Maske Tarifleri balmumu hakkında?

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta

cucuummu41

yiğitalinin annesi:)
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2008
128
0
37
kızlar merhaba geçen derya baykalın programında duydum balmumu ve zeytinyağı karışımı cilt lekelerine iyi geliyormuş,son anına denk gelmişim fazla detay anlıyamadım ama denedim yapmayı hemen donuyo:KK43:bilen varmı?

benim bir tanıdığım böyle bir karışımdan krem yapmış ve yüzüne uygulamış . en son gördüğümde sen cildine ne yaptın diye sordum ne bir leke vardı nede sivilce izi kalmıştı. yakın zamanda bende deneyeceğim.

benim bir tanıdığım böyle bir karışımdan krem yapmış ve yüzüne uygulamış . en son gördüğümde sen cildine ne yaptın diye sordum ne bir leke vardı nede sivilce izi kalmıştı. yakın zamanda bende deneyeceğim.

peki neler varmış kremin içinde içeriğini bizede yazarsan seviniriz

bizede krem konusunda bilgi verirsen seviniriz. Yıllardır lekelerle uğraşan biri olarak :KK43:

Bal mumunu eritiyorsunuz bir cezvede , sıvı bir hal alıyor ztn. sonra içine zeytin yağı ekliyorsunuz bal mumu donacaktır onuda biraz kısık ateşte eritiyorsunuz bir süre ve sonrasında bir kaba dökün vazelinden biraz sert bir krem halini alacaktır.

Bal mumunu eritiyorsunuz bir cezvede , sıvı bir hal alıyor ztn. sonra içine zeytin yağı ekliyorsunuz bal mumu donacaktır onuda biraz kısık ateşte eritiyorsunuz bir süre ve sonrasında bir kaba dökün vazelinden biraz sert bir krem halini alacaktır.

teşekkürler canım peki krem gibi rahatlıkla sürülüyormu yoksa her defasında eritmekmi gerekiyor bide sabah akaşammı kullanacağız

krem gibi sürülüyor kıvamı dediğim gibi vazelinden biraz daha sert. bende henüz kullanmaya başlamadım ama arkadaş nemlendirici gibi ne zaman ihtiyaç duyarsa ozaman kullandığını söyledi.

Kuru ciltler için olsa gerek bu krem. Zeytinyağı falan yağlı cildi mahveder çünkü. CADIARZU

bu konu başka yerde daha var oraya da aynısı yazmıştım ama burda da yazayım
ben denedim tam bir fiyasko kimse tam ölçüsünü yazmamış burda netten araştırdım kadının bir demiş 250 gr balmumu bir çay bardağı zeytinyağı. Bende bunu uyarak yaptım mikro dalgada mumu erittim zeytin yağını koydum hoop dondu tekrar ısıttım. Bu sefer sıvılaştı ama yüzüme süreyim dedim çok sıcak, azcık soğudu abartmıyorum 1 dk falan hemen dondu ne yapsam bilemedim acaba zeytin yağı azmı dedi az da aha ekledim yine olmadı öle bazı yerleri donuk bazı yerleri kaynar sürdüm artık suratım yandı resmen donunca sürülmüyor çünkü hemen dondu yüzümde pul pul dondu oldu, mum yaa resmen sürmek işkence her yere döküldü zaten vs vs.... vazelin gibi olcak demişler nasıl olcak çok merak ediyorum bilen varsa sölesin lütfen ve deneyenler yazsın. Evde hala balmumum var bekliyor almayın bence iyi bi tarif verilenene kadar...

ben 25 gr balmumu ve35 gr kadarda zeytinyağı koydum tarifte zeytin yağıda 25 gr yazıyordu ama çok sert oluyor sürülmüyor o yüzden zeytin yağını biraz çoğalttım 2 gündür sürüyorum ama kesinlikle gece sürün yoksa şıkır şıkır parlarsınız

X