Bana bir yol gösteriinn

Dün senin dediğin gibi de konuştuk canım, topraktan gireceğimiz yada senetle alacağımız bir ev bulursak tüm bunlara hiç gerek kalmaz
Naıl buldunuz peki?

Bundan daha saçma bir çözüm bulunamazdı.
İnsanlar 10 yıl vade ile ev alıyor
3-5 yıl sonra değerini katladığı için faizi götürüyor.
Siz bugun o evi satıp
10 yıl sonra da yeğen için ev almaya kalkıştığınız da
çok büyük zarar edeceksiniz.
Bugun 300 e ev alınsa
10 yıl sonra 500-600 olacak. Karınız ne?

Yeğenin evinde oturun deseler yine anlıcam da
satıp üstüne para katarak başka ev almak.
Üstüne bir de ev borçlanmak, şaka gibi.

Bugün uygun bir dille anlatıcam beni dinler dinlemez o ayrı birşey.
Gireceksen borca da ben yine onun yanında olurum.
Ona daha makul fikirler olduğunu göstericem.
Kafamda bazı şeyler şekillendi en azından paragöz gözükmüyormuşum bununla ilgili bir yorum gelmedi
En çok bundan korkmuştum açıkcası
Yarıan durum güncellemesi yaparım artık

Bunun paragöz olmasıyla alakası yok ki elbette yeğenlerine yardım eder canı kanı düğünlerine,yeni bir şehire yerleşirse yerleşmesi için yardım eder,üniversite için yardım eder ama bir anda 600 bin lira istese hadi ben ev alıyorum dese nasıl verecek ikisi çok farklı şeyler.

Ben bunu en güzel nasıl açıklarım pekii

İlk mesajınızda bize yazdığınız gibi.
Geri ödemeye neye dayanarak yapacaksınız? Belirsiz bir kritere göre mi?
Diyelim kriter belirleyelim dediniz, 130 bini size verdiler, 130 binin bugünkü dolar değerinden ya da altın değerinden geri ödeyelim dediniz, bu sefer döviz ve altın yükseliyor, faize ödeyeceğinizden daha çok ödemek zorunda kalacaksınız.

Ayrıca o yeğenlere alınan evde kiracı yok mu? Yeğenlerin okul masrafına yardımcı olur o para. Haklarına girmemiş olursunuz siz de.

Çok mantıksız geldi bana bu çözüm.

Ha bu arada sürekli 2 aylıkken babamın evine döndüm, nişanı attım vs diye konular var burada. Bence önce kirada oturun, hem evliliğiniz de oturur, hem de hesabınızı bilip ona göre eve girersiniz sonra.

Ben kendi evime evlendim, eşyamı evime göre aldım (salonum 40 m2 idi, kanepeleri özel yaptırdım) sonra ne oldu? Başka yere taşınmak zorunda kaldık iş için. Zamanın ne göstereceği belli olmaz, ama sizin çözüm çok mantıksız.

Dün senin dediğin gibi de konuştuk canım, topraktan gireceğimiz yada senetle alacağımız bir ev bulursak tüm bunlara hiç gerek kalmaz
Naıl buldunuz peki?
topraktan girdik senetle. yapan inşaat firmasının başındaki adamı eşim tanıyormuş zaten bekarlıktan. yaşadığımız şehirde de daha önce yaptığı bir çok site vardı, yani vur kaç yapacak biri değil. firmaya güvenince gittik görüştük işte, peşinat olarak da 75 bin gibi bir rakam ödedik (elimizde o kadar vardı ) gerisini de aylık senetler hazırladık. ben havale yapıyorum her ay , müsait olduğumuzda da gidip seneti alıyoruz. inşallah 6 ay sonra ev teslim edilecek biz ödemelere 1 sene daha devam edicez ama.

elinizde şu an hiç yokken girmeyin bence. yeni evli iken çok sıkışırsınız sanki.. tabi bütçenizi siz bilirsiniz ama bi kaç sene kira ödemeyip kara geçicem diye düşünüp huzurunuz kaçmasın sonunda..

