• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bana anne demiyorr :((:(::(

kuzum211

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2013
132
1
16
34
Ankara
benım 4 yasında bır kızım 3 yasında da bır oglum var.cocuklarım kendı babalarıyla buyuyemedıler erken yasta evlendım ve bosandım aılemle yasıyoırum cocuklarım anneme anne babamada baba dıyor karsıma alıp konusuyorum annenız benım o benım annem sızın annannenız oluyor oda babanız degıl dedenız oluyor dedım defalarca ama her seferınde anneme anne babama baba demeye devam ettıler hala devam edıyorlar.bosandıktan sonra calısmaya verdım kendımı bunalıma gırmemek ıcın .ve ben devamlı calısıyorum cocuklarla ılgılenemıyorum ısten eve geldıgım zaman da da uyuyor oluyorlar ben ıyı bır anne olamadım onların geleceklerı ıcın calısmak zorundayım aılemın elıme bakmak ıstemıyorum ama ne yapacagımı sasırmıs durumdayım suanda:43::43:

Son düzenleme:
benım 4 yasında bır kızım 3 yasında da bır oglum var.cocuklarım kendı babalarıyla buyuyemedıler erken yasta evlendım ve bosandım aılemle yasıyoırum cocuklarım anneme anne babamada baba dıyor karsıma alıp konusuyorum annenız benım o benım annem sızın annannenız oluyor oda babanız degıl dedenız oluyor dedım defalarca ama her seferınde anneme anne babama baba demeye devam ettıler hala devam edıyorlar.bosandıktan sonra calısmaya verdım kendımı bunalıma gırmemek ıcın .ve ben devamlı calısıyorum cocuklarla ılgılenemıyorum ısten eve geldıgım zaman da da uyuyor oluyorlar ben ıyı bır anne olamadım onların geleceklerı ıcın calısmak zorundayım aılemın elıme bakmak ıstemıyorum ama ne yapacagımı sasırmıs durumdayım suanda:43::43:

Anne ve babanız uyaracak çocukları.
Her anne dediğinde" ben annaneyim " diye bir süre uyardıktan sonra hala devam ediyorlarsa duymazdan gelicek.
Ona anne dediğinde bakmayacak, dediklerini yapmayacak.

Akrabamda hamileyken boşamamıştı bebekten sonrada işe başladı onun oğluda ananeye anne diyordu demeli olabiliyor böyle şeyler
Ama ne olursa olsun annen ona anne demelerini kabul etmesin uyarma şeklini değiştirin konuşarak anlatmayın benim oğlumda 3yaşında söylenileni çöpler iyi anlıyor ve beni kızdırmak bazen ilgi çekmek için inadına yapıyor
Senin annende çocukların ona anne dediğinde cevap vermesin,anne deyip bişey isterlerse yapmasın anane deyince yapsın belki biraz zor olur ama yaşayarak daha iyi öğreniyorlar aynı şekilde babanızda öyle davransın

Sizde işten gelince uyuyorlarsa h.sonları iyi vakit geçirin özel ihtiyaçlarını siz karşılayın banyo yaptırın,yemeklerini siz yedirin mümkünse siz onların sevdiği şeyleri yapın bazı şeyleri sadece siz yapın annenizde anlaşın mesela çocuklar için sadece siz kek yapın,veya sadece siz banyo yaptırın vs.demek istediğim aranızda özel şeyler olsun sadece anne-çocuklarının yaptığı sizi annenizden ayıran önde tutan şeyler belliki çocuklarla paylaşımınız azalmış
Ama sakın sıkmayın canınızı onlar sizin çocuklarınız sizde onların annesi bunu kimse değiştiremez birazcık kaliteli zamanla herşey düzelir

Kendinizi bu kadar yıpratmayın. Çocukların annenize anne, babanıza baba demesinin en büyük nedeni sizin onlara anne ve baba diye hitap etmeniz. Evde annenize ve babanıza başka anneanne ya da dede diyecek başka birisi olmadığı için çocuklar sizi örnek alıp o şekilde hitap ediyor. Onlara göre annenizin adı anne, babanızın adı baba. Diğer arkadaşlarında söylediği gibi çocuklara her defasında annenizin anneanne babanızın dede olduğunu hatırlatmanız lazım. Burada en büyük görev anne ve babanıza düşüyor. Ama emin olun sizi sevmediklerinden ya da başka bir nedenden dolayı böyle konuşmuyorlar. Hatta çok ilginç bir olayda ben yaşadım. Kızım henüz 1,5 - 2 yaşlarındayken komşunun kızları sürekli bana Ebru teyze diye hitap ediyorlardı. Bir süre sonra kızımda bana Ebru teyze demeye başladı. Buradan yola çıkın ve kendinizi boş yere üzmeyin.

bence siz de annenize anne babanıza baba diye hitap etmeyin bir süre. çünkü sizi örnek alıyor

arkadaşlara katılıyorum, sizin hitap şeklinizi örnek alıyorlar ne yazık ki.. bu durumda yapılacak tek şey anne-babanızın çocuklarınızı uyarması.. zaten 1 hafta üstünde durarak uyarsalar unuturlar emin olun bebek onlar daha.. ayrıca çalıştığınız için kendinizi kötü anne ilan etmeyin.. hayat şartları günümüzde çok zor, çocuklarımıza iyi bir gelecek sağlamak zorunda olduğumuz için çalışıyoruz.. zaten çocuklar da eski zamanın çocukları gibi değil artık, çalışan anneye göre evrimleşmiş durumdalar :27: üzmeyin kendinizi bir şekilde yoluna girer işler :34:

Back