• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BANA BİRİLERİ AKIL VERSIN NE YAPMALIYIM??

Ne demek ne yapmaliyim? Bu durumda kabul etmeyeceksin.

Normalde anne gecinemiyorsa 3 kardeste ortaklasa kalmali, ya da 3 kardes esit oranda para verip annesine bakmali derdim ama sizde durum cok farkli.

Merhaba Bayanlar. Derdım Kayınvalıdem. Aramızdaki mesafe 500 km kayınvalidemle. Gayet seviyeli bir ilişkimiz var. Çünkü varını yogunu butun ilgisini dikkatini parasını dıger ikı ogluna harcar. Kac yıllık evliyim hiç bir otunu çöpünu ıyılıgını kötülüğünü gormedım. İkı yıl once kp vefat etti. O zamandan bu zaman sureklı krediler ceker diger ogluna esya alır borclarını oder. En son yuklu miktar cekıp buyuk ogluna araba almıs. Hıc karısmadık kendı parası naparsa yapar dedık. Dun eşimle konusuyor lar benım maasımın cogu krediye gıdıyor gecınemıyorum yasaklar gecsın sıze gelip kalacam demez mı. Eşimin annesi tamam kabul ama benım hakkım yenildi hala yenmeye devam ediliyor bırde ustune kendıne baktırıyor..madem gecınemıyorsan kime kredi cektıysen onlarda kal ustelık evleri cok yakın aynı civarda oturuyorlar. Artık yapılanlar zoruma gıdıyor. Eşimde Sessiz hiçbırsey soylemıyor. Vıcdanımla mantıgımın arasında sıkısıyorum. Basıma gelecegı biliyorum buraya gelecek yıne onların eksiklerini gordurecek bıze. Ben calısıyorum temizlik Kurallarına hiç riayet etmiyor. Yazın gıttıgımızde 10 gun kalsak o 10 gun aynı kıyafet banyo yapmadan oturuyor. Esime kac defa soyletıyorum yıkansın dıye yok hıccc sallamıyor. cocugum kucuk, gelme de diyemem eşime annen gelmesinde diyemem Allahım yarabbım napacam bılmıyorum offf offff. Kaynanama ben bakıyorum, maasını eltim yıyormus gıbı bır sıkıntı var içimde espırısı basıma geldı resmen:KK43:
Bence bu anlatacağım şey sizin durumunuzdan daha kötü. Ben evlenirken kuyumcuya gittik kayınpeder kayınvalide ile altın almak için. Ben de o zaman başka şehirde çalışıyorum nişanlıma dedim ki alsınlar onlar ne alacaksa ben gitmeyeyim 6 saat yol. Neyse nişanlım ısrar ede ede beni oraya gönderdi çok umursamazsın düğünün olacak altın yapılacak kendi istediğin olsun diye. Neyse gittik bana sadece ince iki tane bilezik alındı sadece 2 bilezik altı saat yol sesimi çıkarmadım gittiğim yola acıdım sadece. Düğün oldu kayınpeder birini taktı o bileziklerin sordum diğeri nerde diye onu takmaktan vazgeçmiş. Eltimin düğünü oldu bir de ne göreyim bana aldıkları bilezik onun kolunda diğer 5-6 bilezikle birlikte. O zaman sinir oldum ama üstünde durmadım mesafeli korurum dedim. Şimdi her fırsatta bana gelirler yatılı eltiyle aynı şehirdeler.

Bence bu anlatacağım şey sizin durumunuzdan daha kötü. Ben evlenirken kuyumcuya gittik kayınpeder kayınvalide ile altın almak için. Ben de o zaman başka şehirde çalışıyorum nişanlıma dedim ki alsınlar onlar ne alacaksa ben gitmeyeyim 6 saat yol. Neyse nişanlım ısrar ede ede beni oraya gönderdi çok umursamazsın düğünün olacak altın yapılacak kendi istediğin olsun diye. Neyse gittik bana sadece ince iki tane bilezik alındı sadece 2 bilezik altı saat yol sesimi çıkarmadım gittiğim yola acıdım sadece. Düğün oldu kayınpeder birini taktı o bileziklerin sordum diğeri nerde diye onu takmaktan vazgeçmiş. Eltimin düğünü oldu bir de ne göreyim bana aldıkları bilezik onun kolunda diğer 5-6 bilezikle birlikte. O zaman sinir oldum ama üstünde durmadım mesafeli korurum dedim. Şimdi her fırsatta bana gelirler yatılı eltiyle aynı şehirdeler.

Neden kabul ediyorsun yatılı gelmeye? Eşinle konuştun mu durumu
Eltin ağırlasın bu haksızlık yaaa çok üzüldüm adına

Kim kimi seviyorsa onunla mutlu mesut olsun. Kim kimin yardımına koşuyorsa onların kapısında beklesin. Kendi öz annemin bana hayrı olmadı kardeşlerim için kendini paraladı. Corona geldi evde yalnız kalınca bir süre toto korkusu sardı tabi. Şimdi diyor corona bitsin ben size de gelirim ordan diğerlerine geçerim.zerre kadar istemiyorum kendisine de dedim plan yapma ben san gel demedim dedim. Yani yüzü vermeyin söyleyin rahatlıkla yoksa yarın öbür gün başınıza komple kalır

Ay şu evlat ayrımını hiç anlamadım anlamayacağım.
Yahu madem ayırcaktın neden doğurdun.
Yok kuzum sen haklısın , kime yediriyosa paraları,onlar baksın.
Kocanada , anan gelirse ben giderim otele falan de.