Ama bunu o kadar mantıklı bir şeymiş gibi aksettiriyorlar ki.
Ya ben boğulacağım denize neden gireyim.
Şu anda ben o çocuğa gebeyim bana ne gösterirse almak zorundayız.
Elalem ne dicek aaa aldılar yetimin parasnı kendileri oturdular, ya ben baş edemem böyle seylerle

Haklısınız öyle bir durum ki borcla borç borçla bi daha borç kapatıyoruz durcherman oldu 55 yaşında.

benim anladığım zaten sen de yeğenin evinin satılmasını istemiyorsun, neden paragöz olasın? içime sinmiyor, o kadar uzun vadeli planlara girmek istemiyorum de nişanlına. biz elele verelim evimizi de kendimiz alırız bikaç seneye de. çünkü çok mantıksız hepsi cidden..

Böyle karışık ve mantıksız plan görmedim. Ayrıca babasız çocuklardan birinin evini satmak falan hiç olmaz. Yarının ne getireceği belli değil. Sizin için de o çocuk için de. Belki çocuk üniversite zamanı o evin kirasını harçlık edecek, belki evlenmeden gidip içinde oturmak isteyecek. Hem o kadar zaman sonra sizin çocuklarınızın da masrafı falan çok olur, büyüdükçe masraf da büyür, o çocuğa bir ev almak size çoook yük gelir. Aman aman.

Ben parada zarar edeyim ama huzurum kaçmasın. Allah güç verdikçe kazanılır ama hzur bir gidince bir daha gelmez, bu işler pamuk ipliği. Dün baktığımız yerlerde kaba insaat vardı,yada başka projeleri varsa topraktan girmek çok daha mantıklı olcak.

görümce bunu kabul ediyor mu.
sonuçta çocuğunun hakkı olan bir ev elden bir şekilde
çıkarılmış olacak.
10 yıl sonra kardeşimde olsa çocuğuma ev alır mı almaz mı
yada alabilir mi, o imkanlar oluşur mu
hiç mi tereddüt etmiyor.
130 bini dolar olarak verdiğini düşün
10 yıl sonra aynı şekilde dolar olarak ödemiş olacaksınız
ve arada ki zararın ne derece büyük olduğunu
bu şekilde anlatabilirsin nişanlına ve ailesine.

Sırf çocuğa ev almamak için mi vazgeçtin denmesin diye.
Ya onalrın amaç evi buraya taşımak üstünü bize tamamlatmak bundna başka açıklaması yokkkk

Hiç belli olmaz derler yetimin parasını aldılar bilmem ne babalarının akrabaları falan duyarsa belki onlarda bu sefer satılmasın diyebilirler.

Görümcemin bana söylediği şu.
Siz o evi satın kendinize evi alın X'in evlenmesine 10 sene var sizde ona ev alırken yardım ediceksiniz dayısı sonuçta.
Hatta bu ev satılma fikri ondan çıktı bir ısrar bir ısrar.

Hiç bulaşma ne münasebet fark ne Allah aşkına madem ev almak istiyorsunuz şimdi alın gençken ödeyin
Ayrıca İlerde ev alırken faiz ödemeyecekmişsiniz?
Bence kendinize kambur edersiniz bu konuyu sadece
Senin yerinde olsam asla böyle bişey istemem satılığa çıkarılmış madem müdahale ederim
Sen zaten şimdi bi ev alsan 20 seneye kalmaz ödersin böyle yaparak bi 10 sene daha eklemiş olursun kolaylık rahatlık bunun neresinde Allah aşkına?

Sırf çocuğa ev almamak için mi vazgeçtin denmesin diye.
Ya onalrın amaç evi buraya taşımak üstünü bize tamamlatmak bundna başka açıklaması yokkkk
çok samimi söylüyorum gerçekten asla kabul etmezdim bu teklifi.. zaten o kadar karmaşık ki.. birilerinin bir çıkar peşinde olduğu karmaşıklığından belli...

sen nişanlına net bir şekilde istemiyorum içime sinmiyor dersen ötesi olmamalı... bu fikir onun kafasına nasıl yatmış ki zaten hiç anlamadım...

Amaç ne biliyor musun bankaya faizödeyeceğine bana faiz öde diyolarlar. Bana kolaylık değil ki bu, kendilerini düşünmek.
He mantık olarak bankadan da çeksem faiz ödeyeceğim .Ama en azından belline kadar ödeyeceğim.

Görümcen başka biriylemi evli ? Çocuklara niye kv kp bakıyo? Hani acaba eşi varda ondan korumak içinmi ısrar ediyoki diye aklıma geldi? Israr etmesinin anlamı başka ne olabilirki ? Hani iyilik Dicem ama babası ölen çocuğunun evi icin daha garantici olması gerekmezmi, yarının ne olacağı belli değilken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…