Bana bunu yorumlayacak birileri lazım,siz olurmusunuz

• Konu Sahibi Konu Sahibi pnar1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

pnar1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2009
450
1
0
Kocaeli
Herşey tek tip askerliğin gündeme gelmesiyle başladı ,4senedir beraber olduğum insanla,"daha fazla beklemeyelim,bu yaz evlenelim,askerede evlendikten sonra gidersin,nasılsa ikimizde çalışıyoruz zorlanmayız "diye konuştuk.
Hemen ev alma hazırlığına girdi kredi bekliyor şu anda çıkınca evimizi alacak,konuştuklarımı ailesiylede paylaştı,tamam dediler
Dün akşam ablasına gitti,sabah telefonla akşam neler olduğunu sordum"ablası: ben onun yerinde olsam askerliğini yapmamış biriyle evlenmem,sende kıza nasıl güvenip gidiceksin "demiş.benimkide "yapcak olan nişanlıyken sözlüykende yapar" demiş ...
Bu nedemek kızlar,ablası bu cümleyi nasıl söyler,benim kide nasıl susturmaz " ben bu kızla 4 senedir birlikteyim sen ne diosun" demeliydi .Sonra eniştesi demiş "iyi düşündünmü,ben seni bir gece arayıp çok moralim bozuk içiyorum hadi gel desem izin vercekmi" demiş.Çocuğun aklına neler sokuyorlar yamafoldumben
Sonra dediki bana "tek tip rafa kalktı okul bitince(aöf 4.sınıf) ben kısa dönem giderim geldiğimde evleniriz zaten"dedi zaten işin büyük bölümünü atlattık dedi .Büyük bölümü dediği şeyde ailesine açıklamak ve ev alma girişiminde bulunmak,bende "evi kendine alıyorsun ailene 4 sene olmuş açıkla artık zaten"dedim.sonuçta evi alıyorsa benim için almıyor ya kendi için alıyor
Ben şok oldum ve moralim çok bozuldu.
bir erkek nasıl böyle dönebilir sözünden,herşey bu kadar ciddiyken,,,,onun dediği gibi olursa bizim evliliğimiz 2 sene atıyor.Ben bütün arkadaşlarımla paylaştım ve yüzümde gülücüklerle ,hayallerle dolaşıyorum ortalıkta.
Ve iyiki ona güvenip aileme anlatmadım birşey ,
Bana diyorki "askere gitmeden nişan yaparız" ,bende dedim "seni 2 sene nişanlı falan beklemem ben".
akıllıya bak hem beni garantiye alcak, hem askerliğini yapcak, hem beni elinin altında tutacak.
sonra bana trip yaptı bende ona kapattık telefonu

Nedir bu durumun yorumu lütfen kızlar.
:a015:

yani bilemiyorum ablası hangi mantıkla dedi
sonuçta evli olsanda beklicen sevgili olsanda beklicen ne farkı var

ama sevgilin demiş zaten 'yapsa nişanlıyknde yapar sözlüykende' vermiş cevabını bana göre..

ama konunun büünüyle ilgili pekbi yorum yapamıcam .böle askerlik maskerlik tecrübeli bayanlar yardımcı olur umarım.

daha fazla üzülmemen dileğiylea.s.

yani bilemiyorum ablası hangi mantıkla dedi
sonuçta evli olsanda beklicen sevgili olsanda beklicen ne farkı var

ama sevgilin demiş zaten 'yapsa nişanlıyknde yapar sözlüykende' vermiş cevabını bana göre..

ama konunun büünüyle ilgili pekbi yorum yapamıcam .böle askerlik maskerlik tecrübeli bayanlar yardımcı olur umarım.

daha fazla üzülmemen dileğiylea.s.

