• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana bir yol gösteriinn

Yok kimseyle evli değil hatta evde nişanlımın üstüne yapılmış alındığı zaman tapu işlerine o koşturmuş.
Bunların aile biraz farklı mesela bir araba alınır, bizim ailede kimse kimsenin bişeyini istemez ama onlarda o ortalık malı olur. Sonra karmaşa çıkar, ama herkes yine iyi olur. Çok ilginçler ya.

Canım bu ev aslında yeğenlerinin değil de eşinin ailesine ait bir mülk olabilr mi?Veya sana böyle söylüyor olabilirler mi?

Ölmüş bir adamın malı zaten miraçıları olan eşi ve çocuklarına kalır,tapuyla nişanlın ilgilenmiş bile olsa yetim çocuklara kalan bir ev neden dayılarının üzerine olsun ki?Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bizi aydınlatsın.

Acaba ev ailenin ortak malı da size direkt vermek istemiyorlar,dolambaçlı yoldan ödemesini sizden almak istiyor olabilirler mi?Çünkü nişanlın ısrarla bunu istiyormuş.Ben buldukları yöntemi çok anlamsız buldum.Sonuç olarak ben yine para ödeyerek bir ev alacağım,o ev bana hibe değil ki..E ödeme yapacaksam,gider bankadan kredi çekerim,ne şiş yanar ne kebap.

Not:Bebeğim fırsat vermiyor,umarım konuyu doğru okuyup anlamışımdır.

yeğenlerin evini satmak mantıksız. ayrıca herkes ev sahibi olmak zorunda da değil. niy ekendinizi derde borca sokuyosunuz ki. az olsun öz olsun sizin olsun. mezara gitmeyecek o evler.

Ölmüş bir adamın malı zaten miraçıları olan eşi ve çocuklarına kalır,tapuyla nişanlın ilgilenmiş bile olsa yetim çocuklara kalan bir ev neden dayılarının üzerine olsun ki?Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bizi aydınlatsın.

Benim anladığım çocuklara babalarından para kalmış. Ev değil. Kalan para ile de ev almışlar.
Aslında çocukların adına da alınabilirdi tapu, benim 7 ve 10 yaşındaki kızlarımın kendi adına tapusu var, oradan biliyorum.

Benim anladığım çocuklara babalarından para kalmış. Ev değil. Kalan para ile de ev almışlar.
Aslında çocukların adına da alınabilirdi tapu, benim 7 ve 10 yaşındaki kızlarımın kendi adına tapusu var, oradan biliyorum.

Babalarından para kaldıysa şayet,bence o tapular o çocukların üstüne olurdu çünkü bu çok hassas bir konu.En kötü ihtimalle annelerinin üzerine olurdu diye düşünüyorum.Dayının üzerine olmasına pek anlam veremedim açıkçası.

Konu sahibi arkadaşım yetim çocukların annesi ölmüş babalarından çocuklarına kalan bir mülkü -ne kadar güveniyor olursa olsun- başkasının üstüne yapmaz,bu kardeşi bile olsa.Hadi bir kargaşaya geldi,tapu dayının üzerine oldu,siz alın bu evi,yıllar sonra siz de benim çocuğuma ev alırsınız,demez.Ölüm var,ayrılık var Allah muhafaza kaza var,deprem var..Sen bu işi etraflıca araştırbir öğren derim..

Kızlar size danışmam gerekn bir şey var.
Bu cumartesi nişanlandım şubatta nişanlım askere gidiyor, ağustos gibi gelecek ekimde nasipse düğün olcak.
Gayet güzel giden bir ilişkim var kv kp görümce hepsi mükemmel insanlar görmeyince özlüyorum hatta.
Ev almayı düşünüyorum kiraya çıkıp ev sahibini zengin etmektense, bir evimiz olsun diyoruz.

