Aile inanılmaz önemli. Ne olursa olsun erkek arkadaşın onların çocuğu o kültürü yaşamasa da bir şekilde taşır. 4 ay çok erken evlilik düşünmek için. Zamana bırak annenin söylediklerini de gözardı etme. Hayırlısı olsun inşallahSelam kızlar benim, 4 aydır güzel giden bir ilişkim var. Çocukla onceden arkadaştık. Sonradan baktık ki iş buralara gelmiş neyse :). Sorun şu ki onun ailesi bize göre cok tutucu. Yani biraz fazla tutucular. bizim aile de tam tersidir. Bende bunu anneme anlattım. Hani bilsin en azından bu zamana kadar saklamam bile içime oturdu. Bunu söyledikten sonra ben her güne yeni bir olayla karşı karşıya kalıyorum. Her gun annem yok çocuga diyeceksin ki ben evlilik düşünmüyorum. Zaten bu ilişkinin bir sonu yok sende biliyorsundur. Onların ailesine giripte nasıl alışacaksın..vs. gibi seyler söylüyo. her gün ağlıyorum. Sevgilime söyleyemiyorum. Ama onu da çok seviyorum. Ya bu 4 aylık süre boyunca 1 kere doğru duürüst kavga etmiş insanlar değiliz. Resmen benim ikizim yaa ruh eşim. Durum böyleyken annemin bana bunları demesi beni kahrediyor. Daha ilişkiniz çok yeni filan demeyin. Yani ben sevgilimle beraber gelecek hayali kuramıyorum bile bana bu laflardan sonra yasakmış gibi geliyor. Ne yapmam gerekiyor?
Aile inanılmaz önemli. Ne olursa olsun erkek arkadaşın onların çocuğu o kültürü yaşamasa da bir şekilde taşır. 4 ay çok erken evlilik düşünmek için. Zamana bırak annenin söylediklerini de gözardı etme. Hayırlısı olsun inşallah
Ailesi tutucu olup kendisi öyle olmayanlar da.
Tamam belki uyum da zorlanırsın ama sevgilin iş ciddiye binince yanında olursa bence olabilir
canım bana kalırsa sen mutluysan ve o kişiyle bir ömür geçirebileceğini düşünüyosan hiç kimseyi dinleme. tamam ailesi önemli bir faktör ama sırf ailesi tutucu olduğu için sevgisinden bi insan vazgeçmemeli :) ailene gelirsekde annemizin babamızın düşünceleri önemli ama onlara bence bunu alıştır sevdiğini ve onla mutlu oldugunu artı ailesiylede olabileceğini söyle. yani kısacası bence sakın vazgecme. herşey zamanla düzene girer yeterki arada aşk olsun mutluluk olsun
Önemli olan sevgilinin düşüncesi. Eğer o kapalı yada açık farketmiyor seni olduğun gibi kabul ediyorsa ailesininde sana karışmasına müsade etmeyecek kararlılık ve karakterde bir insansa bence bu sebepten mutlu olduğun kişiden vazgeçilmez. Aynı durumu yaşadım. Eşimle 2010dan beri birlikteyiz 2yıl önce evlendik. Ailesi Erzurumlu tokalaşmama, bir kısmında çarşaf, kadın erkek ayrı oturma vs vs hepsi var. Ben türbanlı değilim, pantolon giyerim hatta sigarada içiyordum doğumdan önce. Eşim beni ben olduğum için sevdi ve hiç karışmadı bu konularda KP ben tüten gelin istemem dedi kv illede kapansın dedi ama iş eşimde bitti. bizim kararlı duruşumuz onlarıda vazgeçildi şimdi hiç karışmaz kızım derler. Düşünün düğün gibi düğün yaptık kadın erkek karışık çalgıcı vs. istediğim gelinliği giydim. yani özetle sevgi kararlılık ve tabi birazda ailelerin ılımlı olması bu 2 taraf içinde geçerli. benim annemde çok dedi içlerinde yapamazsın sen sıkılırsın sabırsızlık vazgeç. ama şimdi eşim oğlu oldu kızıma gül gibi bakar o der direk. Ola ki aranızda evlilik kararı alacak kadar ilişkiniz ilerledi sevgilinizin ailenizle kaynaşmasını sağlamak ve arayı bulmak size kv ile aynı durumu sağlamak sevgilinize düşüyor. kolay gelsin
Muhakkak ki iyiliğini istiyor bu konuda tecrübeleri vardır sonuçta ailelerde anlaşmazlık olunca sorun yaşayan çok oluyor. Dediğim gibi hepsi zamanla aşılacak şeyler ama iki tarafında kırmadan.Çok teşekkür ederim. Bu yasadıklarınızı anlattıgınız için. Yani benim annemde karşı şuan hatta her zaman pesimde bu sözlerden sonra. Cidden o da şuana kadar tanıdığım kadarıyla beni ben oldugum için sevdi. Hatta kapanma olur mu ailen için filan gibi muhabbetlere girdik. Bana dediki Sen şuan nasılsan bu öyle devam edecek. İnşallah ikimizde bu engelleri aşarız. Yani annemin evlenmeyi düşünmüyorum diyeceksin demesi beni strese sokuyor açıkcası
Tabiki böyle konuştuğunuza göre yaşanmışlıklarınız vardır birşey diyemem ama ataerkiller dövebilir gibi bir yorum yanlış olmuş bence.hele ülkemizde son derece aydın görünümlü kişiler hatta Prof avukat vs vs gibi meslek sahibi kişilerde bu zorbalığı yaparkenannen haklı
tutucular ataerkil olurlar ilerde dövebilir bile.
dengine göre birini bul. aşk anca öyle bitmez.
Önemli olan farkli hayat tarzlarina sahip olmak degil bence. Farkli hayat tarzlarina saygililar mi degiller mi önemli olan bu. Kendi ailem ve esimin ailesi benzer hayat goruslerine sahipler. Ama ben biliyorum ki ben baska bir hayat tarzina sahip olsaydim da esimin ailesi saygi gostereceklerdi. Cunku saygili insanlar. Kilit nokta burasi bence. Yoksa sanki ayni gorusten olan herkes gullik gulistanlik gecinebiliyor mu zannediyorsunuz? Burada okudugumuz gelin kayinvalide konularinin hepsi farkli hayat tarzlarina sahip olduklari icin mi gerceklesiyor acaba? Siz once sevgilinizi iyi tanimaya bakin. Sonra da ailesini. Nasil insanlar, refleksleri nasil, saygililar mi vs. Bunlar onemli.