Bana fikirlerinizi yazar mısnız lütfen :(

kalliope85

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2011
164
208
103
İzmir
Benim sorunum şu. İyi bir üniversiteden mezunum, çok güzel stajlar ve sertifikalar ayrıca ufak iş deneyimleri ile mükemmel bir cv'm var. Kendini güzel ifade edebilen, özgüveni yerinde ve bakımlı hoş biri olduğum da söylenebilir. İnsani ilişkilerim, kurduğum dialoglar hep güzel olmuştur.

Gel gelelim, her insanın bazı ideaları vardır. Ben de siyasi olarak bana ters gelen bir iktidarın hükümdarlık zamanlarının çocuğu olarak, torpilsiz olarak devlete veya bir bankaya giremedim. Ha torpilsiz hiç mi giren yok, valla bilemiycem ama bana denk gelmedi. En son haberlerde 95 alan bir öğretmenin hala atama beklediğini de duyunca biraz daha emin oldum.

Genelde tüm ailem en az lisans mezunu insanlardır ve siyasi olarak da akp'ye sempati duyan tanıdıklarım çok az.
Sakın yanlış anlaşılmasın, chp'li değilim. Akp'ye eleştiride bulunmak için de yazmıyorum. Anlatmaya çalıştığım şey, zaman akp'lilerin zamanı ve ben de akp hükümetine görüş olarak çok uzağım. Haliyle iş bulmak ve kurumsal bir yere girmek zorlaşıyor benim için. Yani eğer iktidar CHP olsaydı, bu sefer de onun yandaşları daha rahat iş bulurdu. Burda önemli olan hangi parti olduğu değil, Türkiye'de her zaman işler böyle yürümüştür maalesef.

Bir çok insan duydum okuldan şurdan burdan, düşük kpss puanlarıyla (hatta kpss'ye girmeden) devlet memuru oldular ya da güzel kurumsal işlere girebildiler. buna bizzat şahitliğim de oldu.

2. göbekten bir akrabam zamanında beni AKP Genel Merkez'de mühim bir konum için tavsiye etmiş benden habersiz. incelemeler sonucu beni çok uygun bulmuşlar ve görüşmeye çağırmışlardı. Çok güzel maddi ve sosyal imkanlar dahilinde.. Fakat bu benim idealarıma ters geldiği için görüşmeye dahi gitmedim gittim garsonluk yaptım :(

Tabi siyaset filan hak getire, bir çok akrabam "salaksın sen", "idealist misin sen", "senden aptal ve başarısız bi çok insan o işlere giriyor,sen hakkınla girebilecekken reddediyorsun,enayisin" gibi yorumlarda bulunmuştu.

şimdi aynı akrabam "ben de Akp'ye bayılmıyorum. Fakat zaman onların zamanı. uyanık olmak lazım. sana türban tak demiyoruz, sadece referans ver.git AKP'de ...'yı bul. sadece cv'sini ver benim adımı verip. onlar devlette veya iyi bir bankada iş bulacaklar" diyor.bu konuda da hayır dedim ve ailemle tartışma yaşadım.

Ama pek hazzetmediğim bir akraba, ve gireceğim işe de sonuçta "birileri sayesinde" girmiş olacağım. ama özel sektörde 3 kuruş için koşturmaktan da çok yoruldum, mezun olalı beri kendi imkanımla bulduğum işler hep özel sektör oldu.

Siz olsanız ne yapardınız? çok mu tutucu bir yaklaşım, çok mu idealist bir tavır sergiliyorum? :( iş bulmanın zorlaştığı şöyle bi devirde köprüyü geçene kadar uyumlu mu olmalıyım?

Ne yazık ki bende senin gibiyim kötü ya da iyi bi şey söyleyemem daha iş hayatında olmadığım için farkında değilim belkide ama çok idealist bi insanım ve ilerde böyle sorunlar yaşıcağımı biliyorum.Gidip kabul etsen kendi vicdanınla karşı karşıya kalabilirsin maalesef düşüncelerimiz yeri geliyor biz haltedebiliyor her partinin iktidarında aynı tantanaları duyuyoruz zaten torpilsiz iş dönmediğinide biliyoruz kimse çıkıpta tersini iddaa edemez

Sana yardımcı olamadım belki ama seni çok iyi anladığımı bilmeni istiyorum umarım doğru bi karar verirsin.

