Söz Kesimi Bana da Yardım Lütfen=)...

gamziya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2009
653
1
96
39
Sivas
ben 5 yıldır anlaşıyorum ve daha ailelerimiz tanışmadı.bu şubat tatilinde isteme ve nişan olacak.ilk önce aileler tanışır sonra isteme ve nişan mı olur?ya da isteme olur sonra nişan mı olur?ya da hepsi aynı gün mü olur?fikirleriniz nedir?sizinkiler nasıl oldu?
birde bohça şart mıdır?yapmasak boşuna telaş.:1rolleyes:

benim de geçen yıl şubatta olmuştu. hem aileler tanıştı istediler ve söz takıldı. ama nişan yaza oldu. hepsi bir olmadı bizim. ki uzak olmasa tanışma isteme söz de bi arada olmaması gerekli. ama bizim çok uzaktı. babam da başlarda nasıl olcak bu böle hepsi birden dedi. ama gayet memnun bitti o gün
bence vakit varsa nişanı sonra yapın. bohça anlaşmaya bağlı olmaz derseniz olmaz. biz çok abartmadan yaptık. sadece bana ve nişanlıma yapıldı. aşırı masrafta olmadı adet yerini buldu

anladım,yani hepsi birgünde olmaması gerekli.bizde şaşırdık açıkçası nasıl olacak diye.bohçaya gelince hiç yapmamayı düşünüyoruz.ama bakalım büyükler ne diyecek..
teşekkürler fikirlerini paylaştığın içina.s.

bence tanisma faslinin ardindan isterler sonra soz nisan icin bi tarih konusulur, o tarihte de soz nisan beraber olur :)

pazartesi tanışıp cuma söz-nişan olur

siz sağ onlar selamet

evli evine köylü köyüne :lepi:

bohça şart değil. gereksiz bir şey.

daha bunların hiç birini yaşamadım ama böyle düşünüyorum :icecream:

sekerim bizim aiLeLerimizde tanısmıyordu.hemde farkLı sehirLerde yasıyoruz. eyLüL 26da hem tanısma hemde isteme oLdu. ekim 17 icinde aiLe ici nisan oLması kararLastırıLdı ve yapıLdı.
bohca icinde daLLanıp budakLanmasının geregi oLmadıgını sadece bana ve nisanLıma aLınması gerekenLerin aLınmasının kafi oLacagını söyLemistik.
mutLuLukLar opuyorumnanaktan

önce ailecek geldiler tanışma oldu
10-15 gün sonra istemeye geldiler
isteme den 2 gün sonra söz taktık
nişanıda mayıs gibi düşünüyoruz
bana kalsa hepsi bir olsun istiyordum çok yorucu oluyor kötükedihüso

hayır canım ikimizde istanbuldayız hatta semtlerimizin arası yarım saat yok :)
ama babam biraz naza çekti böyle olmasını istedi
biz ilk gelişleri isteme tanışma olsun istemiştik ama o biraz düşünmek istedi
önce bi tanışmaya gelsinler dedi
10-15 gün sonra buyrun gelin dedi
ama o gelişte de isteme söz bir yapmadı iki gün sonra söz yapalım dedi kötükedihüso
45 kişi falan vardık biz biraz kalabalık aile oldugumuz için öyle hemen ilk tanışmada olmaz söz falan dedi Çok üzgünüm çoook
toplam 3 kere de oldu anlıyacağın yorucu oluyor ama
tamamen babamın inadı aileni ikna etmene bağlı
bizde kendi aramızda bikerede olsun bitsin demiştik ama olmadı

rica ederim ne demek yerimseniben
kız tarafı sizsiniz sonuçta siz belirliceksiniz nasıl olacağını
şimdiden anneni falan ikna et alıştır ufaktan
ben babamı ikna edemedim de :)
şimdiden hayırlısı olsun a.s.

ben geçen cumartesi sözlendim
bizim şehirlerimiz farklı o yüzden
önce aynı gün tanışma isteme oldu
sonra sözü kestik....
bohça dersen masrafa gerek yok
biz kız tarafı olarak bohçayı hazırladık
ama erkek tarafıda yapmış...
aslında yapmasalar daha iyi olurdu...
ben hiç bir şey istemiyorum sadece yüzük getirin dedim
ama beni kayınvaldem dinlemedi.

bizde karar aldık bakalım, inş değişiklik olmazsa ptesi erkek ark. gelecek,çarş aşlesş gelecek tanışma olacak,ctesi öğlen isteme akşamına nişan nasıl ama en sonunda bir çıkar yolu bulduk dşye düşünüyorum ben.ama annemlerin daha haberi yok:>

Sağol canım,Allah sizi de tamamına erdirsin:)
hayırlı,uğurlu olsun.inşallah ben de görürüm o günleri:kedi:

sana tavsiyem tanışma ve söz aynı zamanda olursa nişanı hemen yapma..aileler bi tanışsın..koştur koştur olunca birşeyler aileler birbirlerini tanımadıı için pürüzler çıkabiliyor sonunda üzülmemek için araya zaman koy..sadece tavsiye hayırlı olsun bu arada :) yazmayı unutmusum :)

Son düzenleme:
valla bizdde ayı şehirlerdeyiz seneye eylül gibi hem isteme hem söz nişan aile arasında olsun istiyorum inşallah...

Zaman kısmına takılma bence. Benimki belki evet biraz garip oldu ama tanışma, isteme ve nişan aynı gece oldu :) ıki tarafta aynı şehirde oturmasına rağmen bu şekilde oldu. 4 yıllık birlikteliğimizi şimdi aileler tanışsın, 5 ay sonra istesinler, 6 ay sonra nişana gelsinler, 4 yıl sonra düğüne ohooo deseydik sanırım daha komik bir tablo çıkardı. Çok koşkoşlu ve zahmetli olmasına da katılmıyorum. Sonuçta uzaya insan göndermiyoruz ya canım, anlaşsınlar, tanışsınlar, ısınsınlar birbirlerine kısmı zaten epey hayali duurumlar. Elbette vardır örnekleri ama hiç tanımadığın bir grup insanın diğer bir grup insanla tanışıp kaynaşmasını beklemek yerine senin hayatını birleştireceğin kişiyle tanışmı ve kaynaşmış olman bence daha önemli. Neyse, kolay gelsin, mutluluklar.

allah tamamanı erdirsin.bende geçen sene nişanlandım onlar bir kere gelnce gerisini aileler konuşarak ortak yolu buluyorlar sen hiç yorma kafanı sen her anın keyfini yaşamaya bak.çünkü gerçekten çok sitresli ve heycanlı anlar yaşıyor insan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…