Görümcemin eşi vefat etmiş, iki çocuğuna kv bakıyor. Babalarından kalan parayla istanbuldan ve gebzeden ev alınmış.
Nişanlım ve ailesi bankadan para çekip faiz ödemek yerine,yiğenlerden birinin evini satalım örnek 180e satıldı,50bin evin kendi borcu(kredi borcu devam ediyor) kaldı mı 130, düğünden gelenleri de üstüne koyarız ev alırız, hatta şimdiden borca girelim nişanlımın arabasını satalım o askerdeyken ev otomatik ödmeeyle kendini ödesin diyorlar.
Evet tamam güzel bir fikir, faiz ödemiyoruz.Eşyalar için ev masrafı düğün masrafı için sadece 50 bin çekelim diyorlar e tamam bunu da ödeyelim olay burda başlıyor. 10 sene sonra yiğeni evlenince biz yiğenine ev alıcaz (evi nasıl secerse secsin )
Yiğenini çok seviyorum baktıkça içim eriyor babasız olduğunu ona shaip çıkmamız gerektiğini biliyorumm. Ama ben tam krediler bitti anne olayım derken bu sefer o çocuga ev almak zorunda kalıcaz 130 aldıysa beğendiği ev 300de olsa nasıl alamayız diyebiliriz?
Ben ömür boyu nasıl borç ödeyeceğim önümüzdeki 20 sene ev için mi çalısacağım?
Şimdi desem ki bi daha ev alırsak nasıl öderiz, babası yok ben yardıumcı olmalıyım diyecek ve ben kendini düşünen paragöz biri olucam. Ben çalışmazsam o ev parası birikmez (benim mesleğimin ondan daha çok kazancı var ).
Ben çalışırsam ne zaman anne olucam çocuğumu kendim büyütmek istiyorum, yiğenine yardımcı olmak çok isterim ama ömür boyu bitmeyen bir borçla nasıl başa çıkıcam ne zaman rahata kavuşucaz, ve insanlara gebe kalmış olucaz. İyiyken kötü olmak istemiyorum.
Ben uygun bir dille boşver o evi çekeriz kredi dedim ama o bu seceneğin daha iyi olduğunu söyledi.
Karışık olduysa kusura bakmayın hem çalışıp hem yazıyorum, anlamadığınız yerde açıklamaya çalışırım
Sakın ola öyle bir işe girme madem durumunuz var sende calısacaksın ev almak ıstıyorsanız maalesef hazırdada paranız yoksa bu yukun altına gırıp ev kredısı cekeceksınız bundan 5 yıl sonra ev fıyatları ne olur bılınmez kaldıkı baskasının ev borcunu odemek sana zul gelir bu sebeple en azından kendı evının borcunu odersın bılırsın bıtınce borcların tamamı bıtecek bır daha borc olmayacak gereksız para mevzuları yuzunden aranız bozulmasın kımseden borc bırsey almayın kendınız yapabılıyorsanız yapın yapamıyorsanızda yapacak bırsey yok maalesef herkesın evı olacak dıye bır kaidede yok.

On yıl sonra şimdiki 120.000 TL'lik evler. 250.000 TL olur. Daha fazla faiz ödemiş olacaksınız. Bu şekilde anlatın bence.

Bu gün bu kadar iyiler peki ya yarın ?
Yada hep çok iyiler diyelim ;
Yarın bir ortamda görümcen ben oğlum dayısına ev aldı dese naparsın ;)
Daha Almadığın ev için bizde ona mı alacağız dersin ?
Ödediğin faiz yine 20 seneye denk gelmeyecek mi ?
Ben bu işte art niyet aradım ya bilmiyorum .
Hem o çocuk en az 10 yıllık bir evde oturmayacak ileride kendi evinden daha değerli bir evde oturabilecek
Sizde bu sayede faiz ödemeyeceksiniz ve yarın size bir şey olsa yetim hakkıyla öleceksiniz :(
Ablanıza taksit taksit 130 bin ödemek neden kimsenin aklına gelmiyor ?

yetimlerin evini satip ev almak ne gunlere kaldik.yaptiginiz sey cok kotu kac olay duydum boyle sonunda o cocuga ev felan alinmaz ve siz o evde hic huzur bulamazsiniz bir sekilde cikar

Çok saçma. İşin içinde başka iş yoksa eğer, konu sahibinin zararına olduğu gibi o yetimlerin de zararına evlerin satılması. Evlerin kiraya verilip yetimlerin rahat rahat ihtiyaçlarının giderilmesi varken satılacak ve on sene bekleyecekler de yerine tekrar ev alınacak. Garantisi var mı bu işlerin, keskel alaka yani...

Kızlar size danışmam gerekn bir şey var.
Bu cumartesi nişanlandım şubatta nişanlım askere gidiyor, ağustos gibi gelecek ekimde nasipse düğün olcak.
Gayet güzel giden bir ilişkim var kv kp görümce hepsi mükemmel insanlar görmeyince özlüyorum hatta.
Ev almayı düşünüyorum kiraya çıkıp ev sahibini zengin etmektense, bir evimiz olsun diyoruz.