Haklı olabilirsiniz ama konunuz kapanır büyük bir ihtimalle cünkü dini ve siyasi icerikli konular acmak yasak.

Güzelim illada devlet isine girmek istiyorum diyorsan bazen hic olmadik yerden yardim görebilirsin.Mesela benim babam polisti annem ögretmen.babam mesleginde hic bir zaman belli partiye yakin durmadi.Kenside sosyal demokratti.her neyse.babam erken öldü.Bende hic yakin olmadigim bir partinin döneminde atamam oldu.Buda tansu cillerdi.haa gidip torpil i uyguladim hayir zaten babam ölmüstü cevresi benim acimdan hep kayipti.

Diyecegim o ki sen adimlarini at.sonucta basta AKP de olsa CHP de olsa sen bu ülkenin vatandasisin.Hepsi bütün vatandasina hizmet vermek zorunda.haa olmazsada canini üzme.Herkes devlett memuru olmak zorunda degil.özel sektörle bir cok hayalinide gerceklestirebilirsin.

Hangi bölüm mezunusun merak ettim.ama Türkiyyed eiyi bir is bulamnin yolu ingilizceden geciyor,benim esim ingilizcesi oldugu icin biz su anda almanyadayiz.Yurt disinida deneyebilirsin.

Haklı olabilirsiniz ama konunuz kapanır büyük bir ihtimalle cünkü dini ve siyasi icerikli konular acmak yasak.

ama siyasi bir konu değil ki bu :( sadece "siyasi olarak olaya bakıp işe girme konusunda hatalı kararlar mı veriyorum" anlamında yazdım. ve özellikle BUNU HER PARTİ YAPAR diye de belirttim.

dilerim adminler, siyasi olarak algılamaz konuyu. isterlerse parti isimlerini silip A partisi B partisi olark düzeltebilirim.

Güzelim illada devlet isine girmek istiyorum diyorsan bazen hic olmadik yerden yardim görebilirsin.Mesela benim babam polisti annem ögretmen.babam mesleginde hic bir zaman belli partiye yakin durmadi.Kenside sosyal demokratti.her neyse.babam erken öldü.Bende hic yakin olmadigim bir partinin döneminde atamam oldu.Buda tansu cillerdi.haa gidip torpil i uyguladim hayir zaten babam ölmüstü cevresi benim acimdan hep kayipti.

Diyecegim o ki sen adimlarini at.sonucta basta AKP de olsa CHP de olsa sen bu ülkenin vatandasisin.Hepsi bütün vatandasina hizmet vermek zorunda.haa olmazsada canini üzme.Herkes devlett memuru olmak zorunda degil.özel sektörle bir cok hayalinide gerceklestirebilirsin.

Hangi bölüm mezunusun merak ettim.ama Türkiyyed eiyi bir is bulamnin yolu ingilizceden geciyor,benim esim ingilizcesi oldugu icin biz su anda almanyadayiz.Yurt disinida deneyebilirsin.

iktisat bölümü mezunuyum :44: zaten öyle bi zaman ki, kolunu çarpsan iktisat mezununa değersin :1: yine aile yüzünden istemeyerek seçtiğim bi bölümdü aslında.

ingilizcem kötü sayılır, kurslar da çok pahalı :43: aman kimse kalkıp da sen kendini geliştir, internetten kitaplardan cd'lerden demesin bana :50: çünkü o taktirde ancak intermediate seviyesini geçebiliyor insan :37:

ama almancam iyi diyebilirim. yine de yurtdışına gidip tek başına iş aramak... :s çok zor bi ihtimal gibi benim için. eşim olsa :52: yahut bi arkadaşım... pekala denemek isterdim.

Konu siyasi falan değil.
Arkadaş iş için atacağı adım için yardım istemiş.
Eğer yorumlar bu noktadan uzaklaşırsa o zaman siyasi olurn
Neyse.
Durumunuz gerçekten zor.
Ben kamuda çalışıyorum.Atanmak, hele ki kadro almak oldukça güç.
Ancak prensiplerinize de aykırı hareket etmek istemiyorsunuz.
Şöyle düşünelim:
Sizi bu adımı attığınızda birilerinin hakkını yiyecek misiniz?
Yoksa zaten bu yöntemle alınacak birinin önüne mi geçeceksiniz?
Ve hayatınızı kazanmanın işinizi yapmanın başka yolu var mı?

