Bahçe Bakımı ve Çiçekler Balkon bahçeciliği

Kızlarr uzun bir aradan sonra tekrar merhaba..

Hemen yeni çektiğim resimleri eklemek istiyorum.. Sık sık olanlar biberler domatesler tek yada 2-3 çim halinde..Yanında nane ve fesleğenlerim var arkada maydonozlarım.. En sağdaki saksı balkon çiçeği ismi akşam sefası tohumdan yetişti oda :)

$100_1172.jpg

Bunlarda bezelyelerim :)
$100_1176.jpg

Kızlarr uzun bir aradan sonra tekrar merhaba..

Hemen yeni çektiğim resimleri eklemek istiyorum.. Sık sık olanlar biberler domatesler tek yada 2-3 çim halinde..Yanında nane ve fesleğenlerim var arkada maydonozlarım.. En sağdaki saksı balkon çiçeği ismi akşam sefası tohumdan yetişti oda :)

Eki Görüntüle 44042

Bunlarda bezelyelerim :)
Eki Görüntüle 44043

güzel görünüyorlar a.s
canim, domateslerin kac gün oldu ekeli?

kizlar nerdesiniz nasil gidiyor balkon bahceciligi hihoyyyt

benim domatesler epey yapraklandi.. hazir aldigim sari domates fidemde cicekler bile acti ama balkondakiler ayni duruyorlar hava hic isinmadi suan disarsi 9 derece geceleride epey soguyor onun icin pek hareket yok sadece yesil soganlar baya boy atti ilk hasadi topluycam bir iki gün icinde... kisir yapayim diyom soganlarla:icecream:

kizlar nerdesiniz nasil gidiyor balkon bahceciligi hihoyyyt

benim domatesler epey yapraklandi.. hazir aldigim sari domates fidemde cicekler bile acti ama balkondakiler ayni duruyorlar hava hic isinmadi suan disarsi 9 derece geceleride epey soguyor onun icin pek hareket yok sadece yesil soganlar baya boy atti ilk hasadi topluycam bir iki gün icinde... kisir yapayim diyom soganlarla:icecream:

ay canım benimde biber tohumlarım 4 yaprak oldu onları geniş kocaman saksılara ektim akşam tek tek fideleri ayırdım öldüm resmen.. belim tutuldu kaydirigubbakcemile3 Domatesler 3 yaprak halinde kızlar 4 yapraklar çıksın büyüsün alıcam saksılarına..

Maydonozlarım hala büyüme aşamasında..

Dün gittim tekzen den suda eritilen gübrelerden aldım kızlar bakalım görücez nasıl olucaklar..

kizlar benim domatesler baya buyuduler soganlarimsa bir saksiyi bitirmek uzereyiz ikinci saksida buyumekte madrecigim mercimek koftesi yap soganlarla nefis olur...

revindell canim,bende gecen senesi yanmis gübre diyorlar galiba ondan almistim kücük torba icinde, onu serpistirdim domateslerin asil saksiklarina kardim bi güzelce.. havalar bi isinsa da gercek saksilarina gecirsem domateslerimi bu sene ilk defa pembe domates büyütücem nasil olucak cok merak ediyorum.

princess canim,valla iyi dedin mercimek köfteyede bayilirim yarina kismetse ondan yapiyim.
afiyet olsun sizede cok tatli oluyo demi kendi yetistirdigin sebzecokacimcoook

benim pembe domateslerde 6 yaprak oldular ama cheryy domatesler ise daha kücükler onlarda 4 yaprak oldu.
havalar öyle sogudu ki sanki kis geri geliyor.dereotum ne güzel canlanmisti ama oda ana yapraklari sararmis üzüldüm,,soguktan olsa gerek... iceri alicam onlarida...
nanede minik minik cimlenmis bit kadar yapraklar cikmis cok yavaslar,,,nane cok arsizmis, bir ciktimi ayni yerden cogalarak cikarmis bakalim göriciz..
sardunyalarimda yagmur yemekten baslari döndü.bu sene hic iyi bir yaz olmuyacakmis burada gazeteler öyle yaziyor :sinifsinif: insallah domatesler güzelce büyürler yoksa cok üzülücem.

valla madrem bizim burada oradan farksiz degil allahtan serayi aldimda domateslerim guvenli bir sekilde buyuyorlar gecn gun bende sivi gubre verdim bakalim ne olacaklar.

valla madrem bizim burada oradan farksiz degil allahtan serayi aldimda domateslerim guvenli bir sekilde buyuyorlar gecn gun bende sivi gubre verdim bakalim ne olacaklar.

bu gidisle ben hic cikaramiycam disariya domatesleri
senin gene iyi sera ortami balkon da duruyorlar.
sivi gübre yada yanmis gübre aynidir herhalde islevleri degilmi.

gecen senesi cok az gübre kullanmistim.
topraginida sirf domatesler icin olan topraktan alistim.
bu seneki toprak bütün sebzeler icin olanindan aldim. birazda gübre attim umarim gecen senesi gibi bol bol domatesler olur.

kizlar iste seram domateslerim.maydonozlarim,sardunyalarim,taze saoganlarim,cilegim ve goosberim.

