Merhaba hanımlar sorunum annem ve iki ablam.
Annem yıllarca ablamlarin pesinde hizmetci oldu çocuklarına baktı,dolmuşlarda karda kışta kadını hep peslerinde süründürdüler.Bu iki ablamın bencilliklerinden hiç bir zaman anneme ihtiyacım olduğunda yanımda göremedim.
ikisi annemi her işlerine hizmetci gibi kullandılar bu yıllarca sürdü kışlık hazırlıklarını yaptırdılar, kurban etlerine varana kadar doğratip dolaplarına koydurdular öte yandan annem bu iki ablamdan ne hizmet ne de başka bir destek görmedi kışlık hazırlığı onlara yapıldıysa hadi anneme gidelim sana da yapalım demediler kadın 3 tane evi çekip çevirdi.kendi isini hep tek başına yaptı.
Bense gurbette hep sessiz kaldım bir sorunum bile olsa annem üzülmesin diye söyleyemedim hep iyiyim dedim.Yillardir çocuğum olmuyordu ne maddi ne de manevi desteklerini görmedim tek basımıza tedaviler gördük negatif sonuçlar aldık velhasil kelam en sonunda rabbim dualarımızı kabul etti güçlükle Tup bebek ile hamile kalabildim. İlk bir ay tek basıma mücadele verdim zar zor yemeğimi yaptım sonraki donemlerde esimde bende yetişemez olduk hiç biseye.Riskli olunca mecburen Annemi arayıp durumu anlattım tüp bebek ile hamile kaldığımı imkanı varsa babamı da alıp buraya gelmesini istedim.Annem tek basına çıktı geldi.
Geldi ama bu iki ablam annem gelmesinden bir hafta sonra rahat vermemeye başladılar.Buarada ikisi de hamile olduğumu bilmiyor söylemek istemedim.neyse sürekli annemi arayıp ne zaman geleceksin demeler.bizi unuttun demeler telefonu çocuklarına verip anneanne ne zaman geleceksin sen nerdesin dedirtmeler...annem ordan her telefon geldiğinde moral olarak bozulup oraya gitmek ister gibi hal sezdim.Cunku kadının aklı orda kalıyor.(Ben ailemi sene de bir kere görürüm o da 20 gün bu sene hiç gidemedim anneme buraya gelmek nasip oldu.)
Sabah ablamın biri aradı temizlik yapıyorum gelin de bir işin ucundan tutun dedi ana kız yatmaktan başka ne is yapıyorsunuz dedi kinayeli şekilde bir sürü laf soktu.sustum bisey demedim.surekli annemin gelmesini istiyor bende dedim ki abla evime gelen misafire ne zaman gideceksin diye sormam annem ne zaman isterse o zaman gider dedim.
Aksamına annemin telefonu çaldı bu sefer diğer ablam aradı annem acınca telefonda 4.5yasında yiyenim ağlıyor seni özledim gel filan diyor anneme.annem de ağlamaya başladı gelecem kuzum,yavrum deyip nasıl ağlıyor.Tam sofrada yemek yiyorduk ekmek bogazima durdu. sonra telefonu ablam aldı iki dakika konuşmadı telefon kapandı.
O an çok canim sikildi anneme dedim ki bunlar seni durdurmuyorlar geleli 20 gün olmadı sen yarın git göndereyim dedim.annem başladı bağırmaya o ne biçim lafmış ben herşeyi yanlış anlıyormuşum bir ton saydırmaya.Cocugun eline ağlar vaziyette telefonu veripte seni ağlatmlari ne kadar doğru ayda yılda bir geliyorsun buraya ayıp ya dedim.Normal zamanda annemin kapısını açmazlar kıymete bindi buraya gelince.tabi annem beni suçlar şekilde konuşmaya hazır.kiskanmisim gibi bir tutuma girdi.zaten yıllardır ilk defa bir şey istedim ondan,ona da pişman oldum.
Ben niye kıskanayım annem her zaman onlarla hepsi ayni şehirdeler istedikleri gibi gidip gelirler.Ama annem buraya geldi diye zir zir telefonlar susmadı kaçıncı bu sekildeki davranışları.
İnsan demez mi kardeşimiz gelemedi annem gitsin istediği kadar kalsın.Ama yook burnumdan getirdiler ve en sonunda anneme git demek zorunda kaldım.Dertleri şu ki kışlıklar yapılacak zamanı geldi eee annem orta da yok kim yapacak deli gibi kullanıyorlar kadını.
Ben şimdi anneme seni yarın göndereyim bunlar rahat vermiyor demekle hata mi ettim?gercekten rahatsızlık derecesine getirdiler ve benim hiç hakkım yokmuş annemi görmeye onu anladım.Annem de hala onları tutuyor bana tepki yapıyor ne yapmışlar da ben abartıyor musum da.annemi memlekete getirtmek için tüm yolları denediler.
Bu kadar bencil olunmaz hep banaci olunmaz.benim annemi görmeye hakkım yok mu illa bisey mi olması lazım annemle vakit geçirmem için.
Ne yapicam bilmiyorum canım çok sıkkın bu arada eşiminde babası vefat etti memlekete gitti evde annem ve ben variz.