Bana nelere oluyor bilmiyorum,nasıl kurtulurum bu durumdan :S

cicioz

Guru
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2009
361
0
296
İzmir
Kızlar konuyu umarım doğru yere açmışımdır,psikolojik bir sorun olduğunu düşünüyorum.
Son zamanlarda herşeyden birşey çıkarıyorum bardağın hep boş tarafını görüyorum.Abartıyorum minicik durumları bile.Beynim,duygularım kendimi üzmek üzere programlanmış gibi..Çevremdekiler de şikayetçi bu durumdan.Özellikle en yakınımdakilere daha çok yansıyo bu durum.Sevgilimin attığı normal msjda bile ilgisizlik seziyorum mesela,yada anneme babama bi anda sinir olabiliyorum.Eskiden kolay ağlardım şimdi kolay ağlayamıyorum da..Çok çok mutsuzum Mutluluklarım çok kısa sürüyor,mutlu olunca bile sanki "bu mutluluk sana kalmaz" diyor içimden bi ses.Gereksiz kıskançlıklar,güvensizlikler,alınganlıklar yapıyorum.Kendime güvenmiyorum,özgven problemi de yaşıyorum yani.Ne olacak bilmiyorum,artık ben de bu duruma dur demek istiyorum 31:

Kardeşim yok,en yakın arkadaşımla görüşemiyoruz bu ara.Anlayacağınız sizden başka kimsem yok,yardım edin lütfeeeeeeeen

aynı beni anlatmışsın cnm.. bende öyleyim son aylarda.kndimi düzeltmeye çalşyrm ama olmuyor,tek çocuğum maalesef özellkle evde fln patlıyorum böle

anlıyorum seni, bende bi zamanlar böyleydim. Hiç şekilde avutamıyodum kendimi.
Bütün gün evdeydim çünkü, işi okul vs de yoktu. arkadaşımda hiç yoktu.
Ama bu durumu bi işe girerek çözdüm. sosyal olunca insan kafana çok bi şey takamıyosun. hele hele gün içinde koşturmacalı bi işin varsa daha farklı sorunlarla karşılaşıyosun ve inan o evdeki manoton halini özlüyosun.
Bi iş bulmaya çalışsana veya aileden birinin bi iş yeri varsa orda kendine bi iş ayarlamayı denesene.

canım zaten koşuşturma içindeyim,üniversite öğrencisiyim ama işte tüm meşguliyetime rağmen yine de alıkoyamıyorum kendimi bu düşüncelerden :s

Bak şöyle düşün, bu geçici bi dönem. Herkesin yaşamı boyunca ruhsal ve kişilik açısından kendini boşlukta hissettiği zamanlar olur ve sende bu zamandan geçiyosun.
Yapmış olduğun hareketler söylemiş olduğun sözler vs bütün bunların üzerinde çok durma.
Abartılı bi şekilde düşünme.
sadece kendine deki, bu benim için bi geçiş dönemi yani kısa vadeli ruhsal değişim.
herkes bunu yaşıyo.

Mutlu olmak ve olumlu düşünmek istiyosun dimi, ben de senin kadar olmasa da mutsuzdum tatlm ama "Kuantum Başarı" diye bi kitap aldım ve birden hayatım değişti, çok abartmış olmayayım ama bu kitaba bakmalısın!!

bende çok karamsarım bu aralar hatta aylardır... ağlayamıyorum gülemiyorum hissisleştim gibi... mutlaka bu depresyon erken evredeyken bi dr.a git kendi kendine geçer deme anksiyeteler başlar depresyon büyür allah korusun...

bir ara benim karnımda ağırlık hissi ve ağrılar başladı

gitmediğimiz doktor kullanmadığımız ilaç kalmadı

endeskopiler tertemiz çıktı

meğer bu ağrının sebebi neymiş sitres

hafif bir antidepresanla bütün ağrılar bitti

eğer dünya gözünüzün önünde fululaşıyorsa
eğer kontrolünüzü yitireceğiniz hissi geliyorsa
hemen bir limon yiyiverin,göreceksiniz hemen bu his geçecektir(denenmiştir)

tinker kuantum başarıyı bende aldım burda önerini görüncede heycanladım.Aynı yazarın farklı bir kitabı daha mevcut bende evrensel çekim yasaları oda hoş,senden öğrenmek istediğim hayatına ne gibi artılar kattı.Belki yazmışsındır diğer msjlara bakmadım msjını görüp hemen yazmaya başladım.Ayrıca çok zor bir dönemdeyim on küsür yıldır kendimle mücadelem var ama bir adım öteye gidemedim.Kitaplığımda her türlü kişisel gelişim kitabı var fakat egomla savaşımda egomu bir türlü dizginleyemedim.Okurken evet coşkulu oluyor ama uygulamada hiçbişey yok hemen balon gibi sönüyor ve tekrar aynı tas aynı hamam sen başardıysan bizimle paylaşırmısın çok mutlu olurum.Özel msj hakkım yok burdan yazmak zorunda kaldım şimdiden ilgine tşkler.