4397.jpg

4403.jpg

4415.jpg

kizlar domateslerin kollariyla cicek acan kolunu nasil ayirt edecegim ya bazen kollarini temizliyorum ama cicegini koparttim diyede cok korkuyorum.

ne güzel olmuslar senin domateslerin gövdeleri baya kalinlanmis masallah.
maydonozlarda ne güzel cosmus benim maydonozlar daha bit kadar anca oldu.
bugün ilk defa iki dal sogan söktüm salata icin ne güzel tatli tatliydilarcokacimcoook

koltuk arasi almayi soruyorsun yanlis anlamadiysam bence daha erken ciceklenmesini beklesen daha iyi olur.

yapma ya madrem desene ben cicek olan dallari kopardim abooow nettcem simdi?

benim soganlar saksidakiler bitmek uzere ama soktugum yere geri ekiyorum.

seranin icindekilerde buyudu bende bugun salata yapicam soganlarimla....

yapma ya madrem desene ben cicek olan dallari kopardim abooow nettcem simdi?

benim soganlar saksidakiler bitmek uzere ama soktugum yere geri ekiyorum.

seranin icindekilerde buyudu bende bugun salata yapicam soganlarimla....

ben gecen sensi domateslerde koltuk aldigimda epey büyümüstü ciceklenmisti.insallah cicek acacak dallari koparmamisindir CADIARZU

yok canimin ici koparmamisim domateslerim cicek acacak tomurcaklarini gordum dun ay bir sevindim masallah cok iyi gelistiler benimkiler acami sansi varmis bende.

yok canimin ici koparmamisim domateslerim cicek acacak tomurcaklarini gordum dun ay bir sevindim masallah cok iyi gelistiler benimkiler acami sansi varmis bende.

iyi öyleyse sevindim.
benim pembe domatesler epey boylandilar ama balkona cikaramiyorum zira cok hassasmis pembeler.bide bu aralar yagmur o kadar cok yagiyor ki bu gidisle evde büyütücem onlari kaydirigubbakcemile3

zakkumumla sarmasik gülüm kisin ayazina dayanamamislar kurumuslar hic yaprak cikarmadilar. cok üzüldüm onlari söküp yerine nasil bisi diksem diye düsünüyorum boshayallersmile
varmi bir fikrin?

bizim balkon rengarenk sardunyalarla dolu :)

agaclar.net/galeri/displayimage.php?imageid=2470

bu mor çiçeğin ismi nedir? bunun pembesi beyazı ve çizgili olanları var çok hoşuma gidiyor..kararsızlıktan alamadım :))

(link verdim ama paylaşmak yasak mı bilmiyorum)

iyi öyleyse sevindim.
benim pembe domatesler epey boylandilar ama balkona cikaramiyorum zira cok hassasmis pembeler.bide bu aralar yagmur o kadar cok yagiyor ki bu gidisle evde büyütücem onlari kaydirigubbakcemile3

zakkumumla sarmasik gülüm kisin ayazina dayanamamislar kurumuslar hic yaprak cikarmadilar. cok üzüldüm onlari söküp yerine nasil bisi diksem diye düsünüyorum boshayallersmile
varmi bir fikrin?

cok uzuldum canim ya zakkumuna ve gulune

sana tavsiyem sarmasik degilde dal buyuyen gul dik

bunlari cok merak ediyorum nasil buyuyorlar
rose_tree.jpg

birde bu cins cok guzelmis queen elizabeth rose'mus.

QueenElizabeth050707.jpg

princess cim koydugun resimler cok güzel özellikle ilk resim ama ben gülden sogudum beceremiycem galiba.

mor salkim düsündüm eger bulabilirsem alicam
birde normal sarmasik dolayayim diyorum aslinda o büyük saksiyi ben özellikle balkon yanina koydum rahatca balkonda oturalim diye cünki yan tarafinda balkonu yakin.onun icin sarmasik dolansa iyice kaparsa fena olmaz diye düsündüm.
mor salkimda cok güzel kokuyo inanilmaz güzel
iste su
tabi bu sekilde büyük olmasi icin seneler lazim.

Eklentiler

• $wisteriadl0.jpg
    $wisteriadl0.jpg
    15,8 KB · Görüntüleme: 116
X