Bana bir akıl verin...

• Konu Sahibi Konu Sahibi nio
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

nio

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mart 2013
2.542
1.631
198
merhaba
ben 20+3 gebeyim...
gebe olduğumu öğrendiğim ilk hafta gidip sağlık ocağına kaydımı yaptırdım
hemşire çok ilgili davrandı
o hafta aradı ve nasıl olduğumu sordu
sonra bir daha ne aradı nede başka bir şey ve araması gerekiyor mu onuda bilmiyorum ilk gebeliğim
bazı gebeler hemşirelerin çok aradığını aşı gününü haber ettiğini kilo ve tansiyon takibi yaptığını söylüyorlar
ben baktım aşı günüm geçecek (tetenoz) kendim gidip beni unuttunuz dedim
21 haftaya kadar bekle zaten haber edecem sana dedi
ve bende tansiyonuma bir baksanız dedim
baktı vs..
kilomu aşılarımı herşeyimi kendim takip ediyorum Allahtan duyarlı biriyim
benim özel doktorum var ama oda çok ilgisiz
yaşadığım yerde 1 özel hastane var 3-4 kadın doğum uzmanı fazlasıyla müşterileri var (hasta değil bildiğin müşteri)
hem özele gidiyorum hem ilgi alaka sıfır.
2 doktor değiştirdim adam ben sana felanca hapı yazmamışmıyım aaaa diyor şaka gibi
5. ayıma geliyorum artık rutin bir doktorum olmalı ki tüm bilgilerimi bilsin
bu yeni seçtiğim doktora 1 kez gittim daha erken mi acaba her ay gittikçe benimser mi beni ilgilenir mi ki?
birde doğumdan korkuyorum güvendiğim huzurlu olduğum ortam olmazsa kabus olacak bana
off ne yapsam ki

saglık ocagındakı hemsırelermı cok arıyolarmıs? yok artık..saglık ocagında bı kıloya bakıolar bı tansıyona okdr. heralde bıde kalp atıslarını dınlıolarmıs belıne kemer takarak.
bunların hepsını ozel doktorunda yapıodur zaten, neden saglık ocagından ozel ilgi beklıosunkı.
okdr cok takılma boyle seylere rahat ol, özel gittign doktorun ılgısızlıgınden sıkayet etmişsin haklısın , sen onu duzeltmeye calıs. saglık ocagındakı hemsıre ne yapıcakki sana..badada şu şu şu tarhlerde gelmen lazım fln dedıler takip için, sordum ettım kımse gıtmıyo saglık ocagına fln, ilk defa sizi gordum s.ocagını bu kdr cıddıye alan..:44:

aslında yapmaları lazım... görevleri bu aile hekimlerinin...

güya da gebelik takibi denen yeni bir olay çıkmıştı...

Son düzenleme:
aslında yapmaları lazım... görevleri bu aile hekimlerinin...

güya da gebelik takibi denen yeni bir olay çıkmıştı...

valla şahsen bana yapmasınlar. yahu ozel doktora yada devlet hastanelerınde gebelık takıplerını yaptırıyo neredeyse herkes.saglık ocaklarında ultrason dahı yok. bı kıloma bakıcak bıde tansıyonuma , ben kendımde bakarım gerek yok bence..

Kayıtlı olduğum sağlık ocağı, hastaneden hamile olduğum haberini alır almaz aramıştı beni. Sonra bell zamanlarda aradılar. Aşılar, bazı testleri yaptırıp yaptırmadığım, şeker yükleme vb işlemlerin zamanları-sonuçları vb gibi...
Doğumdan sonra da eve gelip bebek bakımı, emzirme ile ilgili bilgi veriyorlar. Sonrasında bebeğin gelişimi ve aşılarını takip ediyorlar. Özel hastanede iyi bir çocuk doktoru bulamadığım için doktorlar arası gezinirken, bir aşı atlanmak üzereymiş, sağlık ocağı arayıp hatırlatmıştı da öyle öğrenmiştim.
Kimileri takıntı derecesinde ilgili, kimileri de ilgisiz olabiliyor anladığım kadarıyla.

Özelde iyi bir doktor bulmayı da ihmal etmeyin. Nerede yaşıyorsunuz, nasıl bir hastane-doktor arıyorsunuz? Belki faydamız olur, benzer hafta gebeleri Mayıs 2014 Anneleri forumundayız. Birşeyler danışmak isterseniz bekleriz. Çok güzel bir dayanışma ve paylaşım var:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…