Konu siyasi falan değil.
Arkadaş iş için atacağı adım için yardım istemiş.
Eğer yorumlar bu noktadan uzaklaşırsa o zaman siyasi olurn
Neyse.
Durumunuz gerçekten zor.
Ben kamuda çalışıyorum.Atanmak, hele ki kadro almak oldukça güç.
Ancak prensiplerinize de aykırı hareket etmek istemiyorsunuz.
Şöyle düşünelim:
Sizi bu adımı attığınızda birilerinin hakkını yiyecek misiniz?
Yoksa zaten bu yöntemle alınacak birinin önüne mi geçeceksiniz?
Ve hayatınızı kazanmanın işinizi yapmanın başka yolu var mı?

işte ben de hep aynı sorularda takılı kalıyorum. diyorum ki kendi kendime, zaten bi sürü hak etmeyen bu yolla beni solladı. ben kimsenin hakkını yemeyecek aslında bunca eğitimim ve iş tecrübeme,kısaca vasıflarıma uygun bir işi bulacağım nihayet.
ama da işte... x yüzünden, x parti sayesinde... hele ki gece gündüz nefret kustuğum şeyler ve kişilerse bunlar..

kendi kendimi ezip geçer gibi, kendi idealarıma ihanet eder gibi, iki yüzlüymüşüm, yalakaymışım, oportunistmişim gibi hissettiriyor :(

çok arada kalıyorum:43:

Bence bahsettiğiniz durumun partiyle falan ilgisi yok.Kaba tabirle "dayı" meselesi bu..
Yani eğer bi yere girmek istiyosan,bi işini halletmek istiyosan içerde dayın olacak derler..Gerçekten de öyle.
Bizim insanımız küçücük bi işini bile araya tanıdığı,onu bunu sokmadan yapamıyor.
Alışmış,alıştırılmışız çünkü buna.
Bi de şöyle bi durum var artık işini böyle yapmayanlar yadırganıyor enayi misin bak şöyle yap şöyle et sen geç öne diyo herkes.
En basitinden bi hastahaneye gidiyosun tanıdığı olan önce muayene oluyor.
Karar sizindir tabi ki ama ben ömür boyu ekmek yiyeceğim işi kendim elde etmek isterim.
İçim ancak böyle rahat eder çünkü..

çok çok haklısınız bende sizin gibi düşünüyorum daha mezun olmadan iş bulamama korkusuna kapıldım desem yeridir..
önceden torpil yaptıranlar ayıplanırken şimdi yaptırmayanlar eleştiriliyor... ne hale geldik..
torpil olmadan hakkıyla bir yerlere gelen insanların nesli tükenmek üzere..
sonumuz hayrolsun..

işte ben de hep aynı sorularda takılı kalıyorum. diyorum ki kendi kendime, zaten bi sürü hak etmeyen bu yolla beni solladı. ben kimsenin hakkını yemeyecek aslında bunca eğitimim ve iş tecrübeme,kısaca vasıflarıma uygun bir işi bulacağım nihayet.
ama da işte... x yüzünden, x parti sayesinde... hele ki gece gündüz nefret kustuğum şeyler ve kişilerse bunlar..

kendi kendimi ezip geçer gibi, kendi idealarıma ihanet eder gibi, iki yüzlüymüşüm, yalakaymışım, oportunistmişim gibi hissettiriyor :(

çok arada kalıyorum:43:

Her şeyden önce onurlu bir duruşunuz var tebrik ederim.
Yukarıdaki açıklamanızdan sonra kesinlikle böyle bir adım atmayın derim.
Çünkü rahatsız olacaksınız, içiniz içinizi yiyecek.
Herkesin arkanızdan fısır fısır konuştuğunu sanacaksınız.
Dahası bu işe yetecek de artacak nitelikte dahi olsanız hep birilerinin önüne geçtiğinizi düşündüğünüz için kendinizi yetersiz hissedecek ve huzursuz olacaksınız.
Çünkü bunlar eleştirdiğiniz şeylerdi.
Daha düşük konumda ama kendi imkanlarınızla bulacağınız bir iş sizi çok daha mutlu edecek eminim.