İşte çocuğun kafasını bulandırmaya çalışıyorlar.
vE BENİMKİDE KIVIRMAYA BAŞLADI BU SABAH TELEFONDA ,İŞTE BEN OKULDAN SONRA ASKERE GİDERİM GELİNCE YAPARIZ düğünü, NASILSA KISA DÖNEM DİYE.:delphin:

ablası belki yanlış kelimeler kullanmış ama sende ben seni 2 sene nişanlı beklemem lafında pek hoş değil. o ne demek oluyo sen nişanlına güvenmiyor musun inanmıyor musun da 2 yıl beklemem diyorsun?

benim şahsi görüşümde zaten askerliğin evlilikten önce yapılması... Askerlik sonuçta askere gittiğinde tek sermayesi erkeğin canıdır. herşey olabilir. İnsan kötüyü düşünmek istemiyor ama sonuçta verilen hayati kararlardan biridir evlilik ve hayati kararlarda her yönü düşünmek gerekir.

birde burdada çok okuyoruz açılıyor konular eşi askere gitmiş kız tek başını bir sürü sorunla başa çıkmak zorunda kalıyor. sen sevdiğin insanla evlenmişsin ama o şimdi askerde ve sen onun annesi babası ablası vs vs akrabalarıyla uğraşmak ilgilenmek zorunda kalıyorsun ve hatta belki onlarla yaşamak zorunda kalacaksın, kalmazsan bile 2 gün arama laf olur hergün ara gene laf edecek bişey bulurlar. sonra sen zaten yalnızsın hasret dolusun iyice ailesinde soğuyacaksın. sevdiğin gelecek o yakken tüm yaşadıklarını ne kadar anlatırsan anlat anlayamayacak ve senin ailesinde hoşlanmadığını düşünmek onu daha da üzecek böyle böyle daha yeni evliliğin tadına varacakken huzursuzluklar çıkacak vs vs vs...

umarım anlatabilmişimdir. ablasının eniştesinin cümlelerine takılma bence

ablası belki yanlış kelimeler kullanmış ama sende ben seni 2 sene nişanlı beklemem lafında pek hoş değil. o ne demek oluyo sen nişanlına güvenmiyor musun inanmıyor musun da 2 yıl beklemem diyorsun?

benim şahsi görüşümde zaten askerliğin evlilikten önce yapılması... Askerlik sonuçta askere gittiğinde tek sermayesi erkeğin canıdır. herşey olabilir. İnsan kötüyü düşünmek istemiyor ama sonuçta verilen hayati kararlardan biridir evlilik ve hayati kararlarda her yönü düşünmek gerekir.

birde burdada çok okuyoruz açılıyor konular eşi askere gitmiş kız tek başını bir sürü sorunla başa çıkmak zorunda kalıyor. sen sevdiğin insanla evlenmişsin ama o şimdi askerde ve sen onun annesi babası ablası vs vs akrabalarıyla uğraşmak ilgilenmek zorunda kalıyorsun ve hatta belki onlarla yaşamak zorunda kalacaksın, kalmazsan bile 2 gün arama laf olur hergün ara gene laf edecek bişey bulurlar. sonra sen zaten yalnızsın hasret dolusun iyice ailesinde soğuyacaksın. sevdiğin gelecek o yakken tüm yaşadıklarını ne kadar anlatırsan anlat anlayamayacak ve senin ailesinde hoşlanmadığını düşünmek onu daha da üzecek böyle böyle daha yeni evliliğin tadına varacakken huzursuzluklar çıkacak vs vs vs...

umarım anlatabilmişimdir. ablasının eniştesinin cümlelerine takılma bence

Canım ben onu tam tamına 4 sendir bekliyorum,ve karşıma evlilik için çıkıp sonra iki kişiyle konuşup cayması ,çok kaypakça geliyor.Ben çalışıyorum maaşımız iyi o yokken onu ev,mde beklemek istiyorum.İstiyordum yani,artık hevesim kalmadı.Bugün öğlen konuşucaz ,neler olduğunu yazarım

canım kaç yaşındasınız bilmiyorum ama sanırım 24civarı olsa gerek ; okullar filan bitmemiş... bence sevgilinin ablası doğru söylemiş... ben olsam ben de askerliğini yapmamış biriyle evlenmek istemem... elbet çok seviyorumdur ; beklerim ki bekledim de...ama evlilik başka birşey ; ülkemizde askerlik yapmak bambaşka birşey... çok üzülerek söylüyorum ki ; asker uğurlarken " bu asker gidecek; geri dönecek!" diye tezahürat yapılan kaç ülke vardır... evlenip de eşine doyamadan kaybeden kaç genç kadın var biliyor musun ; bir de kucağında bir bebek...