Nasıl eşinize bir şey diyemezsiniz? Yokluk size varlık başkasına ise öyle bir dersiniz ki. Gitsin kredi çekip altına araba verdiği oğullarında kalsın, size mi sormuş onca borcun altına girerken. Tavrınızı almalı ve kesinlikle kendinizi ezdirmemelisiniz. Kendi canınızın kıymetini kendiniz bileceksiniz başka insanlardan merhamet beklemeye kalkarsanız amiyane tabirle sırtınıza semer vuran çok olur. Kötü olursanız kötü olun, susup kendi kendinizi yiyeceginize konuşup misler gibi evinizde oturursunuz daha iyi değil mi. Faydası da zararı da nasıl şimdiye kadar çevresine olmuşsa yine onlara olsun. Çok sinirlendim bu kadar yüzsüzce gelip kalacağım demesine

Ben bu durumda eşime bıdı bıdı yapmam. Kvnin yaptığı ayrımı görüp susuyorsa zaten onun için sorun yoktur. Kabullenmiş demektir bu durumu.
Gelmek isteyen gelsin derim. Öyle işini ben yapayım yıkanmasın falan hiç gelemem. Söylerim açık açık. Beni ayırmış zaten ben niye onu el üstünde tutup pohpohlayayım.
Hatta geldiği akşam konuşurken anne geçinemediğini duydum eşimden, ne kadar kredi ödüyosun diye lafı açarım. Sonra seni hem zora düşürmüşler hem bakmamış bize mi göndermişler? Yaşlılığına birikim yap bence. Bunlar seni o zaman sokağa atarlar derim. Anlasın sonrasında bakmaya niyetimin olmadığını. Evde de hürmet görmeyince bi kendini sorgular. Belki o kadar gün kalmaz bile

Ucu açık olarak geliyor belli ki. 1 gün değil 1 ay değil 1 yıl değil ne zamana kadar kalacak,bide utanmadan söylüyor kredilerden geçinemiyorum mitili size atayım diyor. Ilerde pişman olmaktansa şimdi konuşun eşinizle. Normal de gelsin derim ama diğerlerine para yedirip sizinde başınızı yiyecek bir kayınvalide var karşımızda . Hic çekinme şöyle bence eşine .

Şuan değil kayınvalide annem gelse aynı evin içinde rahatsız olurum...
Hele bi de böyle bir haksızlık varsa ki durumunuz aynı sizle... acayip sinir bozucu bu adaletsiz tavırları... insan saygılı sevgili davranmak istese bile olmuyor iyi gözle bakamıyorum kayınvalideye... neyse Allah adildir. Ona havale ettim..
eşinizle de konuşun pandemi var ilerde nasıl olur belli değil kendi memleketinde kalsın deyin..

Allahım bana yaşatma aynı evi lütfen etrafımdaki büyüklere sağlık sıhhat ver bakıma muhtaç etme sağlıklı ömür ver... ya rabbi beni sevdiklerimle imtitan etme iyi hallerini göster kötü hallerinden uzak eyle... amin amin

Ya para onlara canım cicim sana olsaydı o zaman daha samimiyetten uzak olmaz mıydı?Eşimin annesi mesela kızına yağdırır her yönden.Bize gelince aylık 5-10 yumurta(tavuklara torunu için bakar bu sene yumurta gördük),3-5 ayda bir kilo kıyma ve yeşil erik zamanı kolu komşudan topladığı birkaç kilo erik ve son dönemde iftardan arta kalan yanık etli pide... Bunları yapıp dünyanın en iyi annesi gibi göstermeye çalışır kendini ama benim annem birşey yerken çoğunlukla eşime yollar hakkını,onun sevdiği şeyleri yapar yollar,en basiti bir çikolatayı bile saklar onun için ki maaşı falan yok.Kaynanamın iki trilyonluk malı var.Eee eşimde görüyor kimin daha iyi anne olduğunu çok şükür 🤭

Haklısınız. Kredi çektiği oğlu için geçim sıkıntısına düşmüş onlarla kalması daha mantıklı. Kv denin zihniyetini de anlamadım.

Niye eşine söyleyemiyorsun?? Üzülüp kırılmasın ,yuvan yıkılmasın die mi?? Bu kadar taviz verirsen bir süre sonra patlarsın,eşinden soğursun,yine yuvan yıkılır.

Eşine söyle annesiyle konuşsun :"Anne hayat zor tabi haklısın,ama sen o krediyi...... için çekmedin mi..Şimdi git onlar da kal, da hayat nasıl zormuş anlasın,borç nasıl zor ödenio o da görsün" gibisinden kalp kırmadan bişiler söylesin. Eşiniz bu kadar rasyonel davranmazsa da cinnet getirin ne diyim.Ama içinize atmayın. Dediğim gibi ya ilerde eşinizden soğursunuz ya da daha kötüsü içe atmaktan hasta olursunuz Allah korusun.

Sonucta elden ayaktan düşmemiş vicdan yapacak durum yok. Kimin için zoe durumdaysa ona gitsin. Benim annem de ses çıkaramadı önce. Sonra daha kötüsü oldu. Sürekli söylendi sürekli öfkeliydi

Eşime birsey soyleyememe nedenim eşim benım anne babama karsı her zaman saygılı emegını esırgemedı. Tabı benimkilerde eşime anne babasının yapmadığı ıyılık lerı yaptı. Eminim eşim gelmemesi için yollar arıyordur çünkü hoslanmadıgımı bılıyor. Ama velhasıl anne karsımızdaki her ne kadar bana faydası olmasada eşimi bu yaşa getirene kadar uzerınde hakkı var. Para mevzusunu artık gectım kime verirse versin. tek tedirgin oldugum konu temizlik mevzu:( Artık salgın uzerınden yuruyecem napım Baska turlu ikna olmaz kafasına koyduysa bır sabah kapıya dayanır haber bilr vermez

Back
X