Biliyorum güzelim seni cok iyi anliyorum.yillar önce bu durum iki arkadasin arasini bile acmisti.arkadaslardan birisi iktisat mezunuydu digeri ise ya ziraatti yada veterinerlikti.Simdi unuttum.iktisat mezunu olan degilde digeri vakifbanka girmisti.Nasil tabiki torpille.Diger arkadasta bir gün karsilastigimizda benim olmam gerken yerde o calisiyor bu nasil is anlamadim demisti.Bu durumlar 25 sene önce bile oluyor canim.Parti falan bahane.Bence bol bol dua etsen.Inan öyle dualarimi allah kabul etti ki inanamazsin.Atamam bile bu sayede oldu.

Biliyorum güzelim seni cok iyi anliyorum.yillar önce bu durum iki arkadasin arasini bile acmisti.arkadaslardan birisi iktisat mezunuydu digeri ise ya ziraatti yada veterinerlikti.Simdi unuttum.iktisat mezunu olan degilde digeri vakifbanka girmisti.Nasil tabiki torpille.Diger arkadasta bir gün karsilastigimizda benim olmam gerken yerde o calisiyor bu nasil is anlamadim demisti.Bu durumlar 25 sene önce bile oluyor canim.Parti falan bahane.Bence bol bol dua etsen.Inan öyle dualarimi allah kabul etti ki inanamazsin.Atamam bile bu sayede oldu.

:61: bundan 3 ay evvel ziraat bankasının sınavına girdim. 85 aldım. mükemmel bir mülakat geçirdim, tüm heyet "aferin, çok beğendik seni" vs derken... bi çok başarılı arkadaşım ve ben kesin gözüyle bakarken..

nerde ezik, sessiz, badem bıyıklı, tecrübesiz tip var onları aldılar :) mülakattan ağlayarak çıkıp "ayyy çok heyecanlandım başladım ağlamaya" diye çıkıp alanı terk edenler varken.. gittiler elediler bizi :) torpil için birilerini aradık yüksek mevkide, ne dese beğenirsniz: "bakanlar elime liste verdi. önce o listedekileri sokmak zorundayım, kusura bakmasın hanım kızımız" demiş :)

bunun gibi bir çok maceram var. alışkınım, inanırım size...

cok cok haklisiniz konu kapanmadan bende kendi ailemden ornek vereyim. bizde akp siyasi gorusune tamamen zit taraftayiz. ve hakim olmak isteyen bir abim yillardir hakimlik sinavini gecip mulakatta eleniyo... fazla yoruma gerek yok heralde.. hersey acik :24:

Son düzenleme:
üzgünüm ama bu konu kapanır :34:
benim yazcagım yorumdanda ben ceza alırım bu yüzden yazıp yazıp siliyorum ... :63: bu işler böyle yürüyo ve böyle yürücek !. bende senin gibi düşünüyorum belkide iş hayatına atıldıgımda bende sıkıntı çekicem ,ama zaten sayılı insanlar kaldı böyle düşünen bana ait olan tek şey düşüncelerimide değiştiriceksem ne anlamı olucak içinde bulundugum ortamın..
akrabana katılmıyorum sana başını kapa demicekler diyo ama istedigin gibi davranabilicekmisin hayır!!.. tabi idealarda karın doyurmuyo ama fikrini savunmadıgın bi partidede rol almak çok çok saçma bi durum..
Partininde dışında 'amca-dayı' işleri aslında bunlar iyi yerlerde tanıdıkların varsa sırtın yere gelmez partiside önemli değil.. :97: böyle konuları okuyunca daha çok içim şişiyo ne iş bulucam acaba bende :97::97:
bana kalırsa gir bi özel şirkette başla bi yandanda Kpss'ye hazırlan belli olmaz kazanırsın :71:

Benim sorunum şu. İyi bir üniversiteden mezunum, çok güzel stajlar ve sertifikalar ayrıca ufak iş deneyimleri ile mükemmel bir cv'm var. Kendini güzel ifade edebilen, özgüveni yerinde ve bakımlı hoş biri olduğum da söylenebilir. İnsani ilişkilerim, kurduğum dialoglar hep güzel olmuştur.

Gel gelelim, her insanın bazı ideaları vardır. Ben de siyasi olarak bana ters gelen bir iktidarın hükümdarlık zamanlarının çocuğu olarak, torpilsiz olarak devlete veya bir bankaya giremedim. Ha torpilsiz hiç mi giren yok, valla bilemiycem ama bana denk gelmedi. En son haberlerde 95 alan bir öğretmenin hala atama beklediğini de duyunca biraz daha emin oldum.

