Anket bana bi fikir verirmisiniz

benim durumudakilere de yardımcsizce bebek nezaman yapılmalı askerden öncemi sonramıı

• Ankete Katılan
    36
  • Anket Kapalı .

angelsky

Ümmü Eymen olcam inş.
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2008
1.763
33
158
Diğer
mrb arkadaşlar ben bi konuda kararsız kaldımm fikirlerinize ihtiyacım var
25 yaşımdayımm 11 aylık evliyimm bebek düşünmeye başladıkk yalnız ben kararsızımm nedeni ise askerlik............,
eşim askerliğini yapmadı henüz seneye aralıkta gitmeyi düşünyor kısa dönem (tabi kalkmazsa) sizce ben askerden önce mi sonra mı düşünmeliyimm bebek :uhm:

Kesinlikle askerlikten sonra düşünmelisiniz bebeği. Bir bebeğin tek başına bakımı ve sorumluluğunu lütfen arkadaşım üstüne alma. Kolay iş değil bunlar. Bunun hastalığı var, bakımı var, var da var.
Daha gençsiniz, eşin askerliğini yapsın gelsin ondan sonra düşünün bebeği.

benim arkadasim ayni senin durumundaydi.onlar ekimde evlendiler.esi askere temmuzda gidecekti,ama bebegi 4 ay falan sonra yaptilar.esi askere gittiginde arkadasim hamileydi,aralikda oldu bebekleri.esi hala askerde.1 ay sonra gelicek.kizi da 5 aylik.ben senin yerinde olsam cocugumu yapmistim,esim de askerdeyken onunla ilgilenirdim,guzelce buyuturdum...bu benim fikrim tabi..senin dusuncelerine de saygim sonsuz

tabiki askerden sonra
aslında ben asker öncesi evliliğede karşıyım..
yapsın askerliğini sonra evlen yap çocunu..

askerlik sonrası tabiki de.
ne aceleniz var askerlik öncesi bunu düşünüyorsunuz?
en özen istediğiniz dönem olan gebeliğinizde kocanı yanınızda olmayacak, ya da doğuma onsuz gireceksiniz.
niye böyle birşeyi tercih edesiniz ki?

eşin hamilelik dönemini ve bebeğinin ilk hallerini yaşamaktan mahrum kalmış olur ama askerden önce gebeliği düşünürsen
hem olurda beklenmedik ani bi doğum söz konusu olursa belki de eşin o an senin ona ihtiyacın olduğu an yanında olamayabilir
yani insan bu heyecanı hayatında en fazla kaç kere yaşayabilir ki

bencede askerden sonra olmalı.ben 3 tane doğum yaptım...görev yerinden dolayı annemlerde yaptım doğumlarımı vede eşim yanımda olamadı yanımda olmasını istediğim zamndı o heyecanı onunda yaşamasını çok isterdim ama olmadı...

ailemle aynı şehirde de değilizz birdeeee kayınvalidemlerle aslaa kalmak istemiyorumm onca zamannn çalıştığımm için annemlere de kısıtlı zaman diliminde gidebilirimm en fazla 1 ayy eee yalnız kalamazsın diceklerr çocuk hasta olur diceklerrr fazla da beklemek istemiyorumm bebek için bi kaç arkadaşımın olmuyorr korkuyorumm açıkçasıı mafoldumben birde geç anne olmak istemiyorumm tek çocuk düşünmediğim için

ben olsam askerden dönmesini beklerim..
kontrollere gittiniz mi hiç..
dünyanın binbir türlü hali var canım bence beklemelisin..
hem bebeğinizin her anını birlikte görmeniz daha iyi bence..

canlarımm eğer planladığımız gibi olursa doğumda ve hamilelik sürecinde eşim yanımda lcakk yani şubat mart gibi anne olcamm bebiş 8-9 aylıkken gitcek eşimm
öyle düşünmüştük ama kararsızımmm çokkk hemdeee mafoldumben

geç olsun güç olmasın canım inan hamileyken okadar eşini yanında isticeksinki
herkes hamileliğini eşi ile geçirirken gün sayarken
bebek alışverişi yaparken
sen çok üzüleceksin
özellikle doğumda eşin gelemezze
çok üzülürsün gözlerin doğuma giderken onu arıcak
bebeğinizin doğdunu eşinde göremicek
hamileliğinin nasıl geçtiğinide göremicek.
uzattım ama kısaca bence asker dönüşü yap bebeğini..

askerden sonra bence allah yazdıysa bozsun ama ölüm var kalım var ..iyi düsünmek lazım...

canım cok guzel de bence askere gıtsın gelsın oyle dusunun bebek..cunku anne olmak cok buyuk bır sorumluluk o sorumlulugu tek basına tasıyabılecegıne ınanıyormusun.ustelık esınde askerde oldugu ıcın goremıyecek zaten bebısınızı..en ıyısı o gıtsın gelsın sag salım ondan sonra kı zamanlarda tekrar konusursunuz dıyorum..ama tabıı yınede sızın bılecegınız sey..

benim eşimde askere gitmedi
bu sene karar vermiştik,çünkü ertelemek istemiyordum...
ama bi taraftan Allah korusun gidipte gelmemekte var.
zor bi karar
yaşınız daha küçük olduğu için bekleyin bence

kesınlıkleaskerden sonra .canım daha yenı evlısın bnce eşinin askerlıgını bekleyın

ne kadar zor bi karar yaa bizde kendimizi ayarlamıştıkk bu yaz olsun diyee mafoldumben
biyandann düşünürken eşim ovuluasyon tarihimi hesaplarkenn birdenn vazgeçmek geldii mafoldumben
korktummm yalnızz başıma o sorumluluğu almaktann offff mafoldumben

hayırlısı olsun :çok üzgünüm:
seni anlayabiliyorum.bizde tam karar vermiştik çokta istemiştim olmasını deli gibi ovulasyon günlerimi hesaplıyodum,burda hamilelik belirtilerine filan bakıyodum
ama birden ertelemek zorunda kaldık bizde...şuanda hamile olabilirdim
ama doğmadanda düşünüyoruz nasıl şartlarda doğum olacak,babası yanında olsun
hakkımızda hayırlısı olsun.üzülme hiç...

Bence de guzelim once asker, gitsin hayirlisi gelsin hayirlisi ile ondan sonra yapin bebeginiz, yani dogru denirse, olum var kalim var en guzeli gitsin gelsin, ondan sonra hayirlisi ile bebeginiz olur, hemdegercekden bebek tek basina ck buyuk sorumluluk, benim esim babasi veffat etti, bi ay once, iki ay once hastaligi icin gittiydi 1 bucuk ay boyunca yani vefat etmeden once, bende iki cocukla yanliz basima cok cektim, geri dondu, sonra vefat haberi geldi, gene gitti 1 bucu hafta yani anlican, cok zor, ama yinede kendi bilirsin tabi guzelim, Allah kolaylik versin insallah .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…