Görümcemin eşi vefat etmiş, iki çocuğuna kv bakıyor. Babalarından kalan parayla istanbuldan ve gebzeden ev alınmış.
Nişanlım ve ailesi bankadan para çekip faiz ödemek yerine,yiğenlerden birinin evini satalım örnek 180e satıldı,50bin evin kendi borcu(kredi borcu devam ediyor) kaldı mı 130, düğünden gelenleri de üstüne koyarız ev alırız, hatta şimdiden borca girelim nişanlımın arabasını satalım o askerdeyken ev otomatik ödmeeyle kendini ödesin diyorlar.
Evet tamam güzel bir fikir, faiz ödemiyoruz.Eşyalar için ev masrafı düğün masrafı için sadece 50 bin çekelim diyorlar e tamam bunu da ödeyelim olay burda başlıyor. 10 sene sonra yiğeni evlenince biz yiğenine ev alıcaz (evi nasıl secerse secsin )
Yiğenini çok seviyorum baktıkça içim eriyor babasız olduğunu ona shaip çıkmamız gerektiğini biliyorumm. Ama ben tam krediler bitti anne olayım derken bu sefer o çocuga ev almak zorunda kalıcaz 130 aldıysa beğendiği ev 300de olsa nasıl alamayız diyebiliriz?
Şimdi desem ki bi daha ev alırsak nasıl öderiz, babası yok ben yardıumcı olmalıyım diyecek ve ben kendini düşünen paragöz biri olucam. Ben çalışmazsam o ev parası birikmez (benim mesleğimin ondan daha çok kazancı var ).
Ben çalışırsam ne zaman anne olucam çocuğumu kendim büyütmek istiyorum, yiğenine yardımcı olmak çok isterim ama ömür boyu bitmeyen bir borçla nasıl başa çıkıcam ne zaman rahata kavuşucaz, ve insanlara gebe kalmış olucaz. İyiyken kötü olmak istemiyorum.
Ben uygun bir dille boşver o evi çekeriz kredi dedim ama o bu seceneğin daha iyi olduğunu söyledi.
Karışık olduysa kusura bakmayın hem çalışıp hem yazıyorum, anlamadığınız yerde açıklamaya çalışırım

Bence hic de iyi bir secenek degil. Bi kere aileden para alma olayi sikintili, insaniz hepimiz cig sut emdik, konu komsu verdigi parayi yuzumuze vursa koymaz da ailenin vurdugu koyar, ki insanlar neticede yapabilirler. Ben olsam onlarin evini sattirip parasini alacagima kirada otururum daha iyi, bir de soyle dusun kredi cekince odeyecegin faiz nereye gidiyor? Bir sure kirada oturup para biriktirmekle bankadan yuklu miktarda para cekmek ayni sey. Biz gecen yaz ev alacaktik ama 100.000 krediye bankalar 190.000 falan istedi, belki daha fazla. 90.000 faiz odeyecegimize kira oderiz, havaya gitmez para en azindan dedik. Su anda kiradayiz.

Bence herhangi bir sekilde o parayi kabul etmek cok buyuk kumar oynamak demek.

Mesele evle kalmaz ben söyleyim
Maddi manevi görünce ve çocuklarınasürekli destek olmanız istenir
Onlara da zor ama bn sizin çekirdek aile olabileceğinizi sanmıyorum
Fazla aileci

valla ilerde o hesabın o borcun içinden çıkılmaz kimsenin malına bulaşmadan ya kirada oturun yada kendi bütçeniz dahilinde bir ev alın oturun

Bence eliniz varsa kafanızı kendınız kasımalısınız
Yegenının evını satmak fılan ne alaka, kayınvalıde nasıl guvenıyor ya alamazsanız ya bı hastalık olursa

Bence eliniz varsa kafanızı kendınız kasımalısınız
Yegenının evını satmak fılan ne alaka, kayınvalıde nasıl guvenıyor ya alamazsanız ya bı hastalık olursa
işte alınmazsa alınmasın kendı oğlunun evi olacak yaa, çok bencil bir kadın torunlara sanırım ölen babadan kalmış ev

işte alınmazsa alınmasın kendı oğlunun evi olacak yaa, çok bencil bir kadın torunlara sanırım ölen babadan kalmış ev
Kaynana bunu dusunsede bu nısanlı cocugun bunu kabul etmemesı gerek
ınsanda bıraz gurur olmalı, bacak kadar cocugun evı satılıp uzerıne hayat mı kurulur

Ama ben tam krediler bitti anne olayım derken bu sefer o çocuga ev almak zorunda kalıcaz 130 aldıysa beğendiği ev 300de olsa nasıl alamayız diyebiliriz?

Ne yani yetimlerin evini satip kendinize ev alirken iyi, onlara geri ev alirken mi kotu? Insanlae bir omur ev borcu oduyor tek siz mi olacaksiniz? Ayrica bu ev meselesi zararinizaysa hic girmeyin sonra laf yapacaksaniz. Ayrica ilerde bir sorun oldu, paraniz yetmedi, kendi masraflarinizdan kenara iki kurus atamadiniz, peki yetimlere evi de alamazsaniz nasil olacak? %100 alacaginizi nasil garanti edebilirsiniz?

O ise hic girmeyin. Gorumce boyle bir seye nasil izin veriyor bilmem.

Aa cok üzüldüm. Nişanlin nasil kabul ediyor babasiz yigenin evini satmayı. Cok yanlis düşünce. O cocugun ihtiyaçları olacak kiraya verir destek olur çocuğa. Hadi kabul eden ediyor da hic dusunmuyor mu ya ölüm kalım olursa hastalık olursa boşanırsanız nasil olacak. Bir erkeğin böyle yapmasi benim durup dusunmeme sebep olur babasiz yigenin evini satmayi dusunup alırız ya 10 sene sonra diyen adam bilemicem.

Back