sevgilin bence de ablasına cevabını vermiş... yapmak isteyen yapar... illa senin kafandaki cümleyi kurması gerekmiyor değil mi?

erkekler geç olgunlaşıyor ; o yüzden ben 30undan önce evlenen erkeklerin birkaç yıl sonra özgürlük arayışlarını doğru bulmasam da artık görmezden gelinmeyecek bir gerçek olduğunu düşünüyorum...
eniştesi de bunu anlatmaya çalışmış ve bence doğru da yapmış... üstelik eniştesiyle ya da arkadaşlarıyla elbette arada bir dertleşecektir ; bunda yanlış birşey yok ki..

bence ailesi doğru tepkileri vermiş... kendine güvenmesi önemli ki bence kararını değişiyorsa üzerinde fazla düşünmemiş demek... biraz zaman versen iyi olur bence... karşılıklı konuşarak ikiniz için de en iyisini gerginlik yaşamadan bulabilirsiniz...

Canım ben onu tam tamına 4 sendir bekliyorum,ve karşıma evlilik için çıkıp sonra iki kişiyle konuşup cayması ,çok kaypakça geliyor.Ben çalışıyorum maaşımız iyi o yokken onu ev,mde beklemek istiyorum.İstiyordum yani,artık hevesim kalmadı.Bugün öğlen konuşucaz ,neler olduğunu yazarım

nunna arkadaşımız çok güzel örnekler vermiş aslında ... bence üzerinde düşün...
siz evlenip de oğulları askere giderse ailesi seni sahiplenmek isteyecektir... yani kendi evinde huzurla bekleyememe ihtimalin çok fazla...

bu erkeklerin ailseine bişyeler sölememe cesaretsizliği öldürüyor beni benimkide öle pek cesaret edemio..ablasına da ne ya ister askere gitmeyenle evlenirsin ister gelenle o nebiçim laf bence sevgilini ikna et 2 yıl uzun süre anlıyorum seni

bu erkeklerin ailseine bişyeler sölememe cesaretsizliği öldürüyor beni benimkide öle pek cesaret edemio..ablasına da ne ya ister askere gitmeyenle evlenirsin ister gelenle o nebiçim laf bence sevgilini ikna et 2 yıl uzun süre anlıyorum seni

olumunekankayizsmile

Arkadaşlar,ailenin iki kişi arasında olanlara karışma fikrini artık bir yaşam biçimi olarak kabullenmeniz çok şaşırtıcı ben 29 yaşındayım,okul derken erkek arkadaşım kısa dönem yapmak için okuyor,büyük adam olmak için çabalamıyor yani,
Ne zaman evleneceğimiz nasıl yaşayacağımızı bizim karar vermemiz lazım,biz aillelere fikir sormuyoruz sadece yapacaklarımızı haber veriyoruz saygıdan..
Ama tabi burda sorun kimde benim erkek arkadaşımın,verdiği kararların arkasında duramaması
Bunu ancak birebir yaşadığınızda kavrayabilirsiniz.Erkek arkadaşıma neden hak verdiğinzi hiç anlamıyorum,30 yaşından önce olgunlaşmıyor diyorsunuz ama eniştesi 45 yaşında nelerin planını yapıyor.erkeğin özünde sorun var bence
kaydirigubbakcemile

