Evlilik başvurusunda gerekli belgeler;
1. Resimli Nüfus cüzdanları aslı ve fotokopileri. 10 yılı geçen nüfus cüzdanları geçersizdir.Kabul edilmeyecektir.Çiftlerin nüfus cüzdanlarında en son medeni hali işlenmiş olmalıdır.
2. Çiftlerden birinin adrese dayalı KPS'de kaydı olmalıdır.(İKAMETGAH istenilmiyor)
3. Son 6 ayda çekilmiş 6 'şar adet vesikalık fotoğraf. FOTOKOPİ RESİMLER GEÇERSİZDİR.
4. Nüfus kayıt örneği KPS'li sistemimizden verilmektedir.NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ'NE GİDİLMEYECEKTİR
5.Sağlık Ocağı,Hükümet Tabibliğinden alınan EVLENME SAĞLIK RAPORU (sağlık raporu mühürlü ve fotoğraflı olacaktır)
6. Boşanmanın kesinleşmesinden itibaren 300 günü dolmayan bayanların Aile Mahkemesi'nden iddet müddeti kararı almaları ve kesinleştirmeleri zorunludur.Yabancı uyruklu bayanlardan istenilmemektedir.
7. 16 yaşını doldurup,17 sinden gün lanlar adaylar Aile Mahkemesinden kesinleştirilmiş evlenebilir kararı almalıdır.17 yaşını doldurup 18 yaşından gün alanlar adaylar noterden alınmış anne-baba muvakatnamesi ile evlenebilirler.(anne veya babadan biri ölmüş ise ölümü nüfus kaydı ile belgelenecektir).
8. Yabancı uyruklu ise Türkiye'de bağlı bulunduğu konsolosluktan alınarak Vilayet Hukuk İşleri'ne onaylatılmış bekarlık belgesi.
9. İstanbul'da konsolosluğu bulunmayan yabancılar için Ankara'da bulunan Büyükelçiliklerinden alınan bekarlık belgelerinin Dışişleri Bakanlığı'nca onaylatılması gerekmektedir.
10. Evlenecek çiftlerin beraber gelmeleri zorunludur.
11. Evlenme beyannameleri ve diğer doldurulması gereken belgeler sistemimizden çıktı olarak alınmakta,çiftler sadece evrakları imzalayacaktır.
Mal ayrılığı talebi olanların, noterden yaptırmış oldukları MAL AYRILIĞI SÖZLEŞMESİ müracaat dosyasına koyulur.
Kızlık soyadını kullanmak isteyenler,Evlendirme memuruna kayıt anında söylemeleri gerekmekte; soyadı dilekçe sistemden çıktı olarak alınmakta olup Evlendirme memurunun önünde imzalanacaktır
KADIKÖY'DE İKAMET ETMEYENLER İKAMET ETTİKLERİ YER EVLENDİRME DAİRESİ'NDEN İZİN BELGESİ ALARAK EVLENDİRME DAİREMİZE BAŞVURABİLİRLER.
MÜRACAAT EVRAKLARI, ALINDIĞI TARİHTEN İTİBAREN 6 AY SÜRE İLE GEÇERLİDİR.
İstenilen evraklar tamamlandıktan sonra gün için müracaat edilecektir.Eksik evrakla müracaat yasa gereği kabul edilmemektedir.
Müracaat edildikten sonra en erken gün varsa 3 gün sonraya gün verilmektedir.Müracaat tarihinde yasa gereği evlilik akdi yapılmamaktadır.
EVLİLİK BAŞVURU EVRAKLARI DÜZENLENDİĞİ TARİHTEN İTİBAREN 6 (ALTI AY) SÜRE İLE GEÇERLİ OLDUĞUNDAN İSTENİLEN NİKAH GÜNÜ BU TARİH ARALIĞINI GEÇMEYECEKTİR.
ÖRNEK: MAYIS 2009 TARİHİNİ İSTEYEN ÇİFTLERİN BAŞVURU EVRAKLARI ARALIK 2008 TARİH İTİBARIYLE DÜZENLENMİŞ OLMASI GEREKECEK , BAŞVURU İŞLEMLERİ BUNA GÖRE ALINACAKTIR.
ben haziran için ne zaman gün alabilirim diye 2 hafta önce gidip sormuştum şubatta alabilirsiniz demişlerdi bilgin olsun