Tatlım mesela ben fazla cilt problemim olmadığı halde çok takan bi insanım. Kuantum başarı kitabındaki adımları önerdiği gibi bi başarı günlüğü tutarak cilt problemlerimi tamamen yok ettim. Pek bişi yaptığım söylenemez ama sadece ellerimi yüzüme sürmeyi ve sivilcelerimi sıkmayı dizginlemeyi başardım :) Ders puanlarım arttı çünkü üstümdeki baskı azalınca ders çalışmaya daha istekli oldum. Kendimi kontrol etmeyi öğrendim. Ayrıca kitabın daha yarısına bile gelmedim hatta dur söyliyim, kitap 300 sayfalık ben 100. sayfadayım ama kitabın söylediklerini harfi harfine uygulamaya çalışıyorum ve anlatılanları iyice benimsiyorum. Şimdiden "kötü şeyler olduğu zaman bile" içimde kötü duygular barındırmamayı öğrendim. Kesinlikle ve kesinlikle içimde kötü duygular barınmıyo artık ve bunun moral düzeyine %100 katkısı oluyo tabi :) Ayağımı kırdığıma bile üzülmedim mesela Hatta garip gelebilir ama kötü bişi olup kötü duygulara kapılmaya başlamak üzereyken hemen hatırlayıp kötü duyguları salma meditasyonu yapıyorum kendimce. Meditasyon da "kötü duyguları sal" deyip derin nefes alıp vermekten ibaret ve bana çok iyi geliyo açıkçası Yani bunun gibi şeyler işte, kitaba uzun süredir devam etmedim ama artık benimsediğimden eminim. Hayatımda kötü şeylere yer yok artık, özgüvene de %100 katkısı olyor bu arada, ben özgüvensiz ama çok özgüvenli gibi görünen biriyimdir, artık özgüvenli ve özgüvenli gibi görünen biriyim Benimle irtibata geçebilirsin, her şeyi danışabilirsin (özgüvene bak ya ben noluyosam ) istersen msn adresimi yazarım öptüm

TinkerB uzun cevabın için tşkler canım:)sanırım problemimi anladım ben kitapları okur geçerim uygulamaları yapmam artı bir ucundan tuttuğum olsada bikaç gün sonra bırakırım.Eminim sendende büyüğüm:)ama senin azmine hayran kaldım.Tanışmayı isterim ama benimde seninde özel msj hakkı yok:)100 cvp tamamlanmamış bir yolunu bulabilirsen tanışmayı isterim canım.Aslında yapanlar var mı bilmiyorum ama kkcılar belirli zamanlar bir yerlerde toplanıp tanışsa yeni arkadaşlıklar,etkinlikler oluşsa hoş olurdu.Şehirlere özel olabilir belkide var ben bilmiyorum yeni sayılırım.

Evet doğru, benim de yapım böyle, her şeyi yaparken heveslenirim, dört dörtlük yapmaya uğraşırım o yüzden kitabı bu kadar benimsedim galiba :)
Tatlım msnimi hemen burdan vereyim istersen, görüşemesek de en azından her konuda konuşabiliriz hatta hemen veriyorum "itsmeezgi@hotmail.com" burdan mail atarsın bana öptüm

Hiç bir şey kendini üzmene değmez ben de böyle bir dönemdeyim bir şeye güldüğümde içim çok acayip oluyor ve gülmeyi bırakıyorum. Ama ileride 10 yıl sonra "Keşke o günlerin keyfini çıkarsaydım, geri dönülmüyor o yıllara" dememek için bugün mutlu olmaya bak :)

Bu tür durumların en büyük nedenlerinden biri ruhun açlığı ikincisi bedenin sağlıksız yaşamıdır..Bu yadsınamayacak kadar gerçektir..

Ruhunuzu aç bırakmayın..Bu konu önü açık olduğu için birşey yazmayacagım..Sizin ruhunuz neyi ister siz bilirsiniz, dinleyin onu, ve istediğini verin..

İkincisi uykusuzluk ve kendine zaman ayıramama ve özellikle sağlıksız beslenme yol açıyor depresif durumlara..Mutlaka vucudunuza vitamin takbiyesi yapınız doğal yollarla... Spor yapınız..(plates, yoga, yüzme, yüryüş, bisiklet) Bu durumda size çok yararı olacaktır..

Şifalar Hak'tan, çaba ve istek bizlerden..

kızlar hepinize cok teşekkür ederim,uzun zamandır ilgilenmemiştim KK'yla Okudum tek tek ve gördüm ki güzel arkadaşlıklara da sebep olmuşum :)) Kuantum Başarı'yı hemen alıp okuyacağım.Sürekli depresif halden az da olsa kurtuldum.Ara ara oluyo haliyle,ama özgüven için birşeyler deneyeceğim artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…