildinizin sağlığı bozulur; sivilceler, cildin kuruması, vs. kişiden kişiye değişebilen sorunlara neden olur. Şu sabun böyle yapıyor, bu sabun gençleştiriyor, öbürü leke açıyor falan yok arkadaşlar, hiçbir şey kısa yoldan bu tip sonuçlar vermez. Ben 2 aya yakın sabun kullandım yüzümü temizlemek için bu tip sorunlar yapabileceğini bildiğim halde, sadece sonucunu gözlerimle görmek istedim açıkçası :108: ve sonuç; çenemde aylardır sivilce çıkıyor ve her çıkan sivilcenin izi kalıyor. Yaklaşık 2-3 aydır da sabun kullanmıyorum, sivilce sorunuma yönelik ürünler kullanıyorum, bu şekilde azaldı sorunlarım. Mesela ille de sabun tarzı bir ürün kullanacağım diyorsanız sebamed yeşil sabunu öneririm ki kendisi sabun içermeyen bar temizleyici diye geçer, iyidir, güzeldir, fiyatı da uygun ve kaliteli:32:

ve bir de cildinizi temizledikten sonra cilt tipinize göre nemlendirici kullanılmalı. Yağlı/karma cilt diye nemlendirici kullanmamak saçma !! sonuçta neredeyse her markanın cilt tiplerine göre nemlendiricisi var. Cildi nemsiz bırakırsanız bu size ilerde kırışıklık olarak geri döner. Nemsizlik ile yağlılık farklı şeyler bu arada. Nemlendiriciniz yağsız olursa hiçbir sorun kalmaz. Çok özellikli olmasına da gerek yok, sadece nemlendirici özellikli olmalı. Çünkü uzun süre boyunca, yıllarca nemlendirici kullanırsanız, çok fazla kırışıklarınız olmaz ve ileride kırışıklıklardan kurtulmak için uğraşmazsınız. Eğer dışarı çıkarken güneş koruyucu da kullanırsanız, yine kırışıklık sorununuz daha az olur ve daha önemlisi güneşe bağlı cilt lekeleriniz olmaz, böylece bu sorundan da kurtulursunuz. Her şey aslında biraz daha tedbirli ve bilinçli olmada.

Şu sıralar sivilceler yüzünden cildime çok taktım, bu yüzden trilyonlarca mesaj, yazı falan okumuşumdur. Bu yazdıklarım onların sonucu.

sebamed yeşil sabun sıvı sabun gibiydi kokusu cok güzel ama benim sivilcelerime iyi gelmemişti.belki ph dengesini bozuyor ama acil durumlar için benim söylediğim yöntem çok işe yarıyor.sabundan önce cildime kullandığım kimyasal ürünlerden en cok sivilce konusunda işe yarayan nivea setiydi peeling nemlendiricisi ve tonik şeklinde set almıştım.nivea visage olan setti.sabun limon en çok işe yarayan bence. ama derideki tabakayı kurutarak inceltiyormu bilemem cildim suan tam istediğim gibi kupkuru değil.normal.

Kesinlikle beyaz sabun ben duru beyaz sabun büyüğünden alıyorum hem büyük olduğu için hemen bitmiyor hemde ekonomik bimden ışıl sabununuda kullanabilirsin kurutucu etkisi var.

ben sebamedin yeşil sabununu kullanıyorum ve çok memnunum açıkçası tabi her ciltte aynı etkiyi yaratmıyor olabilir...

Bana doktor sivilcelerim için imex sabun önermişti. Eczacı da kreminden çok daha etkili olduğunu söyleyince aldım.
Sebamed kullanmadım bilemiyorum ancak imexin yapısı bildiğimiz dove duru vb. sabunlardan çok farklı, elinize aldığınız anda farkediyorsunuz. Ben denemenizi tavsiye ederim.

Back
X