Genelde tüm ailem en az lisans mezunu insanlardır ve siyasi olarak da akp'ye sempati duyan tanıdıklarım çok az.
Sakın yanlış anlaşılmasın, chp'li değilim. Akp'ye eleştiride bulunmak için de yazmıyorum. Anlatmaya çalıştığım şey, zaman akp'lilerin zamanı ve ben de akp hükümetine görüş olarak çok uzağım. Haliyle iş bulmak ve kurumsal bir yere girmek zorlaşıyor benim için. Yani eğer iktidar CHP olsaydı, bu sefer de onun yandaşları daha rahat iş bulurdu. Burda önemli olan hangi parti olduğu değil, Türkiye'de her zaman işler böyle yürümüştür maalesef.

Bir çok insan duydum okuldan şurdan burdan, düşük kpss puanlarıyla (hatta kpss'ye girmeden) devlet memuru oldular ya da güzel kurumsal işlere girebildiler. buna bizzat şahitliğim de oldu.

2. göbekten bir akrabam zamanında beni AKP Genel Merkez'de mühim bir konum için tavsiye etmiş benden habersiz. incelemeler sonucu beni çok uygun bulmuşlar ve görüşmeye çağırmışlardı. Çok güzel maddi ve sosyal imkanlar dahilinde.. Fakat bu benim idealarıma ters geldiği için görüşmeye dahi gitmedim gittim garsonluk yaptım :(

Tabi siyaset filan hak getire, bir çok akrabam "salaksın sen", "idealist misin sen", "senden aptal ve başarısız bi çok insan o işlere giriyor,sen hakkınla girebilecekken reddediyorsun,enayisin" gibi yorumlarda bulunmuştu.

şimdi aynı akrabam "ben de Akp'ye bayılmıyorum. Fakat zaman onların zamanı. uyanık olmak lazım. sana türban tak demiyoruz, sadece referans ver.git AKP'de ...'yı bul. sadece cv'sini ver benim adımı verip. onlar devlette veya iyi bir bankada iş bulacaklar" diyor.bu konuda da hayır dedim ve ailemle tartışma yaşadım.

Ama pek hazzetmediğim bir akraba, ve gireceğim işe de sonuçta "birileri sayesinde" girmiş olacağım. ama özel sektörde 3 kuruş için koşturmaktan da çok yoruldum, mezun olalı beri kendi imkanımla bulduğum işler hep özel sektör oldu.

Siz olsanız ne yapardınız? çok mu tutucu bir yaklaşım, çok mu idealist bir tavır sergiliyorum? :( iş bulmanın zorlaştığı şöyle bi devirde köprüyü geçene kadar uyumlu mu olmalıyım?

yerinde olsam kesinlikle gider kabul ederdim,sen kabul etmezsen yerine kendileri gibi düşünen birini getirecekler. idealarına ters olması gereken reddetmen aslında.bu ülkenin senin gibi insanların çalışmasına ihtiyacı var. bizim tanıdığımız bir 40 yaşında lise mezunu bile olmayan "göstermelik dindar" bir adam buranın havayollarına müdür yardımcısı olarak memur oldu, adamın ahlakla dinle en ufak bir alakası yok,ama ahlak diyince mangalda kül bırakmaz.sadece particilik sayesinde.
kendin için kabul etmiyosan,bizler için kabul et.bu düzenin böyle olmasından nefret ediyorum.senin gibiler çoğalırsa en azından ilerisi için bir umut olur.

birileri yarama bastı:((((çok ii olmasa da ii sayılabılecek bır unıden mezunum...bölümümü cok sevdıgım için kalkıp 1. sınıftan itibaren kendı ıstegımle alanımda çalısmaya basladım kendı sınıf arkadaslarım tatıl yaparken ben sabahın 6 sında yollara dusuyordum.. ancak 4 yılın sonunda elımde olan tek sey suan evde oturmak cv mı vermedıgım yer kalmadı...nerelere basvurdum ama iş yapıcı bır dayım olmadıgı için maalesef olmadı.....şuan benım olmam gereken yerlerde hep torpılle sacma sapan dıplomalarla çalısan ınsanlar var.....maalesef....bu Türkıyeye bilen degıl bilmem ne yapan yaranıyor ......o yuzden arkadasım böyle seyler dusunmeye devam edersen eger senınde olacagın evde oturmak olur ..fırsatı degerlendır bence.....

Back
X