Arkadaşlar,ailenin iki kişi arasında olanlara karışma fikrini artık bir yaşam biçimi olarak kabullenmeniz çok şaşırtıcı ben 29 yaşındayım,okul derken erkek arkadaşım kısa dönem yapmak için okuyor,büyük adam olmak için çabalamıyor yani,
Ne zaman evleneceğimiz nasıl yaşayacağımızı bizim karar vermemiz lazım,biz aillelere fikir sormuyoruz sadece yapacaklarımızı haber veriyoruz saygıdan..
Ama tabi burda sorun kimde benim erkek arkadaşımın,verdiği kararların arkasında duramaması
Bunu ancak birebir yaşadığınızda kavrayabilirsiniz.Erkek arkadaşıma neden hak verdiğinzi hiç anlamıyorum,30 yaşından önce olgunlaşmıyor diyorsunuz ama eniştesi 45 yaşında nelerin planını yapıyor.erkeğin özünde sorun var bence
kaydirigubbakcemile

insanların ailelerinin ya da arkadaşlarının fikirlerine önem verebiliyor olmalarını anlayamamanız asıl şaşırtıcı olan... elbette iki insan kendi hayatlarına dair kararları kendileri almalı ama o kararları verirken başka açılardan bakabilen insanların da fikirlerini dikkate almaları çok mantıklı... dediğiniz gibi sorun erkek arkadaşınızın kararlarının arkasında durmamasında... ben ailesinin onun yerine karar aldığı yorumunu çıkaramayacağım yazdıklarınızdan... o yüzden onlara tepkili olmanızı anlayamıyorum... sadece sizin fikirleriniz dikkate alınsın istiyorsunuz sanırım... ama erkek arkadaşınız daha önce göremediği noktaları ailesinin verdiği tepkilerle görmüş anlaşılan...

erkek arkadaşınıza da hak vermiyorum ; ailesinin söylediklerini mantıklı buluyorum... ve olumsuz davranmak yerine sakince en iyisini düşünmenizi öneriyorum... ama evet haklısınız sorunun erkeğin özünde olması konusunda...

Askere gitmeden evlilik olmamalı bence de.Ama siz böyle bir karar aldıysanız da ailesi tabiki fikirlerini açıklayacak.erkek arkadaşında bu fikirlerin karşısında tekrardan karar verecek.Maalesef iki kişi değil aileler evleniyor bizim ülkemizde.

Aceleye getirmemekte fayda var
zaten hazırlıklar süresinde gerginlikler yaşanıcak
birde oldu bittiye getirirseniz neler olur
tahmin etmek istemem ..
En güzeli çocuk gitsin askerliğini yapsın
sende eksikleri tamamlarsın
4 sene bekleyen bir 6 ay daha bekler

canim yani, ne güzel ev almak istemis falan, ablasi biraz salakmis anlasilan, kendinin ici fesat herkesi kendi gibimi sanmis ne demek nasil askere gidiyorsun birakip..., yani sen sanki erkekmi alacan eve töbe yarabbim allah bildigi gibi yapsin ablasinni.. nasil bir cirkefmis.... , ama sevgilinde sözünü gecirememis savunmamis, aferin onada..., erkekler böyle güzelim , biyerleri tutusunca hemen yan ciziyorlar...

tatlım anlaşılan sevgilin ailesinin lafına çok bakıyor eğer böyleyse zaten işin çok zor bence tekrar düşün derim ben evlilik ciddi birşey sen o askerdeyken onu beklemeyi göze alıyorsun o da sana bunları söylüyor çok yanlış buldum ben :olmaz:

bence askere gidip geldikten sonra evlenmeniz çok daha rahat olur çünkü evliyken 15 ay asker beklemek işkence olur ama nişanlı yada sevgili olarak bekleyin o da üniversiteyi bitirip 5 ay da askerlik yapıp gelsin çok daha iyi olur. inan evliyken asker bekleyemezsin. ayrıca ablasının da cevabını vermiş bana göre

son durum şöyle,kendisi hatasını anladı,ve geri adım attı,evi aldık yazada kısmetse evleniyoruz,yorumlar için teşekkür ederim.

