bana bir çare......

ahsen26

şennur
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2009
170
0
96
Eskişehir
çıldırmak üzeryim.ne olur bana bir akıl verin.19aylık oğlum var.elinden çay kaşığını düşürmüyor.çarşıya,pazara,markete nereye gidersek gidelim kaşıkla gidiyoruzkaşık olmazsa kalem olucak.bıraktıramıyorum,ağlıyor,bana vuruyor,ısırmaya çalışıyor.düşer kaşık biryerini acıtır diye korkuyorum.ne yapmalıyım arkadaşlar.lütfen bir fikir verin

canım silikon mama kaşıkları var ya onlardan denesen :26: belki işe yarar..

valla belki size biraz acimasizca gelebilir ama bana kalsa kasigi elinden alin istedigi kadar aglasin.Ne kadar aglayabilir ki elbet susucak,biliyorum bi anne olarak aglayan cocuga dayanmak zor ama bazi seyleride degistirmek istiyosaniz katlanmaniz lazim evde oldugunuz bi gün ve sinirlerinizin saglam oldugu bir günalin elinden ve ne kadar aglasada vermeyin ve onlada ilgilenmeyin pek siz isinize bakin elbet bir ara susucaktir

sevdigi elinde kolaylikla tutabilecegi bi oyuncak alsaniz(kücük arabalar falan) ve onu sürekli eline tutustursaniz:26:

Amaaan dert ettiğin şeye bak ; ver eline plastik ya da kauçuk kaşıklardan; bu senin de ..

Benim de tatlı, sağlıklı bi kızım olsun ; kepçeyle dolaşsın ne dedim ben amanın ne dediiiim

ah kuzum öyle deme.yüreğim ağzımda geziyorum.kaşık ha battı ha batıcak diye.plastik,kauçuk kaşıkları kesinlikle eline almıyor.allah gönlüne göre versin.ama kepçeli vermesin

ona kaşığın eğer düşerse kendine zarar verebileceğini anlatın...kaşığı istediği sırada dikkatini başka şeylere verin...bak kuş uçuyor bak kediye ne tatlıymış vs...ben bu sekilde bi çok şeyi yaptırabiliyorum çok şükür...

oğlunuz kaşığa neden bu denli bağlanmış hiç mi düşürmüyor elinden

nedenini bilmiyorum arkadaşım.büyük insan gibi alıp karşıma konuştum.düşerse canının acıycağını anlattım.uyurken bile bazen elinde kaşık oluyor.dikkatini dağıtmak için başka şylrde versem mutlaka onu elinde tutuyor.dün kova kürek alıp parka gitmeye kalktık.elinden kaşığı aldım.sinirlendi,hırsını alamayınca komidini ısırmaya kalktı,ağzını vurup kanattı.vermek zorunda kaldım.parkta kumla oynadı.çay kaşığıyla kum doldurdu kovaya.vrmemeye,göstermemeye çalışıyorum biz çay içerken sıcak çayın içinden almaya kalkıyor.

bende arkadaşlara katılıyorum her çocuğun zaafının olduğu birşey muhakkak vardır bu oyuncak arabada olabilir yada herhangi bir başka şeyde ... bir müddet kaşığı elinde olsa bile ona baskı yapmadan ilgi odağını sevdiği şeye verdirmeye çalışın ama kaşığı alma yada bıuraktırma çabası vermeyin göreceksiniz zamanla odağı başka şey olacak ve kendi bırakacaktır

unutmayalımki çocuklar bizden zekiler siz yapma etme ver dedikçe inat eder dahada bağlanırlar amaçlarına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…