Herşey tek tip askerliğin gündeme gelmesiyle başladı ,4senedir beraber olduğum insanla,"daha fazla beklemeyelim,bu yaz evlenelim,askerede evlendikten sonra gidersin,nasılsa ikimizde çalışıyoruz zorlanmayız "diye konuştuk.
Hemen ev alma hazırlığına girdi kredi bekliyor şu anda çıkınca evimizi alacak,konuştuklarımı ailesiylede paylaştı,tamam dediler
Dün akşam ablasına gitti,sabah telefonla akşam neler olduğunu sordum"ablası: ben onun yerinde olsam askerliğini yapmamış biriyle evlenmem,sende kıza nasıl güvenip gidiceksin "demiş.benimkide "yapcak olan nişanlıyken sözlüykende yapar" demiş ...
Bu nedemek kızlar,ablası bu cümleyi nasıl söyler,benim kide nasıl susturmaz " ben bu kızla 4 senedir birlikteyim sen ne diosun" demeliydi .Sonra eniştesi demiş "iyi düşündünmü,ben seni bir gece arayıp çok moralim bozuk içiyorum hadi gel desem izin vercekmi" demiş.Çocuğun aklına neler sokuyorlar yamafoldumben
Sonra dediki bana "tek tip rafa kalktı okul bitince(aöf 4.sınıf) ben kısa dönem giderim geldiğimde evleniriz zaten"dedi zaten işin büyük bölümünü atlattık dedi .Büyük bölümü dediği şeyde ailesine açıklamak ve ev alma girişiminde bulunmak,bende "evi kendine alıyorsun ailene 4 sene olmuş açıkla artık zaten"dedim.sonuçta evi alıyorsa benim için almıyor ya kendi için alıyor
Ben şok oldum ve moralim çok bozuldu.
bir erkek nasıl böyle dönebilir sözünden,herşey bu kadar ciddiyken,,,,onun dediği gibi olursa bizim evliliğimiz 2 sene atıyor.Ben bütün arkadaşlarımla paylaştım ve yüzümde gülücüklerle ,hayallerle dolaşıyorum ortalıkta.
Ve iyiki ona güvenip aileme anlatmadım birşey ,
Bana diyorki "askere gitmeden nişan yaparız" ,bende dedim "seni 2 sene nişanlı falan beklemem ben".
akıllıya bak hem beni garantiye alcak, hem askerliğini yapcak, hem beni elinin altında tutacak.
sonra bana trip yaptı bende ona kapattık telefonu

Nedir bu durumun yorumu lütfen kızlar.
:a015:

Bence ablasının yaklaşımı çok yanlış ama erkek arkadaşında hatalı.Bunu sana nasıl bu şekilde söylemiş şaşırdım.Ki butip konuların aileler arasında soğumaya neden olabileceğini hiç mi akıl edememiş.Bence daha münasip bir şekilde açıklayabilirdi bunu.BeNce erkek arkadaşın biraz ara yapmayı bilmiyor.Ki belkide ablası onun gözünün arkada kalmasını istemediği için böyle birşey söylemiştir.Ama bunu yanlış ifade etmiş olabilir.Bu konuda haklıda olabilirler.Askerdeyken görüşmek daha zordur v sürekli içi içini yiyecek ne yapıyor ne ediyor diye.Ailenin böyle düşünmesi gayet normal.Benim nişanlım askere gidecek olsaydı kesinlikle askere gtmeden evlenmezdim 10 senelik sevgilimde olsa 1 senelkte olsa kabul etmezdim böyle birşeyi.Nişan olabilir belki ama evlilik olmaz bence.Kaldıki hayatta hiçbirşeyin garantisi yok.Ama eniştesinin ediği konuyla alakası olmayan ve tamamen saçma birşey.içmek istesem izin verecekmi falan.Sanırım dengesiz bir insanmış.Konuyla hiçbir alakası yok.Onu kaale bile almazdım.Ama evlilik konusu önemli bence.Ona kızma bundan dolayı.Herşeyi düşünmek zorunda.:uhm:

Back